Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Osis izcīna Latvijai pirmo medaļu pasaules BMX čempionātā

Easyget.lv, 25.07.2013. 14:12 | komentāri (1)

Jaunzēlandē notiekošajā Pasaules čempionātā BMX riteņbraukšanā pirmo medaļu Latvijai izcīnījis Gundars Osis, kurš finišēja trešajā vietā krūzeru 35 – 39 grupas finālā, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācijas pārstāvis Toms Markss. Par pasaules čempionu šajā konkurencē kļuva mājinieks Stīvens Šimanskis.

Pasaules BMX čempionāta otrajā sacensību dienā norisinājās sacensības krūzeru grupām. K 35 -39 konkurencē startēja arī Latvijas pārstāvis Gundars Osis. Jāpiebilst, ka Osis ir viens no tiem, kurš Latvijā aizsācis BMX kustību un startējis arī pirmajās sacensībās. Jaunzēlandē rīdzinieks ne tikai pārstāv mūsu valsti sacensībās, bet ir arī Latvijas izlases mehāniķis.

Osim izdevās sekmīgi pārvarēt visus kvalifikācijas un izslēgšanas braucienus, iekļūstot finālā. Tajā viņš veica sekmīgu braucienu, izvirzoties trešajā vietā un to nosargājot līdz pat finišam, izcīnot bronzas godalgu. Osis tādējādi kļuva par pirmo mūsu sportistu, kurš izcīnījis medaļu šī gada pasaules čempionātā. Uzvaru šajā konkurences grupā izcīnīja mājinieks Stīvens Simanskis, bet sudraba medaļu ieguva Lūks Beirns.

Jau rīt sāksies treniņi mūsu elites un junioru grupu braucējiem. Viņiem sestdien paredzētas individuālā brauciena, jeb „time trial”, sacensības. Tikmēr svētdien norisināsies pamatsacensības. Junioru konkurencē Latviju pārstāvēs Kristens Krīgers, dāmu elitē redzēsim Sandru Aleksejevu, bet vīru elitē par pasaules čempiona titulu cīnīsies Toms Mankuss, Rihards Veide un arī mūsu galvenā cerība – divkārtējais olimpiskais un divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs.

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV