Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Štrombergs un četri citi latvieši sāks cīņas pasaules čempionātā

Easyget.lv, 26.07.2013. 16:54

Sestdien Jaunzēlandes pilsētā Oklendā ar individuālā brauciena sacensībām cīņas pasaules čempionātā BMX riteņbraukšanā uzsāks junioru un elites grupu sportisti. Viņu vidū būs arī pieci latvieši, tostarp divkārtējais pasaules un divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs Toms Markss.
Štrombergs un četri citi latvieši sāks cīņas pasaules čempionātā

Jau trešdien Jaunzēlandes pilsētā Oklendā sākās pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā. Uz tālo zemi devušies arī astoņi Latvijas sportisti. Trīs no viņiem savas sacensības jau noslēguši. Īpaši jāizceļ Latvijas izlases mehāniķis Gundars Osis, kurš savā krūzeru grupā izcīnīja bronzas medaļu.

Piektdien savus treniņus pirms atbildīgajām sacensībām uzsāka arī elites un junioru grupu sportisti, kuriem sacensības paredzētas sestdien un svētdien. Latviju šeit pārstāvēs vīru elites grupas sportisti – Māris Štrombergs, Rihards Veide un Toms Mankuss. Dāmu elitē uz starta redzēsim Sandru Aleksejevu, bet junioru grupā Latvijas godu aizstāvēs Kristens Krīgers.

Jau trijos naktī pēc Latvijas laika kvalifikāciju „time trial”, jeb individuālajā braucienā, uzsāks Kristens Krīgers. Jelgavniekam, kurš jau pirms šīs sezonas pārcēlies uz Valmieru, kur trenējas Ivo Lakuča pavadībā, šī ir debija sezona junioru grupā. Neskatoties uz to, viņš izcīnīja ceturto vietu Eiropas čempionāta kopvērtējumā un debitēja arī pasaules kausa izcīņā superkrosā. Viens no Kristena galvenajiem trumpjiem ir māka izjust trasi, kas piemīt vien dažiem Latvijas BMX sportistiem. Junioriem superfināls „time – trial” braucienā paredzēts pulksten 7.00 (pēc Latvijas laika). 4.30 pēc mūsu laika kvalifikācijas braucienus uzsāks arī dāmu elites braucējas. Mūsu vienīgā pārstāve Sandra Aleksejeva jau iepriekš parādījusi, ka veiksmes gadījumā spēj uzrādīt augstvērtīgus rezultātus. Uz to jācer arī Jaunzēlandē. Superfināls šai grupai paredzēts ap pulksten 7.25.

Uzreiz pēc dāmu elites starta, trasē dosies arī elites vīri. Prestižākajā BMX grupā redzēsim trīs latviešus – divkārtējo pasaules un divkārtējo olimpisko čempionu Māri Štrombergu, kā arī Rihardu Veidi un Tomu Mankusu. Māris Štrombergs šo sezonu iesāka aiz Atlantijas okeāna, kur piedalījās vairākos ASV čempionāta seriālu posmos, bet tad startēja arī Eiropas čempionātā, kļūstot par pārliecinošu kopvērtējuma uzvarētāju. Rihards Veide šajā sezonā, pateicoties veiksmīgi aizvadītajiem pēdējiem posmiem, izcīnīja ceturto vietu Eiropas čempionātā, bet saldinieks Toms Mankuss šo sacensību kopvērtējumā ierindojās septītajā vietā. Superfināls individuālajā braucienā vīriem notiks ap 7.45.

Diemžēl pasaules čempionāts secen ies Edžum Treimanim, kurš piedzīvoja smagu kritienu pēdējā Eiropas čempionāta kārtā Beļģijā. Šobrīd Edžus atlabst no gūtā savainojuma un atbalstīs savus tautiešus neklātienē.

Superfinālā gan junioru, gan arī elites grupās, iekļūs 16 ātrāko rezultātu īpašnieki, bet pamatsacensībām, kas gaidāmas svētdien kvalificēsies 64 labākie individuālā brauciena veicēji. Jau iepriekš ziņojām, ka pasaules čempionāta trase ierīkota Oklendas sporta arēnā. Tā ir samērā šaura, bet ļoti ātra. Pamatsacensības junioriem un elitei paredzētas svētdien. Paredzams, ka vīru elites fināls norisināsies pulksten 6.50 no rīta (pēc Latvijas laika).

Foto: Māris Štrombergs. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV