Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Štrombergs izcīna devīto vietu pasaules čempionātā

Easyget.lv, 29.07.2013. 09:48

Sestdien Jaunzēlandē norisinājās pasaules čempionāta BMX riteņbraukšanā individuālā jeb „time – trial” sacensības junioriem un elitei. Vīru elites grupā labākais no Latvijas pārstāvjiem bija Māris Štrombergs, kurš izcīnīja devīto vietu. Par uzvarētāju kļuva ASV sportists Konors Fīlds, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs Toms Markss.

Pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā sākās jau trešdien, bet tikai agrā sestdienas rītā savas sacensības uzsāka elites un junioru grupu sportisti, kuri sacentās braucienā uz laiku, jeb „time – trial” sacensībās. Ja vīru un dāmu elitē 16. ātrāko rezultātu sacentās superfinālā, tad junioru grupā superfinālam kvalificējās tikai pirmo astoņu vietu ieguvēji pēc kvalifikācijas brauciena.

Kā pirmie sacensības uzsāka juniori. Latviju pārstāvēja Kristens Krīgers, kurš veica atzīstamu braucienu, uzrādot 16. ātrāko rezultātu. Viņš kvalifikācijas uzvarētājam Nikam Kimmanam piekāpās par 0,9 sekundēm. Tas gan Krīgeram neļāva turpināt cīņu par medaļām superfinālā. Dāmu elitē Latviju pārstāvēja Smiltenē augusī, bet Valmieras klubu pārstāvošā Sandra Aleksejeva, kura spraigā konkurencē finišēja ar 25. labāko rezultātu, kvalifikācijas brauciena uzvarētājai Marianai Pajonai no Kolumbijas zaudējot par 1,4 sekundēm.

Kā pēdējie savas sacensības aizvadīja elites vīri. Priekšsacīkstēs Latviju pārstāvēja divkārtējais olimpiskais un divkārtējais pasaules čempions Māris Štrombergs, kā arī Rihards Veide un Toms Mankuss. Arī elites vīriem šaurajā un ātrajā trasē rezultāti bija pietiekami blīvi. No mūsu sportistiem lielajā superfinālā iekļuva Štrombergs, kurš tajā uzrādīja devīto ātrāko rezultātu, uzvarētājam piekāpjoties par 0,5 sekundēm. Jāpiebilst, ka kvalifikācijā Māris uzrādīja 12. ātrāko rezultātu. Rihards Veide sacensības noslēdza 32. pozīcijā, bet Toms Mankuss uzrādīja 55. labāko rezultātu. Par sacensību uzvarētāju vīru elites grupā kļuva pazīstamais ASV sportists Konors Fīlds.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV