Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Karro Vācijā atkārto savu labāko rezultātu pasaules čempionātā

Easyget.lv, 29.07.2013. 12:19

Lieliskas sacensības aizvadītajās brīvdienās Vācijā piedzīvoja latviešu braucējs Matīss Karro, kurš pasaules motokrosa čempionāta 13.posmā divu braucienu summā MX1 klasē izcīnīja augsto 10.vietu, informē sportista pārstāvis Mārtiņš Jankovskis.
Karro Vācijā atkārto savu labāko rezultātu pasaules čempionātā

Aizvadītajā nedēļas nogalē Vācijā valdīja īsta vasara, jo termometru stabiņš brīžiem sasniedza 40 grādus. Pirmajā braucienā Karro uzrādīja 16.ātrāko laiku, bet, aizvadot teicamu otro braucienu, Matīss finišēja septītajā vietā, kas divu braucienu summā deva augsto desmito vietu.

„Pirms sacensībām jau jutu, ka šī būs mana tipa trase, taču, lai pilnībā aprastu ar to, man pagāja zināms laiks. Iespējams, pie vainas bija milzīgais karstums, kas tobrīd bija Vācijā – sestdien gaiss bija uzsilis līdz 38 – 40 grādiem, bet sacensību dienā gaisa temperatūra sasniedza 42 grādus. Jāatzīmē, ka deviņos no rīta termometra stabiņš jau rādīja +28 grādus,” uzsver Matīss Karro.

Arī šajā posmā Matīss uz starta izgāja vēl ar veco motociklu, jo pirms šīm sacensībām nesanāca patestēt jauno spēkratu. Jau šonedēļ ar jauno moci tiks aizvadīti testi, tādējādi pastāv liela iespēja, ka jau Čehijā Karro uz starta izies ar jauno motociklu.

„Kvalifikācijā paliku 16.vietā, jo tajā karstumā ļoti panīku un bija grūti braukt. Pirmajā braucienā starts bija normāls – turējos ap 12. - 14.vietu, taču vienā līkumā sev brillēs no priekšā braucošajiem dabūju nenormālos dubļus un apgāzos. Braucienu turpināju gandrīz no beigām un aizcīnījos līdz 16.vietai. Jāsaka, ka pakaļdzīšanās bija ļoti smaga, jo sakarsu saulē un zaudēju daudz spēkus,” pirmā brauciena notikumus atceras Matīss.

„Uz otro braucienu saņēmos un no starta aizgāju ap 12.vietu. Uzķēru labu ritmu un labas sajūtas, kas šajā karstumā ļāva braukt ātri un stabili. Savu vietu ne tikai nosargāju, bet apdzinu daudzus spēcīgus braucējus – mājinieku Maksimiljānu Nāglu, Džeremiju van Horebīku, Džoelu Roelantu, Jevgēņiju Bobriševu u.c. Finišā izcīnīju septīto vietu ar ko biju fantastiski priecīgs un laimīgs,” turpina Karro.

„Sen tik labs rezultāts kādā no pasaules čempionāta posmiem man nav bijis. Pirms apmēram četriem pieciem gadiem MX2 klasē finišēju septītais, bet MX1 klasē šis noteikti ir mans labākais rezultāts karjerā. Prieks, ka arī kopvērtējumā divu braucienu summā izcīnīju desmito vietu.”

Ar sasniegto Matīss netaisās apstāties, taču sportists apzinās, ka nedrīkst trakot un jāturpina braukt ar vēsu galvu. „Nevar atlaist tagad un jāturpina koncentrēties uz visiem 100%, lai nepieļautu kļūdas, jo parasti, kad ir labi rezultāti un laba sportiskā formā, var viegli pazaudēt koncentrēšanos un iedzīvoties ķibelēs. Gribu beigt sezonu uz labas nots,” nobeidz Matīss, kurš kopvērtējumā ar 120 punktiem ieņem 18.vietu.

Matīsa Karro sportiskajām gaitām var sekot līdzi:
https://twitter.com/MatissKarro
http://www.facebook.com/matiss.karro
http://www.draugiem.lv/matisskarro91/

Foto: Matīss Karro pasaules motokrosa čempionāta 13.posmā. Foto (c) Ray Archer, www.steveturnerracing.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV