Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Latvijā arī šogad norisināsies „Baltic Chain Tour” daudzdienu velobrauciens

Easyget.lv, 30.07.2013. 11:10

No 19. līdz 25. augustam četrās Baltijas valstīs, tostarp Latvijā, norisināsies UCI 2.2 kategorijas daudzdienu velobrauciens „Baltic Chain Tour”, kurā piedalīsies 20 komandas un Nacionālās izlases no 15 valstīm. Latvijā riteņbraucēji aizvadīs ceturto posmu, kad 22. augustā veiks distanci no Smiltenes līdz Siguldai.
Latvijā arī šogad norisināsies „Baltic Chain Tour” daudzdienu velobrauciens

„Baltic Chain Tour” jeb „Baltijas ķēde” ir tradīcijām bagāts daudzdienu velobrauciens, kurš bija ļoti populārs jau no tā pirmsākumiem - 1950.gadiem. Lai arī pēc Latvijas, Lietuvas un Igaunijas Neatkarības atjaunošanas tas apsīka, tomēr 2011. gadā, pateicoties visu trīs valstu riteņbraukšanas federāciju prezidentu noslēgtajam memorandam, sacensības tika atjaunotas, un tās sekmīgi norisinājušās jau divus gadus, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācijas pārstāvis Toms Markss.

„Baltic Chain Tour” daudzdienu velobrauciens šogad norisināsies no 19. līdz 25. augustam. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šoreiz nozīmīgās sacensības būs plašākas. Pirmais posms norisināsies Somijas pilsētā Lahti, kas pazīstama kā ļoti sportiska un rosīga vieta. Kopumā velobraucienā septiņās dienās paredzēts aizvadīt sešus posmus. Tāpat pirmo reizi būs arī atpūtas diena, lai sportistiem būtu iespējams atjaunot spēkus pirms izšķirošajiem posmiem Lietuvā.

Latvijā 22. augustā norisināsies „Baltic Chain Tour” ceturtais posms, kurā riteņbraucēji veiks 178 kilometru garu distanci no Smiltenes līdz Siguldai. Abas pilsētas ir vienas no tradīcijām bagātākajām vietām Latvijā, kur ik gadu notiek kvalitatīvas velosacensības un no kurienes nāk daudz aktīvo riteņbraucēju. Ikvienam aktīvās atpūtas un riteņbraukšanas cienītājam visas dienas garumā būs iespēja sekot līdzi sacensībām un aktīvi atbalstīt Latvijas un citu valstu riteņbraucējus cīņā par uzvaru. Velobrauciens noslēgsies 25. augustā ar posmu no Utenas līdz Viļņai.

Dalībnieki cīnīsies par līdera, sprintera, kalnu karaļa un labākā jaunā braucēja krekliem. Plānots, ka starp riteņbraucējiem būs arī Latvijas kontinentālo komandu „Rietumu – Delfin” un „Alpha Baltic/ Unitymarathon.com” sportisti.

„Baltic Chain Tour” organizē „Lahti veloklubs”, Latvijas un Lietuvas Riteņbraukšanas federācijas, kā arī Igaunijas „Pro veloklubs”.

Baltijas daudzdienu velobrauciena posmi:

  • 19.08. – Lahti, Somija (168,6km) 
  • 20.08. – Tallina – Vīlande, Igaunija (188km) 
  • 21.08. – Vīlande – Otepe, Igaunija (173,5km) 
  • 22.08. – Smiltene – Sigulda, Latvija (178 km) 
  • 23.08. – Atpūtas diena 
  • 24.08. – Panevēža – Utena, Lietuva (180 km) 
  • 25.08. – Utena – Viļņa, Lietuva (146 km)

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV