Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Nedēļas nogalē Cēsīs norisināsies SEB MTB maratona ceturtais posms

Easyget.lv, 31.07.2013. 10:19

Tautā populārākais kalnu divriteņu sacensību seriāls – SEB MTB maratons – šīs nedēļas nogalē turpināsies skaistajā Vidzemes pilsētā Cēsīs. Plānots, ka aizraujošajā posmā startēs vairāk nekā 2000 aktīvās atpūtas cienītāju, informē Igo Japiņa sporta aģentūras pārstāvis Toms Markss.
Nedēļas nogalē Cēsīs norisināsies SEB MTB maratona ceturtais posms

Iepriekšējā pieteikšanās sacensībām noslēdzas trešdienas vakarā pulksten 24.00.

SEB MTB maratons jau otro reizi šajā sezonā atgriežas Gaujas upes krastos ieskautajā Cēsu novadā. Jau pirmais posms Cēsis – Valmiera parādīja, ka dalībnieku skaits SEB MTB maratonos turpina palielināties. Cēsis ir viena no tām Latvijas pilsētām, kur regulāras riteņbraukšanas sacensības notiek jau vairāk nekā desmit gadus. Pateicoties SEB MTB maratoniem, no Cēsīm nākuši arī vairāki talantīgi riteņbraucēji, tostarp Ivars Prokofjevs, Arnis Pētersons un Mārtiņš Blūms.

Ceturtā posma sacensību organizatori parūpējušies par to, lai dalībniekiem tiktu sagatavota aizraujoša un interesanta trase, kurā padomāts gan par sportistiem, gan arī aktīvās atpūtas cienītājiem, kuri varēs baudīt Gaujas Nacionālā parka neskarto dabu, Kvēpenes silus un citas interesantas vietas.

Posma organizators Jānis Citko: „Šogad esam veikuši vairākas izmaiņas. Skandi motors distance sadalīta divos dažādos lokos. Pirmais no tiem vedīs uz Kārļa muižu, kur jāpievar interesanti kāpumi un nobraucieni. Tāpat riteņbraucējiem jābrauc augšup pa Ozolkalna serpentīnu un lejup pa aizraujošo Žagarkalnu. Otrajā daļā dalībnieki dosies Kvēpenes virzienā, kur lielākā daļa distances vedīs pa siliem. Netrūks arī smilšainu un tehnisku posmu. Kvēpenes virzienā izvietota arī Virši A brauciena trase. Arī šeit gaidāmi vairāki interesanti kāpumi un tehniski posmi, kas vienaldzīgu neatstās nevienu riteņbraucēju. Mammadaba veselības braucienā ikviens aktīvās atpūtas cienītājs varēs nesteidzīgi baudīt dabu un gūt pozitīvas emocijas, braucot pa Gaujas Nacionālā parka takām. Finišs arī šogad būs Cēsu stadionā, pirms kura jāpievar tradicionālais kāpums.”

SEB MTB maratonu posmos ikviens var izvēlēties sev piemērotāko no četrām distancēm – Skandi motors (60 -75 km), Virši-A (40 -50 km) vai Mammadaba veselības (25 – 40 km bez laika kontroles) braucienu. Tikmēr bērnus gaida aizraujošais Gutta bērnu brauciens (400 - 1000 m).

SEB MTB maratona kopvērtējumā Skandi motors distancē vadībā pašlaik atrodas Rietumu – Delfin riteņbraucējs Dmitrijs Sorokins, dāmu konkurencē līderes godā šobrīd ir Trek DPA riteņbraucēja Madara Fūrmane, bet komandu vērtējumā visaugstāko vietu ieņem Rietumu – Delfin. Tikmēr Virši A tautas distancē kopvērtējumā vadībā atrodas Jānis Ozols, Dace Hartmane un Trek DPA/ Sport2000 komanda.

Iepriekšējā pieteikšanās trešajam posmam Igo Japiņa aģentūras mājas lapā velo.lv norisināsies līdz trešdienas, 31. jūlija, pulksten 24.00. Velo.lv atrodams arī nolikums, programma un trašu shēmas.

Tāpat kā visos SEB MTB maratona posmos, arī Cēsīs, pateicoties sadarbībai ar ēdināšanas pakalpojumu nodrošinātāju Daily, dalībniekiem būs sarūpēta garda maltīte.

Trasē slāpes veldzēt palīdzēs Zaķumuižas ūdens un garšīgie Maxim enerģijas dzērieni. Dalībniekus distancē sagaida arī vairāki ēdināšanas punkti, kur vitamīniem bagātas un veldzējošas uzkodas nodrošinās Augļu serviss un Daily. Tehnisko atbalstu velobraucējiem sniegs būvniecības nams Kurši, savukārt velosipēdu apkopi nodrošinās Veloserviss. Par sacensību trašu izveidošanu rūpēsies Skandi motors, nodrošinot organizatorus ar piemērotu un izturīgu apvidus auto.

SEB MTB maratonu organizē Igo Japiņa sporta aģentūra. Sacensību galvenais atbalstītājs jau vairāk kā 10 gadus ir vadošā Ziemeļeiropas banka - SEB banka.

SEB MTB maratonu kalendārs:

  • 4. augusts - Cēsis
  • 18. augusts - Smiltene
  • 22. septembris – Tukums

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV