Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Grandiozais Drift Allstars posmā Rīgā noslēdzies ar somu uzvaru

Easyget.lv, 06.08.2013. 09:54

Aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijā norisinājās spēcīgāka Eiropas drifta seriāla Drift Allstars 3. posms. Biķernieku trasē ar lielākajām Eiropas zvaigznēm sacentās pašmāju piloti, no kuriem vislabāk veicās Ingemāram Jēkabsonam un Jānim Eglītei, kuri izcīnīja attiecīgi otro un trešo vietu. Tomēr uz augstākā pjedestāla pakāpiena kāpa soms Juha Rintanens.
Grandiozais Drift Allstars posmā Rīgā noslēdzies ar somu uzvaru

Drift Allstars European Series 3. posmā, kas vienlaikus bija arī Latvijas drifta čempionāta 5. posms, uz starta stājās 37 braucēji no 11 valstīm – Norvēģijas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Polijas, Krievijas, Ukrainas, Īrijas, Lielbritānijas, Bulgārijas un Itālijas. Finālbraucieniem kvalificējās labākie 32 piloti, kuru starpā treniņos piedzīvotas avārijas dēļ nebija divkārtējais Drift Allstars vicečempions Naidžels Kolfers.

Kvalifikācijā pirmās divas vietas - Eiropas līderiem Pāvelam Trelam un Juham Rintanenam, bet augstajā trešajā vietā ierindojās Jānis Eglīte. Neveiksmes piedzīvoja Edmunds Ērglis, kurš cīnījās ar savu automobiļu tehniskajām likstām, un Edgars Jenčs, kuram sacīkstes beidzās Biķernieku nepielūdzamajos betonos.

Finālbraucienos latvieši ar ārzemju zvaigznēm cīnījās kā līdzīgi ar līdzīgu, ko pierāda arī ¼ fināla sastāvs - zviedrs Kristers Halversons, norvēģis Ole Jāgers, soms Juha Rintanens, polis Pjotrs Viečeks, īrs Džeks Šenehens un latvieši Jānis Eglīte, Ingemārs Jēkabsons, un Ivo Cīrulis. No šiem pilotiem uz pusfinālu tika divi no trīs latviešiem – Eglīte un Jēkabsons – tomēr cīņā par uzvaru varēja iesaistīties arī Cīrulis, kurš gan diemžēl pieļāva kļūdu otrā brauciena pēdējā līkumā.

Pusfinālā sīvā cīņā un ar pārbrauciena palīdzību soms Rintanens pieveica Eglīti, tomēr otrajā pusfinālā pārāks par Norvēģijas čempionu Ole Jāgeru izrādījās Jēkabsons. Tādējādi Jēkabsons cīņā par uzvaru tikās ar Rintanenu, bet cīņā par trešo vietu savā starpā sacentās Eglīte un Jāgers. Jāatzīmē, ka jau pagājušajā Drift Allstars posmā cīņa par trešo vietu bija starp šiem diviem pilotiem un arī rezultāts šoreiz tāds pats – Eglīte bez problēmām pieveica Jāgeru un kāpa uz trešā goda pjedestāla pakāpiena. Cīņā par uzvaru Jēkabsonam nācās piekāpties soma Rintanena priekšā, tomēr par to nav ko bēdāties, jo tieši somu braucējs šobrīd ir labākais drifteris Eiropā.

Organizatori vēlas teikt paldies visiem līdzjutējiem par izturību, un par to, ka Latvija vēlreiz pierāda, ka mums ir labākie fani pasaulē. Tiekamies jau pēc mēneša NEZ-Ziemeļeiropas PRO drifta čempionātā, kas 7.septembrī Biķerniekos atkal pulcēs stiprākos braucējus, bet šoreiz Ziemeļeiropas.

Rezultāti:

Latvijas drifta čempionāta 5. posms

  1. Jānis Eglīte, BMW 344S (E30)
  2. Ivo Cīrulis, BMW 3. sērija (E30)
  3. Elvijs Ķezis, MG Rover

Drift Allstars European series 3. posms

  1. Juha Rintanens, Nissan 200SX (S14)
  2. Ingemārs Jēkabsons, BMW 6. sērija (E24)
  3. Jānis Eglīte, BMW 344S (E30)

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV