Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Ghetto Games Ventspilī satiksies titulētākie Latvijas armvrestlinga pārstāvji un Baltijas valstu ielu vingrotāji

Easyget.lv, 06.08.2013. 14:21

Ar sacensībām skeitbordā ceturtdien, 8.augustā, plkst.12.00 Ventspilī tiks atklāts starptautiskais ielu sporta un kultūras festivāls „Ghetto Games“. Līdz 11.augusta vakaram sacensības un aktivitātes Kurzemes rietumkrastā notiks 18 sporta veidos. Par festivāla kulmināciju kļūst sestdiena, 10.augusts, kad pilsētā vienuviet pulcēsies visvairāk sportistu un dalībnieku.
Ghetto Games Ventspilī satiksies titulētākie Latvijas armvrestlinga pārstāvji un Baltijas valstu ielu vingrotāji

Šajās dienās pilsētas centrā un skeitparkā savu atlētiskumu un cīņas sparu pierādīs ekstrēmās skrituļslidošanas un BMX frīstaila pārstāvji, Baltijas Open čempionāta ielu vingrošanā dalībnieki, Ziemeļeiropā labākie ielu motociklu frīstaila braucēji, ielu basketbolisti, armvrestlinga, velotriāla, ielu florbola, velo polo un skimborda piekritēji.

„Šobrīd Latvijā jau ir ieradušies vairāki festivāla viesi no ārzemēm, viņu vidū ekstrēmās skrituļslidošanas pārstāvji - Džošs Glovickis no ASV, Frederiks Andersens no Zviedrijas, Ričijs Eislers no Kanādas un Skots Kvinijs no Lielbritānijas. Nedēļas nogalē uz Ventspili atbrauks arī daudzi titulēti citu sporta veidu pārstāvji, kopā sagaidām vairāk nekā 1500 dalībnieku no 20 dažādām valstīm. Lai gan tikai otro gadu rīkojam „Ghetto Games“ festivālu Ventspilī, ar lepnumu varu teikt, ka šie būs vērienīgākie ielu sporta un kultūras svētki Baltijā,“ atklāj ielu sporta un kultūras kustības „Ghetto Games“ dibinātājs Raimonds Elbakjans.

"Ventspilī ir senas ekstrēmo sporta veidu tradīcijas. Jau kopš 2000.gada pilsētā darbojas skeitparks, ir arī sava BMX trase un iekštelpu skeitparks treniņiem ziemas sezonā, bet drīzumā taps jauna sporta halle, kurā zem viena jumta atradīsies BMX trase un moderns iekštelpu skeitparks. Pirms gada saņēmām piedāvājumu kļūt par mājvietu pirmajam „Ghetto Games“ festivālam. Pasākums guva lielu dalībnieku un skatītāju atsaucību, tāpēc priecājos, ka arī šogad festivāls norisināsies Ventspilī. Lai festivāla dalībniekiem sekmīgi starti, bet skatītājiem – patīkama atpūta un aizraujošas sacensības četru dienu garumā," novēl Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Festivāla galvenās norises vietas būs vairākas – aktivitātes un sacensības notiks pilsētas skeitparkā, Olimpiskā centra „Ventspils“ apkaimē, uz Lielā prospekta, Ventspils piedzīvojumu parkā un Pludmales akvaparkā.

Satiksmei uz dienu slēgts tiks Lielais prospekts, kur 10.augustā ar paraugdemonstrējumiem uzstāsies un sacensībās piedalīsies ielu motocikla frīstaila sportisti, kā arī notiks starptautisks turnīrs ielu basketbolā un „Slam Dunk“ sacensības.

Uz starptautisko „Slam Dunk“ konkursu, kas notiks 10.augustā plkst.19.00, ieradīsies nevien sportisti no Polijas un Francijas, bet arī viens no labākajiem Dienvideiropas „dankeriem“, komandas “Da Move” dalībnieks Kaders Kams (Fly With Us) no Itālijas. Sportists līdz šim aizvadījis jau 180 šovus, turklāt viņa kroņa numurs ir „danks“ ar divām bumbām. Šajā konkursā par uzvaru cīnīsies arī labākais pašmāju sportists Kristaps Dārgais, ukrainis Dmitrijs Krivenko (Smoove), Emīls Olševskis (Slash) un Rafals Lipinskis (Lipek) no Polijas, kā arī Kevins Hemi (Kap) no Francijas.

10.augustā Olimpiskā centra „Ventspils“ teritorijā iecerētajās armvrestlinga sacensībās spēkiem mērosies daudzkārtēji pasaules un Eiropas čempioni. Dalībnieku vidū būs gan Žanna Čingule, vairākkārtējā Latvijas, Eiropas un pasaules čempione armvrestlingā, gan Jānis Amoliņš, 2009., 2011.un 2012.gada pasaules čempions un daudzkārtējs Latvijas čempions, kā arī Raimonds Antonovičs, Eiropas un pasaules čempionātu medaļnieks, daudzkārtējs dažāda mēroga Latvijas un Lietuvas turnīru uzvarētājs.

Savu roku spēku šajā dienā Kurzemē pierādīs arī Latvijas kausa izcīņas otrā posma -„Ghetto Arms“ sacensību uzvarētājs Rūdolfs Cīrulis. Klātesošie varēs spēkiem mēroties arī ar Normundu Tomsonu, Latvijas Armvrestlinga federācijas vadītāju, kurš varēs sniegt vērtīgus padomus visiem interesentiem.

„Ghetto Games“ festivāla ietvaros 10.augustā Olimpiskā centra „Ventspils“ teritorijā notiks „Baltijas Open čempionāts ielu vingrošanā“, kurā sacentīsies labākie ielu vingrotāji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Norvēģijas un Ukrainas. Festivāla ietvaros tiks noskaidrots Baltijas čempions ielu vingrošanā „freestyle“ kategorijā, kā arī notiks tautas klases sacensības „Spēks no Latvijas Dzelzceļa“.

10.augustā festivāla ietvaros notiks arī starptautiskais ielu basketbola turnīrs, kurā 20 komandas no vairākām valstīm cīnīsies par 2000 eiro lielu balvu fondu. Latvijas "Ghetto Basket" Ventspilī pārstāvēs vismaz 12 labākās ranga vienības, tostarp komandas "Mazais/SportosimVisi.lv", "Just", "HyDuck/Vervo", "Kasjauns.lv", "PBTrade.lv", "Sport's Outlet", "Black Sports", "Baltic Casting Agency“, "Rexona/Uzdrīksties vairāk", "Kaijas.lv","Kripatas" un "Milf". Uz šīm sacensībām atbrauks arī basketbolisti no Krievijas, Ukrainas un Lietuvas. Tradicionāli īpašo uzaicinājumu ("Wild Card") piedalīties turnīrā saņēmusi Kārļa Gubāta veidotā Ventspils izlase.

Ventspils skeitparkā esktrēmās skrituļslidošanas un BMX frīstaila sacensībās dalībnieki no visas Eiropas un tālākām valstīm savukārt cīnīsies par Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga naudas balvām 3000 latu vērtībā.

Ielu motociklu frīstaila pārstāvju rindas festivālā kuplinās vēl viens Somijas braucējs, 18 gadus vecais Justus Vatanens, festivāla dalībnieka, pasaules čempionāta 4.vietas ieguvēja Jonas Vatanena brālis. Diemžēl nesen gūtās traumas dēļ šoreiz iespēju uzstāties festivālā garām laidīs Somijas sportists Juha Ruokolainens.

Jau ziņots, „Ghetto Games“ festivālā Ventspilī sacensības un aktivitātes noritēs armvrestlingā, BMX frīstailā, ekstrēmajā skrituļslidošanā, ielu basketbolā, ielu vingrošanā, ielu dejās, ielu florbolā, ielu motociklu frīstailā, longbordos, MTB frīstailā, skeitbordā, skeitborda slalomā, skimbordos, veikbordā, velo polo, velotriālā un citos. Lai arī iepriekš vēstīts, ka festivālā sacensības un aktivitātes notiks 20 dažādos sporta veidos, organizatori tehnisku iemeslu dēļ šogad nolēma atcelt aktivitātes ielu futbolā un regbijā 7.

Festivālu rīko ielu kultūras un sporta kustība „Ghetto Family“ sadarbībā ar Ventspils pilsētu.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV