Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Latvijas Junioru izlase dodas uz Pasaules čempionātu motokrosā

Easyget.lv, 07.08.2013. 14:07

Nedēļas nogalē, no 9. līdz 11.augustam, Čehijas pilsētas Jiņinas apkaimē norisināsies Pasaules Junioru čempionāts motokrosā, kas uzskatāms par gada svarīgāko notikumu trīs motociklu klasēs - 65cm3, 85cm3 un 125cm3. Uz Pasaules čempionātu devusies līdz šim lielākā sportistu delegācija no Latvijas.
Latvijas Junioru izlase dodas uz Pasaules čempionātu motokrosā

Kopā trīs klasēs mūsu valsts tiks pārstāvēta ar desmit sportistiem. 65cm3 klasē startēs Kristiāns Freimanis un Ralfs Ozoliņš, 85cm3 klasē - Kārlis Kalējs, Rainers Žuks, Krists Janiselis, Artjoms Trofimovs, Dmitrijs Goršanovs, bet 125cm3 klasē - Kristers Drevinskis, Tomass Šileika un Pauls Jonass, informē Latvijas Junioru izlases menedžeris Fīlips Kempelis.

Piektdien un sestdien sportisti aizvadīs brīvos treniņus un kvalifikācijas braucienus, kuros katrā klasē tiks noskaidroti 40 ātrākie braucēji, kuri kvalificēsies svētdienas diviem finālbraucieniem. Provizoriskie pieteikumi rāda, ka katrā klasē par vietu finālbraucienos cīņu uzsāks vismaz 80 sportisti no vairāk kā 50 valstīm.

Galvenās cerības Latvijas līdzjutēji šajā čempionātā var saistīt ar 2011.gada Pasaules junioru čempionu 85cm3 klasē un pērnā gada bronzas laureātu 125cm3 klasē Paulu Jonasu, kurš aizvada lielisku sezonu un ir pārliecinošs Eiropas čempionāta līderis 125cm3 klasē. Tā pat lielākajā klasē varam cerēt uz labu sniegumu no Tomasa Šileikas un Kristera Drevinska, kuriem ir uzkrāta laba starptautisko sacensību pieredze un līdz šim parādītais sniegums ļauj cerēt uz vietām pirmajā desmitniekā. Mazāko klašu sportistiem, vairākiem no kuriem šī būs pirmā tik augsta mēroga sacensību pieredze, ir izvirzīts uzdevums censties iekļūt A finālā.

Līdz šim Latvijas motokrosa piloti Pasaules Junioru čempionātos spējuši uzrādīt rezultātus ar kādiem var lepoties ne visas motokrosa lielvalstis. 2004.gadā par pasaules junioru čempionu 125cm3 klasē kļuva Ivo Šteinbergs, 2008.gadā viņa panākumu atkārtoja Matīss Karro, bet 2011.gadā titulu 85cm3 klase spēja izcīnīt Pauls Jonass. Pirms gada Jonasam izdevās kļūt par 125cm3 klases bronzas laureātu, taču šajā gadā bronza nav tā kaluma metāls, ar kura izcīnīšanu Jonass būs apmierināts

LaMSF turpinās informēt par sacensību norisi no notikumu vietas.

Foto: Pauls Jonass. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV