Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

OKartes Autosporta Akadēmijai aizraujošā cīņā uzvara "Autoplius 300 Lakes Rally"

Easyget.lv, 12.08.2013. 09:48

Zarasai apkārtnē, Lietuvā noslēdzies Latvijas Rallija čempionāta (LRČ) 6. posms - "Autoplius 300 Lakes Rally". 
OKartes Autosporta Akadēmijai aizraujošā cīņā uzvara "Autoplius 300 Lakes Rally"

Galerijas:

OKartes Autosporta Akadēmijas sportisti Ralfs Sirmacis / Māris Kulšs izcīnīja 1.vietu LRČ R2 klasē un 2. vietu vienas ass piedziņas automašīnu vērtējumā, kā arī bija ātrākie junioru ieskaitē. Emīls Blūms / Andris Mālnieks ierindojās 3.vietā R2 klasē, bet OKartes Autosporta Akadēmija izcīnīja kārtējo uzvaru komandu ieskaitē, informē „OKartes Autosporta Akadēmijas” preses sekretārs Mārtiņš Dzenītis.

Pēc veiksmīgi aizvadītas pirmās rallija dienas otro sacīkšu dienu pārliecinoši iesāka jaunākais OKartes Autosporta Akadēmijas (OKAA) pilots Kristaps Feldmanis, kurš jau ar piekto rallija ātrumposmu izvirzījās R2 klases līderpozīcijā. Sacīkstes lielāko pārsteigumu Kristapam sarūpēt gan neizdevās, jo septītajā ātrumposmā viņa Ford Fiesta R2 piemeklēja ātrumkārbas defekts un ekipāža bija spiesta izstāties.

Aizraujošu dueli aizvadīja OKAA sportisti R.Sirmacis un E.Blūms, kuri otrās dienas ātrumposmus aizvadīja, cīnoties par vērtīgajām sekundēm. Tikmēr arvien vairāk no konkurentiem atrāvās Mārča Ķenava ekipāža, pirms pēdējiem diviem ātrumposmiem sarūpējot teju 20 sekunžu lielu pārsvaru.

Aizraujoši notikumi risinājās sacīkstes priekšpēdējā – 32 kilometrus garajā ātrumposmā. Uzrādot fantastisku ātrumu, Sirmacis atguva visu Ķenava pārsvaru un uz pēdējo ātrumposmu jau stājās kā līderis ar 0.16 sekunžu pārsvaru. Pēdējā 2 kilometrus garajā ātrumposmā uz Zarasai ezera salas Sirmacis pārsvaru vēl vairāk nostiprināja un svinēja ceturto uzvaru šogad.

Pēc aizvadītas spraigas cīņas OKartes Autosporta Akadēmijas pilots Ralfs Sirmacis ar aizvadīto sacīksti jūtas gandarīts: "Otrās dienas sākumā pieļāvu kļūdu riepu izvēlē un zaudēju daudz laika. Pēc tam uzlikām mīkstā sastāva riepas un varēju jauniem spēkiem iesaistīties cīņā. Garākajā šī rallija ātrumposmā, pašam par pārsteigumu, izdevās apsteigt klases līderi M.Ķenavu, kas deva papildus stimulu dueli pienācīgi noslēgt. Kopumā ar aizvadīto ralliju esmu apmierināts. Uzstādītais mērķis – uzvara - ir sasniegts! Paldies Mārcim Ķenavam par cīņu!”

Apmierināts ar sasniegto, finišu ir arī E.Blūms: "Sākumu vērtēju pozitīvi, ļoti ātri spēju sakoncentrēties braukšanai. Bet astotajā ātrumposmā trāpījām uz akmens, kā rezultātā tika saliekts mašīnas aizmugurējais tilts. Paldies OKartes Autosporta Akadēmijas mehāniķiem, kuri veiksmīgi defektu novērsa, un es varēju pilnvērtīgi turpināt sacensības. Jutu, ka garajā ātrumposmā pietrūka izturības, kas nozīmē, ka uz nākamo sacīksti jāpiestrādā pie savas fiziskās formas. Kopumā esmu tiešām priecīgs būt finišā, jo ralliju vērtēju kā ļoti sarežģītu. Taču uzskatu, ka rezultāts tomēr varēja būt labāks."

Ne tik veiksmīgas sacīkstes izrādījās OKartes Autosporta Akadēmijas sportistam K. Feldmanim, kuram ātrumkārbas defekta dēļ nācās izstāties. K.Feldmanis: "Iesākām pārliecinoši, centos ļoti precīzi uzklausīt stenogrammu un maksimāli uzticēties stūrmanim. Likās, ka viss izdosies, bet septītajā ātrumposmā parādījās ātrumkārbas defekts, un tika pieņemts lēmums ralliju neturpināt. Protams, gribējās braukt vēl, bet domāju, ka mums izdevās parādīt, ka tagad konkurentiem ir jārēķinās arī ar mums. "Kurzemes" rallijā mēs vēl parādīsim, uz ko esam spējīgi!"

Kā nākošās sacīkstes OKartes Autosporta Akadēmija pilnā sastāvā plāno aizvadīt LRČ 7.posmu - ralliju "Kurzeme 2013", kurš norisināsies 30. un 31. augustā, Liepājas apkārtnē.

Rallija "Autoplius 300 lakes rally" rezultāti LRČ R2 klasē:

  1. R.Sirmacis/M.Kulšs (OKartes Autosporta Akadēmija,Ford Fiesta R2) 1:15:31,77
  2. M.Ķenavs/R.Vīksna (ASRT, Honda Civic Type-R) +3,13
  3. E.Blūms/A.Mālnieks (OKartes Autosporta Akadēmija, Ford Fiesta R2) +26,42
  4. G.Lielkājis/V.Miķelsons (Ford Fiesta R2) +9:02,85

LRČ neoficiālais kopvērtējums pēc 6.posma

  1. R.Sirmacis/M.Kulšs (OKartes Autosporta Akadēmija, Ford Fiesta R2) 87 punkti
  2. E.Blūms/I.Vecgailis/A.Mālnieks (OKAA, Ford Fiesta R2) 70 punkti
  3. K.Feldmanis/R.Poišs (OKartes Autosporta Akadēmija, Ford Fiesta R2) 41 punkts
  4. M.Ķenavs/J.Vīksna/R.Vīksna (ASRT, Honda CivicType-R) 38 punkti
  5. N.Bruņinieks/E.Grīns (ANB Autosport, Ford Fiesta R2) 37 punkti
  6. G.Lielkājis/V.Miķelsons (Senators/Ciedra RT, Ford Fiesta R2) 33 punkti

Foto: Autoplius 300 Lakes Rally. Foto (c) Gatis Smudzis

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV