Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Skujiņš pirms pēdējā "Tour de la Guadeloupe" posma saglabā sesto vietu

Easyget.lv, 12.08.2013. 09:57

Sestdien Karību salās esošajā Gvadelupā turpinājās "Tour de la Guadeloupe" daudzdienu velobrauciens. Vispirms tika aizvadīts 100 kilometru garais grupas brauciens, kurā labākais no „Rietumu – Delfin” riteņbraucējiem bija Toms Skujiņš, ierindojoties 20. vietā. Tikmēr vakarā norisinājās arī 20 kilometru garais individuālais brauciens, kur Skujiņš ierindojās septītajā pozīcijā, informē komandas „Rietumu – Delfin” pārstāvis Toms Markss.
Skujiņš pirms pēdējā "Tour de la Guadeloupe" posma saglabā sesto vietu

"Tour de la Guadeloupe" daudzdienu velobrauciens pietuvojies kulminācijai. Sestdien sportistus sagaidīja divi pārbaudījumi. Vispirms norisinājās 100 kilometru garais grupas brauciens, bet vakarpusē sekoja arī 20 kilometru garais individuālais brauciens. Pirms šī posma kopvērtējumā augsto sesto vietu saglabāja „Rietumu – Delfin” Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš.

100 kilometru garajā grupas braucienā distances laikā iezīmējās vairākas līderu grupiņas, kas arī sadalīja peletonu. Līderu grupiņā atradās arī „Differdange” komandas lietuvieši Gedaminas Kaupas un Vitautas Kaupas, kuri kopā ar trīs citiem francūžiem ieguva nelielu pārsvaru pār sekotāju grupiņu, kurā bija arī viens no kopvērtējuma galvenajiem favorītiem Pjērs Lebretons. Lietuviešu un francūžu līderu grupai izdevās savu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem nosargāt līdz pat finišam. Cīņā par uzvaru ātrākais izrādījās Stefans Larohelē no Francijas, uzreiz aiz kura sekoja Gedaminas Kaupas. Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Tedijs Landrī. Jāpiebilst, ka uzvarētājs distancē pavadīja 2 stundas 18 minūtes un 8 sekundes.

Toms Skujiņš finišēja lielajā grupā, kas uzvarētājam zaudēja 1 minūti un 58 sekundes, ieņemot 20. pozīciju. Tāds pats laiks kā Skujiņam arī diviem citiem „Rietumu – Delfin” pārstāvjiem. 32. bija Larss Prija, bet Armands Bēcis ierindojās 34. vietā. Jāizceļ arī „Differdange” riteņbraucējs Jānis Dakteris, kuram 29. pozīcija. Tikmēr Andris Smirnovs finišēja 47. vietā, 2 minūtes un 13 sekundes aiz uzvarētāja. Jāpiebilst, ka jau iepriekšējā posmā no sacensībām izstājās Krists Neilands un Matjē Prežē.

Dienas otrajā pusē notika 20 kilometru garais individuālais brauciens bez nopietniem kāpumiem. Šeit visātrāko rezultātu uzrādīja viens no galvenajiem kopvērtējuma favorītiem venecuēlietis Džose Čakons, kurš distancē pavadīja 26 minūtes un 16 sekundes. Otrajā vietā ierindojās cits Dienvidamerikas pārstāvis Edvīns Sančezs, kurš no uzvarētāja atpalika par nieka trijām sekundēm. Tikmēr Toms Skujiņš, finišējot 53 sekundes aiz Čakona, ierindojās septītajā vietā. Augsto 13. vietu izdevās izcīnīt Armandam Bēcim, kurš no līdera atpalika par 1 minūti un 21 sekundi. 26. ātrākais rezultāts Andrim Smirnovam (+00:02:33), bet „Differdange” riteņbraucējs Jānis Dakteris uzrādīja 21. rezultātu (+00:02:11). Jāpiebilst, ka uz starta neizgāja Larss Prija.

Kopvērtējumā pirms šodien gaidāmā pēdējā posma līderpozīcijās atkal atrodas francūzis Pjērs Lebretons, kurš par 1 minūti un 8 sekundēm apsteidz individuālā brauciena uzvarētāju Džosi Čakonu. Tikmēr trejšajā vietā ir „Birdgestone Anchor” Japānas sportists Mijataka Šimizu, kurš līderim zaudē 1 minūti un 23 sekundes. Sesto pozīciju kopvērtējumā saglabā „Rietumu – Delfin” Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš, kurš no Lebretona atpaliek par 3 minūtēm un 6 sekundēm. Tomam arī labākā jaunā braucēja un labākā sprintera gods.11. pozīciju saglabā Dakteris, kurš ir otrais labākais jaunais braucējs (+00:08:31). Tikmēr divi citi „Rietumu – Delfin” riteņbraucēji - Andris Smirnovs un Armands Bēcis - ieņem attiecīgi 29. (+00:32:24) un 59. (+00:56:14) vietu. Jāpiebilst, ka Bēcim arī oranžais krekliņš.

Velobrauciena pēdējā posmā sportistiem būs jāveic 126 kilometru garais devītais posms.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV