Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Vivus.lv MTB maratona 5.posms Cēsīs iezīmē kopvērtējuma līderus

Easyget.lv, 12.08.2013. 11:10

Svētdien, 11.augustā, Cēsīs, tika aizvadīts piektais Vivus.lv kalnu divriteņu (MTB) posms, kas notika vienlaicīgi ar Cēsu VII velomaratonu un visiem dalībniekiem bija iespēja izcīnīt īpašas balvas, kā arī noskaidrot iespējamos kopvērtējuma līderus, informē sacensību organizators Jānis Baltaisbrencis.

MTB braucēju vidū Cēsis ir zināmas kā viena no Latvijas kalnu riteņbraukšanas lielpilsētām, ne tikai dažu slēpošanas kalnu dēļ, bet arī apkārtējā reljefa dēļ. Šoreiz uzvaru izcīnīja Raivis Zīmelis (My sport-Stevens), distancē pavadot 2 stundas 15 minūtes un 29 sekundes, finiša spurtā vienu sekundi aiz sevis atstājot YUASA Kalnu karaļa krekla ieguvēju Arni Pētersonu (ZZK) viņš arī U23 vecuma grupas uzvarētājs, bet trešais finiša līniju šķērsoja Mārtiņš Blūms (arī ZZK), uzvarētājam zaudējot 2 minūtes un 44 sekundes. Par kopvērtējuma līderi pēc pieciem sacensību posmiem kļuvis Gints Jakovels no komandas Veloprofs un dāmu konkurencē kopvērtējuma uzvaru sevi ir nodrošinājusi Dana Rožlapa no komandas My sport/Stevens.

Vivus.lv maratona dāmu konkurencē nemainīgi kā iepriekšējos četros posmos, arī Cēsīs pirmā finišēja Dana Rožlapa (MySport-Stevens) komandas ar finiša laiku 2:37:58, otrajā vietā aiz sevis atstājot Maiju Plataci no Ikšķiles 2:44:22, bet trešajā vietā finišēja Lija Laizāne, RRS/JK 2:55:28, kura ir arī U23 vecuma grupas uzvarētāja.

Latvijas Valsts Meži pusmaratonā uzvaru svinēja Zigmārs Zučiks, Trek DPA 1:12:09, savukārt dāmu konkurencē uzvaru svinēja arī visu iepriekšējo posmu uzvarētāja Rūta Brakovska, Smiltenes Sporta skola, 1:25:29.

Komandu vērtējumā uzvaru izcīnīja veikala Veloprofs komanda, otrajā vietā tikai ar 4 punktu starpību aiz sevis atstājot MySport-Stevens komandu, bet trešajā vietā ierindojās Trek DPA komanda.

Ne mazāk spraigas cīņas norisinājās bezmaksas Superior bērnu braucienā, kur pie balvas un diploma tika katrs mazais dalībnieks, jo uz starta līnijas stājās vairāk nekā 70 sacensību dalībnieku, kas ir lielākais bērnu brauciena dalībnieku skaits.

Nākamais un pēdējais īstā MTB Maratona – Vivus.lv MTB maratona starts jau 31.augustā Baldonē, Riekstukalnā – aizraujošs maratons un noslēguma apbalvošanas ceremonija.

Pilni sacensību rezultāti un foto – www.mtb-maratons.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV