Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Baltijas ceļa velobraucienā startēs pasaules čempions, Krievijas un Vācijas Nacionālās izlases

Easyget.lv, 16.08.2013. 17:02

Līdzjutēji aicināti atbalstīt Baltijas ceļa velobraucējus Latvijas posmā
Baltijas ceļa velobraucienā startēs pasaules čempions, Krievijas un Vācijas Nacionālās izlases

18. augustā Somijā startēs UCI 2.2 kategorijas daudzdienu velobrauciens – „Baltic Chain Tour”, kurā piedalīsies kopumā 21 komanda no 16 valstīm. Ceturtdien, 22. augustā, riteņbraucēji Latvijā aizvadīs „Baltijas ceļa” ceturto posmu, kad tiks veikta 179 kilometru gara distance no Smiltenes līdz Siguldai, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācijas pārstāvis Toms Markss.

„Baltijas ceļa” daudzdienu velobrauciens Latvijā, Lietuvā un Igaunijā sekmīgi norisinājies jau no 1950. gadiem, bet savu atjaunošanu tas piedzīvoja 2011. gadā. Šogad Baltijas reģiona prestižākās šosejas riteņbraukšanas sacensības paplašina savu ģeogrāfiju, jo bez jau minētajām trijām valstīm, velobrauciens norisināsies arī Somijā. Tieši šeit pirmdien arī tiks dots starts septiņu dienu garajam UCI 2.2 kategorijas sacensībām.

Kopumā „Baltijas ceļa” velobraucienā startēs 126 riteņbraucēji no 21 komandas. Pārstāvētas būs arī sešu valstu Nacionālās izlases. Īpašu skatītāju interesi izraisīs Krievijas un Vācijas izlases. Tāpat spēcīgs sastāvs būs arī Lietuvas vienībai, kuras sastāvā startēs viens no visu laiku izcilākajiem lietuviešu riteņbraucējiem Tomass Vaitkus, kurš savulaik kļuvis par pasaules U23 čempionu individuālajā braucienā un sekmīgi startējis vairākos „Tour de France” velobrauciena posmos. Dalībnieku vidū būs arī Zviedrijas, Slovākijas un Igaunijas izlases. No pārējām komandām jāizceļ Krievijas vienība „Itera Katusha”, ukraiņu „ISD Continental”, kā arī abas Latvijas komandas – „Rietumu – Delfin” un „Alpha Baltic/ Unitymarathon.com”. īpaši jāizceļ arī Beļģijas komandas „BKCP Powerplus” riteņbraucējs Niels Alberts, kurš savas karjeras laikā divas reizes kļuvis par pasaules čempionu velokrosā.

„Rietumu – Delfin” vienības sastāvā startēs Andris Smirnovs, Andris Vosekalns, Armands Bēcis, Reijo Puhms, Pēters Tarvis un Pēters Prūss. Tikmēr „Alpha Baltic/ Unitymarathon.com” sacensībās pārstāvēs Indulis Bekmanis, Emīls Liepiņš, Kristofers Rācenājs, Lauris Špillers, Reinis Adrijanovs un Erkī Putseps.

Latvijā riteņbraucēji ieradīsies ceturtdien, 22. augustā, lai veiktu „Baltijas ceļa” ceturto posmu no Smiltenes līdz Siguldai. Ikvienam sporta cienītājam būs lieliska iespēja savām acīm vērot Eiropas un Austrālijas kontinentu profesionālos riteņbraucējus.

Līdzjutēji tiek aicināti atbalstīt riteņbraucējus Latvijas posmā. Starts ceturtajam posmam tiks dots Smiltenē pulksten 13.30. Ap pulksten 14.10 dalībnieku kolonna būs sasniegusi Valmieras apvedceļu virzienā uz Rubeni. Īsi pēc 15.00 dalībniekus trasē aicināti atbalstīt Stalbes un Straupes iedzīvotāji un viesi. Tikmēr pirmo reizi Siguldu sportisti sasniegs ap pulksten 16.00. Līdz finišam gan būs vēl jāpagaida, jo velobraucēji veiks divus apļus gar „Sēnīti”, Murjāņiem, Raganu un Turaidu. Finišs pils laukumā Siguldā gaidāms ap 17.45. Visu šo laiku braucējus un līdzjutējus izklaidēs un uzmundrinās Armands Tripāns, kurš zināms kā viens no Latvijas atraktīvākajiem un zinošākajiem sporta notikumuvadītājiem.

Uzvarētājs sešu posmu kopvērtējumā tiks noskaidrots 25. jūlijā, kad „Baltijas ceļš” finišēs Lietuvas galvas pilsētas Viļņas centrā. Velobraucienu organizē „Lahti veloklubs”, Latvijas un Lietuvas Riteņbraukšanas federācijas, kā arī Igaunijas „Pro veloklubs”.

Baltijas daudzdienu velobrauciena posmi:

  • 19.08. – Lahti, Somija (168,6km) 
  • 20.08. – Tallina – Vīlande, Igaunija (188km) 
  • 21.08. – Vīlande – Otepe, Igaunija (173,5km) 
  • 22.08. – Smiltene – Sigulda, Latvija (178 km) 
  • 23.08. – Atpūtas diena 
  • 24.08. – Panevēža – Utena, Lietuva (180 km) 
  • 25.08. – Utena – Viļņa, Lietuva (146 km) 

Foto: Publicitātes foto (c) Zigismunds Zālmanis

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV