Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Lielajā Rīgas piedzīvojumā uzvar komanda Isostar

Easyget.lv, 19.08.2013. 11:16

17. augustā plkst.11.00 laukumā pie Kongresu nama 500 sacensību dalībniekiem atskanēja Lielā Rīgas piedzīvojuma starta signāls. Pēc 5 stundu un 30 minūšu ilgas distances veikšanas sacensībās triumfēja komanda Isostar, aiz sevis atstājot komandas Gandrs un SEB dzīvības apdrošināšana. Sportland Tautas klasē ātrākie bija komanda Pī.
Lielajā Rīgas piedzīvojumā uzvar komanda Isostar

Triatel xRace ceturto posmu, veltītu Rīgas svētkiem, raksturoja sīva cīņa un liela spriedze starp līderiem. Šis bija ceturtais posms piecu posmu seriālā, tādēļ ne tikai vieta, bet arī finiša laiks varēja būtiski ietekmēt seriāla kopvērtējuma rezultātus. Kā pirmie GARMIN sporta klasē, distancē pavadot 5 stundas un 28 minūtēs, finišēja vīriešu komanda Isostar Jāņa Krūmiņa, Salvja Daģa un Kaspara Zudraga sastāvā. Jau pēc 4 minūtēm aiz līderiem finišēja vīriešu komanda Gandrs (Uldis Žimants, Atis Krūmiņš, Gatis Zēlerts) un pēc 15 minūtēm finišēja mix komanda SEB dzīvības apdrošināšana (Kaspars Zvirgzdiņš, Ieva Mauliņa, Vladimirs Lašs). Šis komandas kļuva par stiprāku trijnieku arī starp uzņēmumu komandām garajā distancē. Stiprākā komanda Sportland tautas klasē bija mix komandas Pī, kura paveica distanci 3 stundās un 26 minūtēs. Biznesa klases īsajā distancē godalgotas vietas ieguva Carat, Baumin un Aces of Evolution komandas. Visas trīs komandas uz pjedestālu uzkāpa pirmo reizi.

Sacensības sākās ar uzdevumu, kur 165 komandām vajadzēja mainīties savā starpā ar kārtīm, lai savākt nepieciešamo kombināciju un saņemt distances aprakstu. Savukārt piedzīvojums noslēdzās ar īpašu speciālo uzdevumu, kur sportistiem vajadzēja pāriet starp torņiem pa šauru tiltu 6 metru augstumā virs zemes. Triatel xRace dalībnieki, lai arī lielākā daļa ir rīdzinieki, atzina, ka veicot distanci atklāja jaunas un interesantas vietas Rīgā. Distance veda caur Centrālo Rīgas tirgu, Maskavas ielas rajonu, Zaķusalu, Lucavsalu, Baložiem un Pārdaugavu. Daudzi dalībnieki arī Daugavu ar laivām šķērsoja pirmo reizi. Šis posms bija bagāts ar interesantiem speciālajiem uzdevumiem, kas uzturēja augstu adrenalīna līmeni un modru prātu: virves uzdevums, pārcelšanās starp diviem torņiem 6 m augstumā no zemes. Dalībniekiem bija iekļauts arī uzdevums, kad svarīgi bija ierasties punktā nevis pēc iespējas ātrāk, bet noteiktajā laikā.

„Mums ir liels prieks, ka Triatel xRace piedzīvojumu sacensību Rīgas posms jau ceturto gadu pēc kārtas notiek galvaspilsētas jubilejas dienā. Sacensību norise ir kļuvusi par skaistu tradīciju. Noteikti šie un vēl daudzie citi piedzīvojumi, kurus atrada dalībnieki distances laikā, paliks atmiņa sportistiem uz ilgu laiku. Paldies par Rīgas svētku posma sagatavošanu visiem mūsu atbalstītājiem un sponsoriem, it īpaši „Triatel” un Rīgas domei,” stāsta sacensību organizators J.Vanags.

Seriāla kopējā spriedze arvien pieaug. Nākamais Jūrmalas posms 21. septembrī būs izšķirošs komandām, kuras cīnās par 2013. gada Triatel xRace seriāla uzvarētāja titulu un galveno balvu. Starp līderu komandām gan Sporta, gan Tautas klasē atrāviens salīdzinoši neliels un pēdējais posms var veikt arī savas korekcijas kopvērtējumā. Tādēļ aicinām gan jau pieredzējušos, gan jaunus dalībniekus pieteikties šīs sezonas pēdējiem xRace piedzīvojumiem laicīgi. Lētākā pieteikšanās ir pieejama līdz 1. septembrim www.xrace.lv mājas lapā.

Sacensību pamatā ir orientēšanās, braukšana ar velosipēdu, airēšana, kā arī citi aizraujoši prāta un nedaudz ekstrēmi speciālie uzdevumi. Katrs var izvēlēties distanci savam pieredzes un spēka līmenim. GARMIN sporta distancē pavadītais laiks ir 5-8h, 15 km ar kājām, 50 km ar velo, 3 km ar laivu. Sportland tautas distancē pavadītais laiks ir 3-5h, 8km ar kājām, 25km ar velo, 2km ar laivu. Mini distance – pavadītais laiks 1,5-3h, pa spēkam bērniem un jauniešiem.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV