Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

„Baltijas ceļu” ar uzvaru iesāk vācietis Valslebens

Easyget.lv, 20.08.2013. 10:47

Pirmdien Somijas pilsētā Lahti startēja UCI 2.2 kategorijas daudzdienu velobrauciens „Baltijas ceļš”, kura pirmajā posmā uzvaru 168 kilometru garajā un aizraujošajā distancē izcīnīja „BKCP – Powerplus” vācu riteņbraucējs Filips Valslebens, bet no latviešiem ātrākais izrādījās „Alfa Baltic/ Unitymarathon.com” pārstāvis Emīls Liepiņš, kuram 16. Pozīcija, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācijas pārstāvis Toms Markss.
„Baltijas ceļu” ar uzvaru iesāk vācietis Valslebens

„Baltijas ceļa” daudzdienu velobrauciens Latvijā, Lietuvā un Igaunijā sekmīgi norisinājies jau no 1950. gadiem, bet savu atjaunošanu tas piedzīvoja 2011. gadā. Šogad Baltijas reģiona prestižākās šosejas riteņbraukšanas sacensības paplašina savu ģeogrāfiju, jo bez jau minētajām trijām valstīm, velobrauciens norisināsies arī Somijā. Tieši šeit pirmdien arī tika dots starts septiņu dienu garajam UCI 2.2 kategorijas sacensībām.

Sportistiem Lahti pilsētā bija jāveic 168 kilometru gara distance ar vairākiem pauguriem un nobraucieniem. Dalībniekiem distances laikā vairākkārt bija jāsaskaras arī ar lietu. Jau distances sākumā norisinājās vairāki atrāvieni, kuros iesaistījās arī „Rietumu – Delfin” un „Alfa Baltic/ Unitymarathon.com” pārstāvji. Tomēr ne vienam no latviešiem neizdevās iegūt vērtīgās bonusa sekundes sprinta un kalnu starpfinišos.

Turpinājumā no grupas šaurajos Somijas ceļos atrāvās divas grupiņas. Otrajā no tām bija arī „Alfa Baltic/ Unitymarathon.com” Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš. Pēdējos kilometros sportistiem bija jāpievar vairāki interesanti un gari nobraucieni, kur nelielu atrāvienu veica Beļģijas komandas „BKCP – Powerplus” riteņbraucējs Filips Valslebens, kurš arī kļuva par posma uzvarētāju. Viņš distanci veica 3 stundās 42 minūtēs un 36 sekundēs. Aizraujošā cīņā par otro vietu, ātrākais izrādījās Vācijas Nacionālās izlases sportists Lukass Līss, kurš no uzvarētāja atpalika par divām sekundēm. Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena pirmajā etapā kāpa „Peloton” komandas Igaunijas riteņbraucējs Alo Jakins.

Labākais no latviešiem Somijā bija Emīls Liepiņš, kurš pārstāv „Alfa Baltic/ Unitymarathon.com” vienību. Liepiņš finiša līniju šķērsoja 15 sekundes aiz uzvarētāja un ierindojās 16. vietā. Vēl labāko 50 sportistu skaitā no Latvijas pārstāvjiem iekļuva Liepiņa komandas biedrs Indulis Bekmanis, kuram 33. vieta (+00:00:19). Šāds pat rezultāts arī „Rietumu – Delfin” riteņbraucējam Andrim Smirnovam, kuram 37. pozīcija. Tikmēr 40. vietā ierindojās Reinis Adrijanovs.

„Baltijas ceļa” daudzdienu velobrauciens turpināsies rīt, kad riteņbraucēji veiks 188 kilometru garo distanci no Tallinas līdz Vīlandei.

Baltijas daudzdienu velobrauciena posmi:

  • 20.08. – Tallina – Vīlande, Igaunija (188km) 
  • 21.08. – Vīlande – Otepe, Igaunija (173,5km) 
  • 22.08. – Smiltene – Sigulda, Latvija (178 km) 
  • 23.08. – Atpūtas diena 
  • 24.08. – Panevēža – Utena, Lietuva (180 km) 
  • 25.08. – Utena – Viļņa, Lietuva (146 km)

Foto: Daudzdienu velobrauciens „Baltijas ceļš”. Foto (c) balticchaintour.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV