Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Rallijā „Kurzeme 2013” par uzvaru cīnīsies vairākas spēcīgas ekipāžas

Easyget.lv, 26.08.2013. 09:58

Nedēļas nogalē, no 30. līdz 31. augustam, notiekošajā Rallijā „Kurzeme 2013” uz starta izies 105 ekipāžas un sagaidāms, ka cīņā par uzvarētāja titulu iesaistīsies vairākas spēcīgas ekipāžas ar nozīmīgu pieredzi starptautiskās sacensībās, informē Rallija preses sekretāre Linda Brūdere.
Rallijā „Kurzeme 2013” par uzvaru cīnīsies vairākas spēcīgas ekipāžas

Viens no sacensību galvenajiem favorītiem būs divkārtējais Rallija „Kurzeme” uzvarētājs un pārliecinošs šā gada Igaunijas čempionāta līderis Georgs Gross ar „Ford Focus WRC” automašīnu. Sagaidāms, ka nopietnu konkurenci viņam radīs 20 gadus vecais igauņu talants Martins Kangurs, kurš startēs ar Latvijā līdz šim neredzētu „Ford Fiesta R5” automašīnu. Tieši ar šo spēkratu igauņu braucējs Karls Krūda pagājušajā nedēļas nogalē notikušajā pasaules čempionāta posmā Vācijā izcīnīja 20. vietu kopvērtējumā un 8. vietu WRC2 ieskaitē.

„Šogad rallijam izdevies pulcēt sevišķi spēcīgu dalībnieku sastāvu, un līdzjutējus sagaida bezkompromisu cīņa par sekundēm starp vairākām ekipāžām,” stāsta rallija direktors Uldis Hmieļevskis. „Šogad Rallijs „Kurzeme 2013” atgriezīsies pie klasiskajiem ceļiem, kas bagāti ar sarežģītu līkumu sērijām un lieliem vidējiem ātrumiem. Lai kāptu uz goda pjedestāla, sportistiem nāksies rādīt visu savu meistarību katrā trases metrā,” U. Hmieļevskis.

Interesanta cīņa gaidāma starp septiņķārtējo Vācijas rallija čempionu un 2009.gada Dakāras maratonrallija uzvarētāju bagiju klasē Matiasu Kāli un priekšlaicīgi par šā gada Latvijas čempionu A+ grupā kļuvušo Mārtiņu Svili. Jau pagājušā gada oktobrī notikušajā Lauzicas rallijā Vācijā M.Svilis parūpējās par sensāciju, vien pēdējos divos ātrumposmos tehnisku problēmu dēļ līderpozīciju atdodot mājiniekam M.Kālem. Finišā Svilis no titulētā vācieša atpalika 12 sekundes, kamēr 3.vietas īpašnieku no uzvarētāja šķīra jau vairāk nekā pusotra minūte. Vācijas čempions Kurzemē pilotēs vienu no divām šī rallija WRC automašīnām, tomēr M.Svilim priekšrocības varētu dot vietējo ceļu specifikas labāka pārzināšana.

N4 grupā pie sacensību favorītiem būtu pieskaitāmi uzreiz seši sportisti. No Latvijas sportistiem cīņā par uzvaru iesaistīsies ne reizi vien Latvijas čempiona titulus izcīnījušie Aivis Egle un Jānis Vorobjovs, kā arī liepājnieks Viktors Lebedevs. No igauņu sportistiem kā galvenie pretendenti uz uzvaru N4 grupā jāmin 3. vietas ieguvējs pasaules rallija čempionāta posmā Sardīnijā 2012. gadā Ots Tanaks un šīs sezonas Igaunijas čempionāta līderis grupā Timmu Korge. Ļoti ātra arī Kurzemes ceļos būs patlaban Latvijas čempionāta 2.vietā esošā krievu ekipāža Aleksejs Lukjaņuks un Aleksejs Arnautovs, kura augusta sākumā notikušajā pasaules čempionāta posmā Somijā finišēja 16.vietā, bet pēc pirmajām divām dienām atradās pat augstajā 12.vietā.

Rallija līdzjutējiem interesanta būs O. Tanaka un A. Lukjaņuka duelēšanās Kurzemes ceļos, kas sākās maijā notikušajā Talsu rallijā. Šajās sacensībās cīņa starp abiem sportistiem notika par sekundes desmitdaļām, un pirms pēdējā ātrumposma A. Lukjaņuks savu galveno konkurentu apsteidza vien par 7,53 sekundēm. Tomēr izšķirošajā, rallija garākajā ātrumposmā, netālu no starta sacensību līderis izlidoja no trases un aizlauza priekšējo riteni, kā rezultātā rallija finišs tika sasniegts ar četru minūšu kavēšanos.

Ļoti spraiga cīņa gaidāma arī starp vientilta piedziņas automašīnām. Aizmugurējā tilta piedziņas „BMW M3” pārsēdies pagājušā gada Rallija „Kurzeme” uzvarētājs Andis Neikšāns, un rallija līdzjutējiem būs interesanti vērot viņa cīņu priekšpiedziņas automašīnu braucējiem - „OKartes Autosporta Akadēmijas” Ralfu Sirmaci un liepājnieku Mārci Ķenavu, krievu braucēju Mihailu Skripņikovu un patlaban pasaules čempionāta junioru ieskaitē 3.vietā esošo igauni Sanderu Parnu.

Kopumā rallijam pieteikušās 105 ekipāžas, no kurām 37 startēs Latvijas, bet 34 – Igaunijas čempionāta ieskaitē, bet 27 ekipāžas veiks saīsinātu distanci kā rallijsprinta dalībnieki.

Ātruma Festivāls rallistiem sāksies ar testa ātrumposmu 29. augusta vakarā, bet oficiālā atklāšana paredzēta piektdien, 30. augustā, plkst. 16:00. Pēc tās rallisti dosies uz starta, lai pirmajā sacensību dienā kopā veiktu septiņus rallija ātrumposmus Aizputes un Skrundas novadā. Sestdien, 31. augustā, Liepājas Ostas promenādē pulksten 10:00 tiks dots starts rallija otrajai dienai. Ātruma Festivāla noslēdzošajā dienā skatītāji varēs vērot sešus rallija grants ātrumposmus: Nīcas un Rucavas novadā, kā arī Aizputes un Durbes novadā.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV