Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Vienības Velobraucienā startēs Tour de France sprinta karalis Kevendišs

Easyget.lv, 26.08.2013. 10:32

Gatavojoties 8. septembrī gaidāmajam 23. Latvijas riteņbraucēju Vienības velobraucienam, 23. augustā Rīgā notika lielajam velonotikumam veltīts slēpņošanas brauciens, kura kulminācijā pasākuma organizators Igo Japiņš atklāja, ka Vienības velobraucienā piedalīsies virkne esošo un bijušo Tour de France dalībnieku, viņu vidū sprinta leģenda – Marks Kevendišs.
Vienības Velobraucienā startēs Tour de France sprinta karalis Kevendišs

Starts slēpņošanas braucienam tika dots pie tirdzniecības parka Alfa un tas noslēdzās riteņbraucējiem tik tuvajā Viesturdārzā pie pirmo riteņbraukšanas sacensību simtgadei veltītā pieminekļa.Braucienalaikā organizatori, atbalstītāji, mediji un sabiedrībā pazīstamas personības, piedalījās aizraujošajā slēpņošanas braucienā. Tā laikā komandām Rīgas teritorijā bija jāatrod puzles gabaliņi, kuri saliekot kopā veidoja bildi ar uzrakstu „Mūs vieno velo!”, atgādinot par sociālajā vietnē Facebook notiekošo akciju.

Pasākuma organizators Igo Japiņš: „Tour de France nav iedomājams bez sprinta leģendas Marka Kevendiša, tāpēc esam gandarīti par viņa piedalīšanos Siguldā notiekošajā Vienības velobraucienā, kas šogad veltīts Tour de France simtgadei. Par godu tam, ikvienam velobraucējam ir unikāla iespēja tirdzniecības parkā Alfa aplūkot slavenā velobrauciena līderu kreklus ar oriģinālajiem sportistu, tostarp šī gada Tour de France uzvarētāja Krisa Frūma, parakstiem. Šos kreklus savā īpašumā iegūs atraktīvāk tērptie Vienības brauciena dalībnieki.”

Notikuma gaidās, 31. augustā Esplanādē Rīga2014 informatīvajā telpā no pulksten 15.00 – 17.00 norisināsies Vienības velobraucienam un Tour de France veltītas radošās darbnīcas, kurās dalībnieki varēs sagatavot sevi un savu velosipēdu dalībai Vienības braucienā.

Papildu tam velobrauciena organizatori aicina ikvienu aktīvās atpūtas cienītāju divus pirmdienas vakarus - 26. augustā un 2. septembrī - uz Biķernieku sporta kompleksu, kur norisināsies treniņbraucieni. To sākums pulksten 19.00 un treniņbraucienus vadīs Latvijas vadošie riteņbraukšanas treneri un sporta speciālisti.
Domājot par dalībnieku ērtu nokļūšanu uz Vienības Velobraucienu, sadarbībā ar ilggadējo Vienības velobrauciena atbalstītāju Latvijas Dzelsceļš, arī šogad vilcienos tiks izveidoti papildu vagoni.

Latvijas Riteņbraucēju Vienības velobrauciens ir gada nozīmīgākais un masveidīgākais velonotikums Latvijā. Pirmie Vienības velobraucieni norisinājās 1930. gados. Toreiz lielajā braucienā, pēc prezidenta Kārļa Ulmaņa aicinājuma, piedalījās vairāk nekā 6000 dalībnieku. Pateicoties trenerim Ernestam Pūcem un citiem domubiedriem, velobrauciens tika atjaunots 1995. gadā, bet kopš 2000. gada to organizē Igo Japiņa sporta aģentūra.

Arī šogad Vienības brauciens norisināsies trīs dažādās distancēs - LOK sporta šosejas brauciens (100 km), SEBkalnu divriteņu brauciens (44 km) un ITERA tautas brauciens (37.5 km). Pasākumā aicināti piedalīties visi interesenti, sākot no 12 gadu vecuma. Dalībnieki tiks vērtēti dažādās vecuma grupās - zēni, meitenes, jaunieši, juniori, sievietes, vīrieši un seniori.

Pieteikšanās nozīmīgajam velobraucienam turpinās arī Igo Japiņa sporta aģentūras mājas lapā velo.lv. Šobrīd dalības maksa jebkurā no trīs distancēm jauniešiem un pensionāriem ir 8 Ls, bet pārējiem - 12 Ls. Plašāka informācija atrodama velo.lv.

Latvijas Vienības velobraucienu organizē Igo Japiņa Sporta aģentūra.

Foto: Vienības brauciena ieskaņas pasākums. Foto (c) F64

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV