Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Rallija „Kurzeme” testa ātrumposmā uzvar Gross

Easyget.lv, 30.08.2013. 09:31

Rallija „Kurzeme” testa ātrumposmā ceturtdienas vakarā uzvaru izcīnīja sacensību galvenais favorīts Georgs Gross ar „Ford Focus WRC”, kurš tuvāko sekotāju Sīmu Plangi 5,89 kilometrus garajā trasē apsteidza par 6,27 sekundēm.
Rallija „Kurzeme” testa ātrumposmā uzvar Gross

Testa ātrumposmā rezultāti bija ļoti blīvi, un 9.vietu no otrās šķīra vien 3,57 sekundes.

Trešo labāko laiku uzrādīja Vasilijs Grjazins ar „Ford Fiesta S2000” automašīnu, no G. Grosa atpaliekot 7,62 sekundes. Tikai 0,31 sekundi V. Grjazinam zaudēja Aivis Egle, vēl 0,47 sekundes lēnāks bija Ots Tanaks, kurš vien par sekundes desmitdaļu apsteidza Raulu Jētu. Septītais ātrākais ceturtdienas vakarā bija Timmu Korge, 8.vietu ieņēma Mārtiņš Svilis, bet 9.vietu – Rolands Muraks.

N4 grupā ātrāko laiku uzrādīja S. Plangi, 2.vietā ierindojās A. Egle, bet 3.vietu ieņēma O. Tanaks.
Starp sacensību favorītiem minētais Martins Kangurs, Aleksejs Lukjaņuks un Jānis Vorobjovs testa ātrumposmā nepiedalījās.

Starp priekšpiedziņas automašīnām ātrākais bija Kristaps Feldmanis, kurš par 1,02 sekundēm apsteidza 3.vietā pasaules čempionāta junioru ieskaites kopvērtējumā esošo igauņu talantu Sanderu Parnu. Ralfs Sirmacis Parnam zaudēja divas sekundes un bija trešais ātrākais R2 klasē.

Pirmais testa ātrumposmā devās V. Grjazins, un viņa laiks ilgu laiku bija ātrākais, pirmajā mēģinājumā par 28 sekundēm apsteidzot septiņkārtējo Vācijas čempionu Matiasu Kāli ar „Škoda Octavia WRC”, bet Latvijas čempionāta līderi Aivi Egli – par 6,5 sekundēm. Savukārt G. Gross pirmajā mēģinājumā uzrādīja vien par 2,89 sekundēm ātrāku laiku.

Otrajā mēģinājumā Vācijas čempions jau bija daudz ātrāks, un savu laiku uzlaboja par 21 sekundi, bet trešajā braucienā – vēl par četrām sekundēm. Rezultātā, M. Kāle testa ātrumposmā ierindojās 10.vietā.
Testa braucienā sportisti drīkstēja doties trīs reizes, pirms tam divas reizes ar to iepazīstoties.
Jau šodien Liepājā sāksies vasaras motorsporta dzīves centrālais notikums - Ātruma Festivāls - Rallijs „Kurzeme 2013”. Šis gads ir īpašs, jo Liepājā notiks ne tikai Latvijas čempionāta posmi rallijā un rallijsprintā, bet arī Igaunijas rallija čempionāta posms.

Kopumā rallijam pieteikušās 105 ekipāžas, no kurām 37 startēs Latvijas, bet 34 – Igaunijas čempionāta ieskaitē, bet 27 ekipāžas veiks saīsinātu distanci kā rallijsprinta dalībnieki.

Oficiālā rallija atklāšana paredzēta piektdien plkst. 16:00. Pēc tās rallisti dosies uz starta, lai pirmajā sacensību dienā kopā veiktu septiņus rallija ātrumposmus Aizputes un Skrundas novadā.

Sestdien, 31. augustā, Liepājas Ostas promenādē pulksten 10:00 tiks dots starts rallija otrajai dienai. Ātruma Festivāla noslēdzošajā dienā skatītāji varēs vērot piecus rallija grants ātrumposmus: Nīcas un Rucavas novadā, kā arī Aizputes un Durbes novadā. Rallija noslēgumā sportisti vēl pēdējo reizi mērosies spēkiem pilsētas ātrumposmā Liepājas ostā.

Foto: Rallija „Kurzeme” testa ātrumposms. Foto (c) Aigars Tīdmanis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV