Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Noslēdzies Vivus.lv MTB maratons

Easyget.lv, 02.09.2013. 15:48

Baldonē, Riekstukalna apkārtnē norisinājās sestais – 2013.gada noslēdzošais Vivus.lv kalnu divriteņu MTB maratona posms. Sacensību dalībniekus priecēja dinamiska trase, Kārļa Kazāka velomūzika un kopvērtējuma uzvarētāju sumināšana, informē sacensību organizators Jānis Baltaisbrencis.

Baldones posmā uzvaru izcīnīja Trek DPA komandas sportists Matīss Preimanis (2h, 11min, 51sek), aiz sevis atstājot iepriekšējo trīs posmu uzvarētāju Dimitriju Sorokinu no komandas Rietumu-Delfin, +0:02:20, bet trešajā vietā finiša līniju šķērsoja Arnis Pētersons no komandas ZZK, +0:02:26. Arī YUASA Kalnu karaļa titulu šajā posmā izcīnīja Matīss Preimanis.

Vivus.lv MTB maratona dāmu konkurencē nemainīgi kā iepriekšējos piecos posmos, arī Baldonē pirmā finišēja absolūtā kopvērtējuma līdere Dana Rožlapa no komandas MySport-Stevens ar finiša laiku 2:36:09, otrajā vietā - Lija Laizāne, no komandas RRS/JK 2:53:18, kura ir arī U23 vecuma grupas uzvarētāja, bet trešajā vietā finiša līniju šķērsoja Līga Šmite no komandas E-bike/4ever 2:53:57.

Latvijas Valsts Meži pusmaratonā uzvaru svinēja Zigmārs Zučiks (Trek DPA) 1:11:34, savukārt dāmu konkurencē pirmo vietu izcīnīja visu iepriekšējo posmu uzvarētāja Rūta Brakovska, Smiltenes Sporta skola, 1:27:13.

Komandu vērtējumā uzvarēja veikala Veloprofs komanda, aiz sevis atstājot MySport-Stevens komandu, bet trešajā vietā ierindojās Hawaii Express SC komanda.

Pēc sacensībām notika Dobeles dzirnavnieka un Cēsu alus atbalstītā pasta party, kuras ietvaros dalībnieki varēja noklausīties Kārļa Kazāka grupas „velo mūzikas” koncertu, piedalīties uzvarētāju preses konferencē un kopvērtējuma apbalvošanas ceremonijā. Par Vivus.lv MTB maratona 2013.gada kopvērtējuma uzvarētāju ar 7530 punktiem kļuva Dmitrijs Sorokins, otrā vieta - Matīsam Preimanim (7498 punkti), bet labāko trijnieku noslēdza Raivis Zīmelis (MySport-Stevens) ar 7466 punktiem. Dāmu konkurencē uzvarēja Dana Rožlapa (7302 punkti), otrajā vietā atstājot Maiju Plataci no Ikšķiles ar 7119 punktiem, bet trešo vietu sezonas kopvērtējumā izcīnīja Lija Laizāne, no komandas RRS/JK (7095 punkti). Latvijas Valsts Meži pusmaratonā sezonas galvenos laurus plūca Zigmārs Zučiks un Rūta Brakovska.

Sacensību dalībniekus pēc finiša mieloja sagādātie labumi no pašmāju ražotājiem: Balticovo, Latvijas Maiznieks, Nākotne un z/s Garīši. Vēl par balvām rūpējās Rosme, Melna kafija, Sachi Europe, Dateks, Ādažu čipsi, Red Bull, Songwash, Zaļā Josta, Geste, Yuasa, Vivus.lv, Latvijas Valsts meži, Egmont Latvija, High5, Veloprofs, Velo Sock, Garīši, Compressport, Filmdistribution, kafejnīca Fazenda, Granitex un citi.

Pilni sacensību rezultāti un foto – www.mtb-maratons.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV