Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Baltijas lielākā autokrosa startam gatavojas 137 dalībnieki no četrām valstīm

Easyget.lv, 03.09.2013. 17:38

Ar lielisku dalībnieku skaitu klasēs noslēgusies pieteikšanās Baltijā lielākajām autokrosa sacensībām, kas šonedēļ 7. un 8. septembrī norisināsies sporta kompleksā Mūsa. Sacīkstes notiks Latvijas čempionāta, kā arī Baltijas un Ziemeļeiropas kausa ieskaitē autokrosā, kā arī LAF Folkreisa Vasaras kausa vērtējumā, informē LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns.
Baltijas lielākā autokrosa startam gatavojas 137 dalībnieki no četrām valstīm

Autokrosa klasēs kopumā 10 pieteikums. 1600 klasē (Latvijas čempionāts, Baltijas kauss) 16 pieteikumu un vēl nenoskaidrots Latvijas čempions. Pašlaik nacionālā čempionāta līderis ir Andis Kļava (Lapmežciems, Autocross.lv Autokrosa komanda), bet Baltijas kausu Kļava izcīnījis jau posmu pirms sezonas beigām.

2000 Super klasē (Latvijas čempionāts, Baltijas kauss) 22 dalībnieki. Latvijas čempions jau zināms – Jānis Miščenko (Aizkraukle, SK Ogre), bet Baltijā tuvu titulam ir lietuvietis Laurīns Diržininks. Miščenko ir vienīgais, kurš Lietuvas braucējam var atņemt līderpozīciju.

Open klase (Latvijas čempionāts, Baltijas kauss) būs grandiozs šovs – no 16 pieteiktajām automašīnām deviņas būs pilnpiedziņas, bet septiņas – aizmugures piedziņas prototipi. Latvijas čempions Agris Brediks (Mārupe) cīnīsies arī par Baltijas kausu, kurā abiem ar Intu Jeršovu (Rīga, Autocross.lv Autokrosa komanda) vēl jāsadala uzvara.

VAZ Klasika (Latvijas čempionāts, Baltijas kauss) klasē lietuvietis Daiņus Pilipavičs jau nodrošinājis pirmo vietu. Bet Latvijas čempionāta līderim Imantam Kolomenskim (Ogre, SK Salaca) kopvērtējumā pakaļ dzenas Kristaps Maševskis (Rite), Arnis Odiņš (Naukšēni, SK Autocross.lv II) un Edijs Zimza (Valmiera). Klasē kopumā 13 pieteikumi.

B600 bagiju klasē (Latvijas čempionāts, Ziemeļeiropas kauss) Latvijas seriālā līderis ir Kaspars Bumbiers (Bauska), bet līdz čempiontitulam vēl šis tas jāsasniedz. NEZ kausā vadībā Valters Zīverts (Priekule, SK Vecpils). Klasē deviņi pieteikumi.

Uz starta arī eiropejiskā Buggy 1600 klase (NEZ kauss), kurā astoņi dalībnieki. Kopvērtējumā drāma – Māris Līcis (Jēkabpils), kā arī lietuvieši Tautvids Urba un Ričards Lepšis ir praktiski vienādās pozīcijās. NEZ un Baltijas kausa ieskaite arī B6000 bagijiem – lielo, smago auto bagiju klasē deviņi dalībnieki, tātad pilns starta laukums ar smago divīziju! Savukārt kā papildinājums būs kroskartu klase ar astoņiem dalībniekiem – gan CK 125, gan CK 650 klašu pārstāvjiem.

LAF Folkreisa Vasaras kausa izcīņā šis būs priekšpēdējais posms. Cīņai pieteikušies 36 dalībnieki. Līderpozīciju dalītāji – Rihards Dainis (Cēsis, Augstākā pilotāža), Mārtiņš Starks (Rīga, Streamline Racing), Sandis Džeriņš (Vecpils, SK Vecpils), Ivo Gabrāns (Sigulda, Streamline Racing) un Renārs Ēķis (Jelgava, Autocross.lv Folkreisa komanda).

Divu dienu festivāls Mūsas trasē sāksies sestdien, kad jau pēcpusdienā notiks pirmie braucieni ar kopēju startu. Noslēdzošā diena svētdien.

Biļešu iepriekšpārdošana www.bilesuserviss.lv.

Informācija par gaidāmo sacīksti un situāciju čempionātu rezultātu tabulās atrodama www.musa.lv un www.autocross.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV