Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

NEZ driftā Biķerniekos uz starta ap 40 dalībnieku

Easyget.lv, 04.09.2013. 12:21

Nedēļas nogalē, 7. septembrī, Biķernieku sporta kompleksā norisināsies NEZ PRO drifta čempionāta otrais un Latvijas drifta čempionāta sestais un noslēdzošais posms.
NEZ driftā Biķerniekos uz starta ap 40 dalībnieku

Uz starta stāsies labākie Ziemeļeiropas braucēji, to starpā arī tādi skatītāju favorīti kā igaunis Henri Puhmas, kurš līdz šim startējis ar veco Audi Coupe, un soms Teemu Peltola, kurš pirmo reizi Latvijā būs redzams ar savu jauno Mercedes dīzeļa universālu.

Jau nšobrid dalību NEZ PRO drifta sacensībās apstiprinājuši vairāk nekā 35 piloti no sešām valstīm. Ņemot vērā gan iepriekšējo gadu pieredzi, skaits vēl pieaugs, jo daudzi braucēji, to starpā pašmāju sportisti, reģistrēšanos atliek uz pašu pēdējo brīdi, t.i. sacensību dienu.

Pirmajā NEZ čempionāta posmā Igaunijā uz starta stājās pieci latviešu braucēji, tomēr šonedēļ notiekošajā posmā Biķerniekos trasē dosies trīs reizes lielāks skaits. Viņu starpā būs Latvijas labākie meistari Gvido Elksnis, Jānis Eglīte, Ivo Cīrulis, Elvijs Ķezis, Edmunds Ērglis un Ingemārs Jēkabsons.

Latvijas čempionāta ieskaitē cīņa par čempiona titulu notiks starp Jāni Eglīti un Ivo Cīruli. Eglīte pirmajos piecos posmos spējis sakrāt ievērojamu 16 punktu pārsvaru, tomēr ar izcilu rezultātu kvalifikācijā un vairāku apstākļu sakritību savu pirmo čempiona titulu var izcīnīt arī limbažnieks un publikas mīlulis Ivo Cīrulis. Savukārt Ziemeļeiropas (NEZ) ieskaitē vadībā pēc pirmā posma ir zviedrs Daniels Bjorks ar unikālu Ford Fiesta drifta automobili. Labas pozīcijas uz uzvaru Ziemeļeiropas čempionāta pēc pirmā sev nodrošinājis arī Ingemārs Jēkabsons, kurš Igaunijā notikušajās sacensībās izcīnīja trešo vietu.

Piektdien, 6. septembrī, no 13:00 līdz 19:00 tiks aizvadīti brīvie treniņi, kam 20:00 sekos tradicionālā un ārzemju dalībnieku vidū iecienītā dalībnieku parāde, šoreiz ar vēl iepriekš nebijušu apstāšanās vietu - Stacijas laukums-Origo. Sacensības sestdienā iesāksies ar rīta treniņiem, 13:00 notiks NEZ Pro drifta atklāšana, skatītājiem ieeja jau no 11:00. Sacensību pauzē šovs no viena no spēcīgākajiem audi un pašmāju makvīna žigulīša.

Pirmās 500 ieejas biļetes par 5 latiem, pēc tam 7 ls, uz vietas - 8 Ls. Dalībnieku parka biļete maksās 15 latus, savukārt VIP biļete, ar kuru būs iespēja tikt dalībnieku parka VIP tribīnē, būs pieejama par 20 latiem (iekļauta sēdvieta tribīnes, uzkodas un dzērieni). Bērniem līdz 10 gadu vecumam ieeja bez maksas, bērniem no 10 līdz 16 gadiem un pensionāriem ieejas biļetes cena būs 3 lati. Biļetes iespējams iegādāties gan www.bilesuserviss.lv, gan uz vietas pasākuma dienā.

Visa informācija, bildes, video u.t.t. par pasākumu Facebook- NEZDriftRiga, tur arī lieliska iespēja sekot līdzi dalībnieku sarakstam.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV