Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Nedēļas nogalē notiks LČ orientēšanās vidējā distancē un stafetē

Easyget.lv, 05.09.2013. 15:56

7. un 8.septembrī Ģikšos, Amatas novadā, notiks Latvijas Čempionāts orientēšanās sportā vidējā distancē un stafetē. Vidējā distancē sagaidāmi nedaudz vairāk kā 600 dalībnieki, bet trīs etapu stafetēm pieteikušās jau 158 komandas. Elites grupās sagaidāma spēcīga konkurence un to uzvarētāji patiesi būs Latvijas labākie orientieristi.
Nedēļas nogalē notiks LČ orientēšanās vidējā distancē un stafetē

Šogad sacensībes organizēs divi orientēšanās klubi - OK Ozons un OK Meridiāns, sadarbībā ar Latvijas Orientēšanās federāciju. Izvēlētais sacensību apvidus būs gan tehniski gan fiziski sarežģīts - purvi, grūti skrienami meži un vidējas reljefa formas palēninās orientieristu soli un liks vairāk pievērsties kartei.

Šobrīd vidējās distances sacensībām ir pieteikušies 606 dalībnieki 32 vecuma un meistarības grupās. Latvijas čempionu titulus izcīna elites grupu dalībnieki, kuru skaits arī ir ievērojams - vīriešu elitē uz starta stāsies 43, bet sieviešu elitē - 15 sportistes.

Vīriešu elitē sacensībām pieteikušies ir gan Edgars Bertuks, gan citi Latvijas izlases dalībnieki, kā arī Lauri Silds, kurš nesen kļuva par divkārtēju Pasaules Militārā čempionāta sudraba medaļas ieguvēju. Lauri Silds par Latvijas čempionu vidējā distancē kļuva 2011.gadā, bet pērn izcīnīja sudrabu aiz sava brāļa Timo.

Sieviešu elites dalībnieku sarakstā trūkst pašu spēcīgāko Latvijas orientieristu - Aijas Skrastiņas un Ingas Dambes, kuras dzīvo ārpus Latvijas. Elites grupā nestartēs arī pagājušā gada čempione Kristīne Bertuka. Laura Vīķe un Līga Ārniece ir Latvijas izlases dalībnieces un favorītes arī šajās sacensībās, bet arī Zanda Abzalone, pašreizējā Latvijas Kausa kopvērtējuma līdere noteikti var pacīnīties par uzvaru. Sagaidāmajā sarežģītajā apvidū lielas kļūdas var pieļaut jebkurš, tāpēc godalgoto vietu ieguvēji var būt arī gluži negaidīti sportisti.

Stafetes sacensībām pieteiktas ir 158 komandas, kuras sacentīsies 18 grupās. 11 un 23 komandas spēkiem mērosies sieviešu un vīriešu elites grupās.

Vīriešu elitē ir izteikta favorītvienība - OK Alūksne, kuras sastāvā redzēsim gan Latvijas izlases orientieristus Jāni Kūmu un Edgaru Bertuku, gan jau minēto Lauri Sildu. Viņiem pretī stāties var pašreizējie čempioni Mežmalas MTB ar Artjomu Rekuņenko, Jāni Sāru un Andri Jubeli, IK Auseklis komanda, kā arī Ozona pirmais sastāvs un citas komandas.

Sieviešu elitē domājams, ka tikai neprognozējams notikumu scenārijs atņems medaļas titulu aizstāvošajai CPSS/Meridiāns/Pārgauja pirmajai komandai. Taču nopietna sacensība gaidāma starp vairākām citām komandām - Kāpa OK/ Carnikavas novads, Mežmalas MTB / Madona, Ozons, Saldus OK un citām.

Šobrīd medaļu statistikā pēc aizvadītiem Latvijas čempionātiem nakts orientēšanās, sprinta un garajās distancēs līderi to skaita ziņā ir IK Auseklis orientieristi, kuri izcīnījuši 23 medaļas, bet visvairāk čempionu ir Cēsu kluba CPSS/Meridiāns/Pārgauja rindās - tādi ir astoņi.

Pēc šī čempionāta medaļas 2013.gada Latvijas čempionātos atliks sadalīt tikai maratona distancēs 28.septembrī.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV