Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Latvijas rallijsprinta čempionātā zināmi pirmie čempioni

Easyget.lv, 06.09.2013. 11:21

Pēc rallija un rallijsprinta „Kurzeme 2013” noskaidroti pirmie Latvijas rallijsprinta čempioni. Posmu pirms seriāla beigām par čempionu 4WD klasē kļuvis Kārlis Nebars, kurš šogad startējis ar stūrmaņiem Oļģertu Dambrovu un Gundaru Berķi. 4WD Open klasē čempiontituls rokā brāļiem Edijam un Kārlim Bergmaņiem. Junioru kausu jau nodrošinājis Ralfs Sirmacis, bet neuzvarēta paliks komanda www. rjteam.lv. Rallijsprintā „Latvija 2013” atliks noskaidrot čempionus 1600 un 2WD Open klasēs, informē LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns.

Kārļa Nebara čempiontituls tika apstiprināts līdz ar uzvaru Kurzemes rallijsprintā. Lai arī tuvākie sekotāji – Edgars Enkurs/Ainars Jankovičs un Ints Jeršovs/Gints Bērze guva pjedestāla pozīcijas, Nebars kopvērtējumā kļuvis neaizsniedzams. Kārlis šosezon sasniedzis trīs uzvaras aizvadītajos sešos posmos. Visai droši, ka otrajā vietā būs Enkurs/Jankovičs, jo Jeršovs/Bērze ir desmit punktu attālumā, bet par uzvaru pēdējā sacīkstē būs iegūstami 11 punkti. Citas ekipāžas medaļnieku pulkā vairs nevar ielauzties.

4WD Open klasē par pērnā gada neveiksmi pārliecinoši revanšējās Edijs un Kārlis Bergmaņi. Viņi titulu nodrošināja vēl pirms Kurzemes rallijsprinta, tāpēc Liepājas rallijā varēja startēt lielā rallija ieskaitē, kurā gūta lieliska otrā vieta A Plus grupā. Pērn brāļi sezonas nogali uzsāka kā pārliecinoši kopvērtējuma līderi, taču avārija vienā no posmiem atņēma čempiontitulu par mata tiesu.

Šogad talkā nāca arī konkurenti, kuru sniegums atsevišķos gadījumos nebija pietiekami stabils, lai izdarītu spiedienu uz Bergmaņu pozīcijām. Medaļas pēdējā posmā jāsadala Elvisam Hermanim/Gatim Veilandam, Ali Jansonam/Aināram Šustam (nas startējuši pēdējos divos posmos) un Gintam Bremzem/Tomam Freibergam.

Junioru kausā Ralfs Sirmacis pārliecinoši nodrošinājis pirmo vietu. Toties Ralfam kutelīga situācija rallijsprinta čempionāta 2WD Open klasē. Viņam līdz titulam pietrūkst pusotrs punkts, kas nozīmē, ka pēdējais posms rallijs „Latvija 2013” būtu jāveic rallijsprinta ieskaitē, nevis Latvijas rallija čempionātā. Sirmača un Māra Kulša ekipāža to varētu arī atļauties, jo rallijā ekipāža nodrošinājusi gan R2 klases čempiontitulu, gan Junioru kausu. Turklāt neciestu arī OKartes Autosporta Akadēmijas komandas intereses, jo vienība jau priekšlaicīgi triumfējusi arī šajā vērtējumā.

Ja tomēr Sirmacis/Kulšs pēdējā rallijsprinta posmā negūs punktus, izredzes uz čempiontitulu parādās Ata Bruņinieka ekipāžai, kurai tādā gadījumā būtu jāfinišē ne zemāk par otro vietu. Tuvu bronzai šajā klasē ir Valtera Kļaviņa/Māra Višinska ekipāža.

Vissaspringtākā cīņa pēdējā posmā, kas notiks 21. septembrī Cēsu apkārtnē, gaidāma 1600 klasē. Starp līderiem Raivi Ozoliņu/Artūru Enkuru un Jāni Cielēnu/Salvi Rambolu ir tikai 5,5 punkti, kas lielā mērā nozīmē: kurš uzvar pēdējā posmā, uzvar čempionātā. Protams, visi trumpji Ozoliņa/Enkura pusē. Viņiem pietiek arī ar trešo vietu, ja Cielēna ekipāža uzvar.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV