Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Nedēļas nogalē iespējams folkreisa dalībnieku skaita rekords

Easyget.lv, 06.09.2013. 14:53

Sestdien un svētdien sporta kompleksā Mūsa Baltijas autokrosa sezonas noslēguma cīņu ietvaros tiks aizvadīts LAF Folkreisa Vasaras kausa priekšpēdējais – piektais – posms. 37 dalībnieku konkurencē jānoskaidro, vai kāds izcīnīs šīs vasaras otro uzvaru, vai jau atkal uzvarētāju sarakstu papildinās jauns vārds. Sacīkste svarīga arī seriāla kopvērtējuma kontekstā.

Pirmajos četros posmos (Brenguļi-1, Mūsa-1, Vecpils-1, Vecpils-2, atlikuši Mūsa-2, Brenguļi-2) uzvaras guvuši Sandis Džeriņš (Vecpils, Augstākā pilotāža), Mārtiņš Starks (Rīga, Streamline Racing), Rihards Dainis (Cēsis, Augstākā pilotāža) un Renārs Ēķis (Jelgava, Autocross.lv Folkreisa komanda). Šie braucēji, kā arī allaž līderu pulkā bijušais Ivo Gabrāns (Sigulda, Streamline Racing) ir galvenie favorīti arī Mūsas posmā.

Sacīkste būs ļoti nozīmīga LAF Folkreisa Vasaras kausa kopvērtējuma uzvaras dalītājiem. Pašlaik nelielu pārsvaru pār sekotājiem Ēķi, Gabrānu un Džeriņu ieguvuši Dainis un Starks. Ja Rihards un Mārtiņš Mūsā gūs augstus rezultātus, uz pēdējo posmu Brenguļos (22. septembris) viņi dosies kā reāli vienīgie uzvaras dalītāji. Līdz ar to Džeriņam, Gabrānam un Ēķim šī ir pēdējā iespēja saglabāt uzvaras izredzes. Šobrīd kopvērtējumā: Dainis 67, Starks 63, Ēķis 49, Džeriņš 45, Gabrāns 45, Reinis Pelēnis (Jelgava, Autocross.lv Folkreisa komanda) 36.

Nedēļas nogales sacīkstēm pieteikušies 37 sportisti. Jāatzīmē, ka līdz šim reāli lielākais sacīkstē startējušo skaits Latvijas folkreisā ir 35 dalībnieki, kas nozīmē, ka, ja ieradīsies visi pieteiktie braucēji, tiks sasniegts jauns posma rekords. 35 sportistu sastāvs fiksēts 2011. gada ziemas posmos – gan Mūsā, gan 333 trasē.

Sestdienas un svētdienas cīņā uz starta stāsies četri debitanti – līdzšinējo posmu tendence saglabājas. Pirmo cīņu aizvadīs Edijs Augulis, kurš būs visu laiku jaunākais folkreisa dalībnieks, debitējot sacīkstēs desmit dienas pirms savas 14. dzimšanas dienas. Tiesa, viņa starts ir iespējams pateicoties iepriekšējai autosporta pieredzei, turklāt sestdienas rītā viņam vēl jāiztur žūrijas kontrole, kas vērtēs jaunā braucēja uzvedību trasē treniņos. Debijai gatavojas arī Mārtiņš Cīrulītis, Kaspars Meņģelis, kā arī lietuvietis Židrūns Šarkūns, kurš kļūs par pirmo ārvalstu sportistu, kurš startē Latvijas folkreisā.
LAF Folkreisa Junioru kausā aizraujošas cīņas par pirmo vietu starp Gabrānu, Džeriņu, Ēķi un Reini Pelēni, kuri līderpozīcijās ir astoņu punktu robežās (par uzvaru – 20 punkti). Kopumā Mūsā uz starta gatavojas iziet deviņi juniori – braucēji vecumā līdz 21 gadam.

Komandu kausā pašlaik vadībā ir Džeriņa, Daiņa un Edija Slokas (Madona) komanda Augstākā pilotāža. Tai uz papēžiem min Streamline Racing ar Starku, Gabrānu un Aināru Kučinski (Stelpe) sastāvā. Punktu izteiksmē attiecība ir 113:108. Šķiet, ar trešo vietu būs jāsamierinās Ziemas kausa ieguvējai Autocross.lv Folkreisa komandai (88 punkti). Savukārt Autocross.lv Juniors komandai šī vasara ir īsts pārbaudījums – sapulcināti jaunie sportisti veic pirmos soļus autosportā, tāpēc vairāk uzdevumu ir mācību procesā nekā rezultātu sasniegšanā. Komandā arī maiņa – Mārtiņu Spīķi nomainīs Edijs Augulis.

Jāpiebilst, ka atšķirībā no autokrosa klasēm, kuras startēs Mūsā ar vairāk nekā 100 dalībniekiem, folkreisa cīņas notiks trases rallijkrosa versijā, braucot arī pa asfaltu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV