Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Samoilovs/Šmēdiņš gatavi cīņai par Latvijas čempionu titulu

Easyget.lv, 06.09.2013. 16:51

Ar spēcīgāko sieviešu un vīriešu pludmales volejbola duetu piedalīšanos nedēļas nogalē tiks noskaidroti 2013. gada Latvijas čempioni pludmales volejbolā. ERGO OPEN sezonas finālposms norisināsies 13.-15. septembrī Pludmales sporta centrā Brazīlija, informē Latvijas Pludmales Volejbola līgas pārstāve Zane Šauva.

Pirmajā sacensību dienā, 13.septembrī, plkst. 16.00 paredzēta vīriešu komandu dalībnieku reģistrācija pamatturnīra sacensībām. Jau 16.50 plānots sākt sacensību pamatturnīru, kur komandas sākotnēji spēlē grupu turnīru un pēc tam turnīrs turpinās ar 16 komandu vienmīnusu spēles sistēmu. 14.septembrī, plkst. 9.20 turpināsies vīriešu komandu spēles un ap plkst. 16.00 paredzētas 1/8 fināla spēles vīriešu komandām.

Sieviešu komandas Latvijas čempionāta ERGO OPEN finālā iesaistās sestdien,14. septembrī plkst. 12.30, kad paredzēta sieviešu duetu reģistrācija pamatturnīram, bet plkst. 13.30 sāksies pamatturnīra sacensības. Pamatturnīrā komandas spēlē sākotnēji grupu turnīru (4 grupas pa 3 komandām) un pēc tam pēc 8 komandu vienmīnusu sistēmas. Sacensību otrā dienā noslēgsies ar ¼ fināla spēlēm sievietēm plkst. 18.30.

Noslēdzošajā sacensību dienā, 15.septembrī, vīriešu komandu ¼ fināla spēles sāksies plkst. 10.00. Pēc tam plkst. 12.00 un 13.00 sacensības turpināsies ar ½ fināla spēlēm sieviešu un vīriešu komandām. Pirmās par medaļām cīnīsies dāmas, spēle par 3. vietu sāksies plkst. 14.00. Stundu vēlāk paredzēta vīriešu komandu spēle par 3.vietu. Šīs sezonas fināla posma uzvarētājas tiks noskaidrotas ap plkst.16.00, kad sāksies sieviešu komandu fināla spēle, un sacensību kulminācija, jeb vīriešu komandu fināls, paredzēts svētdienas pievakarē plkst. 17.00.

Savu dalību Latvijas čempionāta fināla posmā ir apstiprinājuši arī Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs, kas nesen Maskavā notikušajā EEVZA finālposmā ieguva bronzas godalgu. Kā arī šī brīža Pasaules ranga līderi Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

Intervijā A.Samoilovs atzīst, ka līdzšinējo sezonu vērtē ļoti labi, sezonas maksimums ir sasniegts, uz ko norāda arī pirmā vieta FIVB rangā. A.Samoilovs: „Lai arī šajā sezonā ir izdevies nostiprināt savas pozīcijas FIVB rangā, apstāties nedrīkst. Kāds pasaules slavens volejbolists reiz ir teicis, ka pludmales volejbolu var beigt spēlēt tikai tad, kad ir izcīnīta uzvara 21-0 un 21-0.” Arī Latvijas čempionātā Šmēdiņš/Samoilovs gatavi cīnīties par uzvaru: „Jānim līdz šim ir izdevies iegūt daudzus vērtīgus titulus, bet to starpā nav Latvijas čempiona tituls, tāpēc cīnīsimies, lai kļūtu arī par Latvijas čempioniem”. Aleksandrs atzina, ka sezonas gaitā nav sekojis līdzi notikumiem Latvijas čempionātā, bet priekšstats par pretinieku komandām ir gūts turnīrā „Saulkrastu kokteilis”, kas arī bija Latvijas čempionāta ERGO OPEN posms un kurā spēlēja arī komandas, kas startēs Latvijas čempionāta finālā. „Spēlēsim ar maksimāli lielu atdevi. Sevi maksimāli jāparāda gan treniņos, gan sacensībās, neatkarīgi no tā, kāda līmeņa turnīrs tas ir. Ja sevi neparāda pēc iespējas labāk, tad nav jēgas kaut ko darīt,” atzīst sportists.

Tā kā Aleksandrs un arī citi pasaules turnīru spēlētāji lielāko daļu sezonas pavada ārzemēs, spēlēšana savu skatītāju un draugu priekšā būs ļoti patīkama, kas rada arī īpašu turnīra atmosfēru pašiem sportistiem.

Latvijas pludmales čempionāta finālā gaidāmas arī dažādas atrakcijas un būs iespēja izbaudīt sportisko atmosfēru kopā ar draugiem. Kā arī tiks noskaidrots arī precīzākais servētājs no skatītāju rindām – ikvienam būs iespēja piedalīties apdrošināšanas sabiedrības ERGO servju turnīrā ar vērtīgām balvām, kā arī citās atrakcijās visas dienas garumā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV