Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Mūsas trasē noskaidroti Baltijas un Latvijas autokrosa čempioni

Easyget.lv, 09.09.2013. 16:34

Nedēļas nogalē sporta kompleksā Mūsa noskaidroti Latvijas autokrosa čempioni un Baltijas kausa ieguvēji. Šā gada Latvijas labākie autokrosa braucēji ir Andis Kļava (1600 klase), Jānis Miščenko (2000 Super), Agris Brediks (Open), Kaspars Bumbiers (B600) un Imants Kolomenskis (VAZ Klasika), informē LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns.
Mūsas trasē noskaidroti Baltijas un Latvijas autokrosa čempioni

Mūsas trasē aizvadīts grandiozs divu dienu autokross, kurā uz starta stājās vairāk nekā 130 dalībnieki no piecām valstīm. Lielākajai daļai klašu šī bija gada pēdējā sacīkste, tāpēc posma intrigu pastiprināja arī kopvērtējumu uzvaru dalīšanas intriga.

Bredika un Miščenko čempiontituli bija noskaidroti jau posmu pirms sezonas beigām. Interesanti, ka Kļava, Bumbiers un Kolomenskis katrs savā klasē guva ceturto vietu pēdējā posmā, lai kļūtu par čempioniem.
1600 klasē pēdējā posmā pārliecinošu uzvaru guva Andis Vanters, aiz sevis atstājot lietuvieti Petru Bartkus un Jāni Lideri. Latvijas čempionātā medaļnieki – Kļava, Vanters un Oskars Troika. Anda Kļavas čempiontitula izredzes nosvārstījās trešajā kvalifikācijā, kad viņš piedzīvoja avāriju, ietriecoties betona apmalē. Taču līdz finālam auto tika savests kārtībā.

Arī Baltijas kausā Kļavam un Vanteram dubultuzvara, bet Bartkus nodrošināja trešo vietu.

2000 Super klasē čempionam Miščenko šī bija sarežģīta nedēļas nogale, jo Jānis pirmajā dienā tika izslēgts no pirmās kvalifikācijas par nesportisku braukšanu, savukārt svētdien B finālā viņu pašu Lietuvas konkurents ietrieca apmalē. Pēdējā posmā uzvaru guva Ritvars Zobens, otro vietu izrāva Toms Ziedāns, bet trešajā pozīcijā lietuvietis Laurins Diržininks. Latvijas čempionāta medaļnieki – Miščenko, Ziedāns un Ainārs Kenigsbergs. Baltijas kausā uzvara Diržininkam, seko Ziedāns un Zobens.

Open klasē Agris Brediks bija nodrošinājis Latvijas čempiona titulu, bija atlicis sasniegt arī Baltijas kausu. Tas izdevās ar pārliecinošu uzvaru. Pēdējā posmā otrais – lietuvietis Darjuss Tamašausks, trešais – Nils Bernāns. Latvijas čempionātā otro vietu sezonā guva Jānis Kozlovskis, kurš abiem sarežģītā sacīkstē pārspēja Intu Jeršovu. Baltijas kausā otrais aiz Bredika – Tamašausks, trešais – Jeršovs.

B600 bagiju klasē pēdējā posmā pārsteidzošu uzvaru guva igaunis Keivo Koivs, kurš līdz ar šo panākumu no sestās vietas kopvērtējumā pacēlās uz trešo un guva Latvijas čempionāta bronzu. Aiz viņa finišēja Jānis Baumanis un Dāvis Aupe. Čempionāta līderis Kaspars Bumbiers guva ceturto vietu, par spīti pirmajā dienā piedzīvotam motora defektam. Viņa galvenais konkurents cīņā par titulu Valters Zīverts izstājās.

Šai klasei starptautiskā ieskaite notiek NEZ kausā. Sezona noslēgusies ar Zīverta uzvaru, seko Koivs un Aigars Liškovskis.

VAZ Klasika cīņās pēdējā posmā pārliecinoši pirmais bija lietuvietis Daiņus Pilipavičs. Viņš aiz sevis atstāja Arni Odiņu un tautieti Remigiju Nešvīdi. Latvijas čempiontitulu dalītājus vajāja neveiksmes, taču viss noslēdzās par labu līderim Imantam Kolomenskim, kurš kļuvis par čempionu. Otrais kopvērtējumā Odiņš, trešais – Kristaps Maševskis. Baltijas kausā Pilipavičs jau pirms pēdējā posma bija neaizsniedzams. Nešvīdis sasniedza otro vietu, bet Maševskis arī Baltijā ir trešais.

Buggy 1600 klasē uzvaru NEZ kausa pēdējā posmā guva Latvijas braucējs Ronalds Baldiņš, aiz sevis atstājot Māri Līci un Lietuvas sportistu Ričardu Lepši. Kopvērtējumā Līcis uzveica Lepši un vēl vienu lietuvieti Tautvidu Urbu.

B6000 klasē uzvaru sacīkstē guva lietuvietis Audrjus Pilipavičs, aiz sevis atstājot igauņus Margusu Vainumetsu un Franku Tidebergu. Šai klasei Baltijas kauss vēl turpināsies.

Folkreisa klase šajā nedēļas nogalē uzstādīja jaunu dalībnieku rekordu viena posma apmeklējuma ziņā – uz starta stājās 37 sportisti. Uzvaru lielajā konkurencē guva Ivo Gabrāns, aiz sevis atstājot Jāni Kļavu un Sandi Džeriņu. Kopvērtējumā pirms pēdējā posma 22. septembrī Valmierā Rihardam Dainim 76 punkti, Mārtiņam Starkam – 75, bet uz uzvaru pretendē arī Gabrāns, Džeriņš un Renārs Ēķis.

Sestdien noslēdzās arī kroskartu cīņas. CK 650 klasē uzvara igaunim Lauram Langepronam, kurš pārspēja Dāvi Tobiasu un citu igauni Marti Sepu. CK 125 klasē līderi latvieši Ingus Beļakovs un Viesturs Kalniņš, aiz viņiem krievu braucējs Pavels Kričevskis.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV