Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

NEZ driftā uzvar Elksnis, jaunais Latvijas čempions - Eglīte

Easyget.lv, 09.09.2013. 17:08

Aizvadītajā nedēļas nogalē Biķerniekos ar grandiozajām NEZ PRO drifta sacensībām noslēdzās Latvijas 2013. gada PRO drifta sezona. Vairāk nekā 50 dalībnieku konkurencē, kuru veidoja labākie Ziemeļeiropas drifteri, pirmo vietu izcīnīja Gvido Elksnis, aiz sevis atstājot somu Mika Kivi un latviešu pilotu Jāni Eglīti.
NEZ driftā uzvar Elksnis, jaunais Latvijas čempions - Eglīte

Latviešu braucējiem diena iesākās dažādi, jo no vienas puses vairāki piloti cīnījās ar tehniskām problēmām un treniņos pat savā starpā sadursmi piedzīvoja Ivo Cīrulis un Raimonds Tihonovs, tomēr 17 no 18 latviešiem spēja kvalificēties finālbraucieniem.

Pirmo vietu kvalifikācijā izcīnīja Jānis Eglīte, kurš nodrošināja sev uzvaru ne vien paralēli notiekošajā Latvijas PRO drifta čempionāta 6. posmā, bet arī visā 2013. gada čempionātā. Otrais kvalifikācijā Gvido Elksnis, bet trešais Ivo Cīrulis, kuram attiecīgi šogad Latvijas vicečempiona tituls. Ceturtajā vietā pirmais ārzemju pilots, soms Mika Kivi, bet pirmo piecinieku noslēdza Ingemārs Jēkabsons.

Finālbraucienos, jau sākot ar pirmajiem 1/8 fināla jeb TOP 32 kārtas braucieniem, skatītāji varēja vērot aizraujošas bezkompromisa cīņas. Tā kā teju visi favorīti bija kvalificējušies pirmajās vietās, tad pirmais lielais duelis notika ¼ finālā, kad savā starpā tikās divi no sīvākajiem Latvijas drifta pretiniekiem – Gvido Elksnis un Kristaps Blušs. Abos braucienos viņi viens otru nežēloja un rādīja ļoti līdzīgu sniegumu. Uzvarētāju izšķīra Bluša kļūda sekojošajā braucienā, līdz ar to uz pusfinālu tālāk tika Elksnis.

Bez Elkšņa pusfinālā iekļuva arī kvalifikācijas uzvarētājs Jānis Eglīte un divi ārvalstu pārstāvji – soms Mika Kivi un zviedrs Fredriks Sjodins. Eglīte cīņā pret Kivi piebrauca pārāk tuvu, uzsita viņam pa auto un sagriezās, tādējādi zaudējot un nedaudz sabojājot savu auto. Elksnim pārliecinoša uzvara pār Sjodinu, kurš jau pirmajā braucienā piedzīvoja avāriju.

Uz cīņu par trešo vietu gan Eglīte, gan Sjodins aizņēmās automobiļus no citiem pilotiem. Labāk pie sava aizlienētā auto (Ingemāra Jēkabsona 6. sērijas BMW) pierada Eglīte, kurš nobrauca praktiski tikpat perfekti kā ar savu spēkratu un izcīnīja pelnītu trešo vietu. Arī finālā latviešiem līdzīgi labvēlīgs scenārijs, jo, demonstrējot stabilus un lieliskus braucienus, uzvaru pār Kivi izcīnīja Gvido Elksnis, kārtējo reizi pierādot, ka latvieši ir labākie ne vien Austrumeiropā, bet arī Ziemeļeiropā.

NEZ PRO drifta čempionāta 2. posma rezultāti:

  1. Gvido Elksnis (LAT), BMW 328T (E36)
  2. Mika Kivi (FIN), Toyota Altezza
  3. Jānis Eglīte (LAT), BMW 344S (E30) / BMW 6. sērija (E24)

Latvijas PRO drifta čempionāta 6. posma rezultāti:

  1. Jānis Eglīte, BMW 344S (E30)
  2. Gvido Elksnis, BMW 328T (E36)
  3. Ivo Cīrulis, BMW 3. sērija (E30)

Vairāk informācijas, bildes, video no sacensībām: Facebook: Latviandriftpage

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV