Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Jānis Preiss Baltijas jūru šķērsojis 11 stundās

Easyget.lv, 10.09.2013. 13:07

Latvijas burātājam Jānim Preisam ar vējdēli izdevies šķērsot Baltijas jūru no Liepājas līdz Gotlandes salai Zviedrijā, ceļā pavadot 11 stundas, tādējādi kļūstot par pirmo burātāju no Latvijas, kuram izdevies šādā veido šķērsot Baltijas jūru
Jānis Preiss Baltijas jūru šķērsojis 11 stundās

Jānim Preisam šis bija trešais mēģinājums sasniegt nosprausto mērķi. Tiešais attālums bija 180 km, taču burātājam nācās veikt vairāk nekā 300 km un vairāk nekā 200 pagriezienus. Preisam jūrā nācies pārvietoties „zigzagā”, jo tieši pa vējam nav bijis iespējams burāt. Ceļā Jānis Preiss devās pirmdienas rītā plkst. 7.20 no Liepājas ostas.

„Bija smagi, bet nu tas ir izdarīts! Paldies visiem, kas atbalstīja!” komentē Jānis Preiss. Burātājam ir reizē liels nogurums un arī gandarījums par paveikto. Kopumā laiks bijis saulains, vējš - mērens. Jānis Preiss veicis trīs apstāšanās, lai padzertos un nedaudz atpūstos. Pēdējā posmā, pirms Slites pilsētas sasniegšanas, palielionājies vēja ātrums, kas prasījis arī vairāk spēka, lai sasniegtu mērķi.
Ceļā līdzi bija devusies arī filmēšanas komanda, kas iemūžināja sportista centienus pilnveidot savu sen loloto sapni par Baltijas jūras pārvarēšanu. Studija „Platformafilm” par Preisu un šo braucienu veidos dokumentālo filmu „Sasniegsim augstākās virsotnes”.

Jānis Preiss ir vairākkārtējs Latvijas, Eiropas un pasaules čempions vindsērfingā.

Foto: Jānis Preiss Baltijas jūru šķērsojis 11 stundās. Foto (c) Aigars Prūsis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV