Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Eiropas čempionātā F2 Latvijai medaļa, bet itāļiem sēras

Easyget.lv, 16.09.2013. 10:18

Svētdien Itālijas pilsētā Milānā noslēdzās Eiropas čempionāts ūdens motosportā F2, kur Riga Powerboat Team pilots Uvis Slakteris dramatiskā cīņā izcīnīja sudraba medaļu, liecina Latvijas ūdens motosporta federācijas rīcībā esošā informācija. 

Traģiski sacensības beidzās Eiropas čempionāta trešās vietas ieguvējām itālim P.Zantelli, kurš ceturtā brauciena laikā smagi avarēja un no gūtajām traumām mira.

Šogad Eiropas čempionātā bija ļoti sīva konkurence un dalībnieku rezultāti bija tik blīvi, ka pamudināja pilotus braukt uz riska robežas. Par to liecina fakts, ka čempionāta laikā notika vairākas avārijas un kopskaitā ir cietušas piecas laivas. Kad ar nelielu pārsvaru pirmajā pozīcijā izvirzījās zviedrs E.Starks, cīņa par nākošajām pozīcijām starp U.Slakteri, P.Zantelli un zviedru E.Ostenbergu neatslāba ne mirkli. Diemžēl Zantelli tā beidzās traģiski.

„ Esmu gandarīts, ka esmu ieguvis prestižo Eiropas vicečempiona titulu, bet nekādu prieku šobrīd neizjūtu, jo traģiski man turpat blakus esot bojā aizgāja mans labs paziņa un skolotājs ūdens motosportā”, teica Uvis Slakteris.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV