Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Reinis Nitišs izcīna Eiropas rallijkrosa čempiona titulu

Easyget.lv, 16.09.2013. 10:48

Latvijas autosportists Reinis Nitišs svētdien guva uzvaru FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta priekšpēdējā – astotajā – posmā Austrijā, Grainbahas trasē, kas latvietim ļauj posmu pirms seriāla beigām nodrošināt Eiropas rallijkrosa čempiona titulu Super 1600 klasē, informē LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns.
Reinis Nitišs izcīna Eiropas rallijkrosa čempiona titulu

Reinis Nitišs finālā pārliecinoši aiz sevis atstāja sezonas sīvākos konkurentus dāni Ulriku Linnemanu un krievu Ildaru Rahmatuļinu. Šāds sniegums pēdējā posmā ļauj priekšlaicīgi kļūt par Super 1600 klases Eiropas čempionu.

Reinis Nitišs nedēļas nogali sāka ar uzvaru un otro vietu pirmajos divos kvalifikācijas braucienos sestdien. Kvalifikācijas turpinājums bija perfekts – uzvaras trešajā un ceturtajā braucienā, kas ļāva uzvarēt kvalifikācijas kopsummā, čempionāta punktu skaitu palielinot par 16 punktiem. Sīvākie konkurenti priekšbraucienos nebija veiksmīgi. Lai gan dānis Ulriks Linnemans bija otrais, šāda situācija atņēma viņam pat teorētiskas izredzes uz titulu. Krievs Ildars Rahmatuļins guva tikai piekto vietu, atlaižot Reini gandrīz neglābjamā tālumā kopvērtējumā, taču saglabājot teorētiskas izredzes uz titulu. Zviedrs Eriks Farēns kvalifikācijā bija trešais, kopvērtējumā panākot vienādu punktu skaitu ar Rahmatuļinu.

Pusfinālā Nitišs startēja kopā ar abiem vienīgajiem čempiontitula cīņas konkurentiem. Reiņa uzvara bija pārliecinoša – Rahmatuļins otrais ar 2,4 sekunžu zaudējumu Nitišam. Farēns guva trešo vietu, kas nozīmēja, ka arī šis konkurents formāli saglabājis cerības uz čempiona titulu.

Līdz ar to, dodoties uz sešu sportistu fināla cīņu, Nitiša pārsvars bija tik liels, ka Reinim pietiku ar piekto vietu braucienā pat situācijā, ja Rahmatuļins sasniegtu uzvaru. Tomēr finālā jau no starta Nitišs uzņēmās līderpozīciju, to neatdodot līdz pat finišam. Linnemans sagrāba otro vietu, sekoja Rahmatuļins.

Nitišam šī bija piektā uzvara astoņos posmos. Citi rezultāti – otrā vieta, kā arī ceturtā un sestā vieta pirmajos divos čempionāta posmos. Nitišam šī bija pirmā pilnā sezona Eiropas čempionātā.
SuperCar klasē čempionu šī nedēļas nogale vēl nenoskaidroja, taču soļa attālumā līdz titulam ir Krievijas braucējs Timurs Timerzjanovs, kurš, atšķirībā no sīvākā konkurenta Timija Hansena, iekļuva finālā.

TouringCar klasē tika noskaidrots, ka īrs Dereks Tohils kļūst par čempionu. Arī viņš, gluži kā Nitišs, čempiontitulu nodrošināja ar uzvaru Austrijā.

Atlikušais FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta posms – nākamajā nedēļas nogalē Vācijā, Esteringas trasē.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV