Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Spraigi piedzīvojumi rallijreidā „Latvian Baja 2013“

Easyget.lv, 15.09.2013. 11:08

Rallijreida „Latvian Baja 2013“ otrajā dienā no sacensībām izstājas vairāki favorīti; vienā ceļa līkumā avarē trīs ekipāžas
Spraigi piedzīvojumi rallijreidā „Latvian Baja 2013“

Galerijas:

Aizvadītajā nedēļas nogalē Viesītes, Krustpils un Madonas apkaimē rīkotā rallijreida „Latvian Baja 2013“ otrā sacensību diena izvērtās īpaši saspringta. No sacensībām izstājās vairāki favorīti, bet par lūzuma punktu kļuva trešais sacensību ātrumposms „Krustpils“, kura laikā vienā ceļa līkumā avarēja trīs ekipāžas. Negadījumā traumas guva Krievijas ekipāžas „Nart-Time“ pilots Maksims Kirpiļevs. Kopumā no sacensībām izstājušās astoņas komandas, bet līderpozīcijas absolūtajā vērtējumā ieņem „Re Autoclub“ un „Nart-Time“ sportisti.

Otrās dienas noslēgumā rallijreidā „Latvian Baja 2013“ absolūtajā vērtējumā līderpozīcijas ieņēma „Re Autoclub“ sportisti Tapio Suominens un Marku Hurskainens, otrajā vietā ierindojās „Nart-Time“ pārstāvji Vladimirs Vasiļjevs un Vitālijs Jevtehovs, savukārt trešajā vietā - Aleksandrs Želudovs un Antons Nikolajevs.

Pēc otrās dienas gan tehnisku iemeslu, gan satiksmes negadījumu dēļ no sacensībām izstājās astoņas ekipāžas. Liktenīga izrādījās Silabebru ezera apkaime – netālu no apdzīvotās vietas „Silabebri“ viena pēc otras īsā laika sprīdī avarēja trīs ekipāžas. Vispirms līkumā no ceļa „noskrēja“ „Re Autoclub“ sportistu Jouni Ampujas un Reiņa Trūpa vadītā automašīna, kuri otrajā dienā rezultātu ziņā ierindojā trešajā vietā. Viņiem sekoja Maksims Kirpiļevs un Dmitrijs Ciro („Nart Time“). Visai drīz šajā pašā vietā avarēja arī Andra Feldmaņa un Krista Feldmaņa ekipāža, kas traucās ar 111 km/h. Šajā negadījumā cieta „Nart Time“ pilots M.Kirpiļevs, kurš ar gūtajām traumām tika nogādāts Jēkabpils slimnīcā. Viņa veselības stāvoklis ir stabils, bet avarējušās ekipāžas no sacensībām ir izstājušās.

Rallijreids „Latvian Baja 2013“ tiek organizēts arī kā Krievijas čempionāta noslēguma posms, tāpēc sacensību pēdējā dienā, 15.septembrī turpināsies sīva cīņa par kaimiņzemes čempionu tituliem. „Par laimi vai nelaimi plāni, kurus ekipāžas vēlas īstenot – braukt lēni un mierīgi –, bieži sacensību karstumā mainās. Mums ir zināmi favorīti, taču tikai pēc pēdējā posma sacensībām uzzināsim, kuri kļūs par uzvarētājiem,“ uzsvēra Krievijas Automobiļu federācijas (KAF) pārstāvis Roberts Sanakojevs.

Aptuveni 600 km garajā trasē pa Viesītes, Jēkabpils, Madonas apkaimes ceļiem un mežiem šajā nedēļas nogalē tiek pārbaudītas sacensību dalībnieku prasmes ātri reaģēt un vadīt auto. „Latvian Baja 2013“ rallijreida dalībnieku vidū ir sportisti no Somijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Ukrainas, Krievijas un Latvijas. Kopumā sacensību pirmajā dienā uz starta izgāja 29 ekipāžas, sportistu vidū ir arī vairākas daiļā dzimuma pārstāves.

Rallijreida noslēguma ceremonija notiks svētdien, 15.septembrī plkst.18.00 Madonas Saieta laukumā, kurā sacensību dalībniekiem un klātesošajiem uzstāsies motokaskadieris Jānis Rozītis. Pēc rezultātu apkopošanas rallijreida uzvarētāju apbalvošana tiks rīkota plkst.21.30. Madonas Kultūras namā. 

Rallijreidu „Latvian Baja 2013“ organizē „RE Autoclub“ sadarbībā ar Krievijas Automobiļu federāciju.

Foto: Rallijreids „Latvian Baja 2013“. Foto (c) Renārs Koris

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV