Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Foto: Dinamo Rīga pēcspēles metienos pieveic Maskavas Dinamo

BNS, 20.09.2013. 09:42

Rīgas "Dinamo" hokejisti ceturtdien savā laukumā "Arēnā Rīga" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē fantastiskā galotnē izglābās no zaudējuma, bet pēc tam pēcspēles metienos guva uzvaru ar 3:2 pret Maskavas "Dinamo" hokejistiem, pārtraucot divu zaudējumu sēriju.
Foto: Dinamo Rīga pēcspēles metienos pieveic Maskavas Dinamo

Galerijas:

Rīdzinieki neizšķirtu 2:2 pret pēdējo divu gadu Gagarina kausa ieguvējiem, kurus trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, bet spēlē Mārtiņš Karsums, panāca pamatlaika pēdējā sekundē, pēc Pola Ščehuras metiena, bet pēcspēles metienos uzvaru un divus punktus nodrošināja Aleksandra Ņiživija un komandas debitanta Vojteha Polāka realizētie "bullīši". Mājinieku labā vārtus pamatlaikā guva arī Marcels Hosa, bet par labāko Rīgas "Dinamo" komandā šajā spēlē atzina vārtsargu Mikaelu Telkvistu, kurš ceturtdien svinēja savu 34. dzimšanas dienu.

Viesiem ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Maksims Pestuško. Emocijām bagātajā spēlē laukumā risinājās līdzvērtīga cīņa, kuras sākumā iespējas atklāt rezultātu bija abām komandām. Mājiniekiem pirmais varēja izcelties Mārtiņš Cipulis, kurš savu iespēju neizmantoja. Trešdaļas vidū Rīgas "Dinamo" pēc diviem pretinieku noraidījumiem ieguva lielo skaitlisko vairākumu. Mājinieki izveidoja vairākus bīstamus momentus, taču viesus glāba vārtsargs Aleksandrs Lazušins, kurš aizvadīja pirmo spēli sezonā. Tūdaļ divu spēlētāju pārsvaru ieguva arī Maskavas "Dinamo" un viņi skaitlisko vairākumu izmantoja pēc Pestuško metiena, jo viņš pēc Telkvista atsistās ripas bija veiklākais vārtu priekšā.

Pēc pārtraukuma rīdzinieki darbojās vēl apņēmīgāk un 29. minūtē spēja panākt izlīdzinājumu. Kails Vilsons ar piespēli no aizvārtes metiena pozīcijā izvirzīja Hosu, kurš iespēju izmantoja, raidot ripu vārtu augšējā stūrī, izdarot savu otro precīzo metienu sezonā. Labas izdevības bija arī maskaviešiem, taču Karsuma mestā ripa trāpīja pa vārtu stabu, bet Maksims Karpovs neizmantoja izgājienu vienatnē pret Telkvistu.

Trešais periods laukuma saimniekiem sākās pagalam neveiksmīgi, jo uzreiz pēc iemetiena laukuma centrā uz Telkvista vārtiem izslidoja Pestuško, kurš trešdaļas 10. sekundē vadībā izvirzīja Maskavas klubu. Pēc nepatīkamā sākuma pagāja vairākas minūtes, līdz Rīgas "Dinamo" atguvās, bet tad arvien vētraināk uzbruka pretinieku vārtiem, jo īpaši skaitliskajā vairākumā. Līdz pēdējai minūtei, kurā Rīgas "Dinamo" arī nomainīja Telkvistu pret sesto laukuma spēlētāju, viesiem izdevās savus vārtus nosargāt, tomēr pamatlaika pēdējā uzbrukumā salūza arī viņu aizsardzība. Tuvojoties mača izskaņai Ščehura no iemetiena apļa griezienā izdarīja metienu un par sajūsmu skatītājiem Lazušins ripu tvert nespēja.

Papildlaikā uzvarētājs noskaidrots netika, bet pēcspēles metienos savas izdevības aukstasinīgi izmantoja Ņiživijs un Polāks, kamēr dienas gaviļnieks Telkvists tika galā ar Mareka Kvapila un Pestuško metieniem.

Rīgas "Dinamo" izcīnīja piekto uzvaru septiņās spēlēs un ar 15 punktiem turnīra tabulā pakāpās uz 3. vietu Rietumu konferencē.

Nākamo spēli Rīgas "Dinamo" aizvadīs sestdien, kad savā laukumā uzņems Podoļskas "Vitjaz", kur spēlē bijušie rīdzinieki Ainārs Podziņš un Maiks Iguldens. Savukārt četru mājas spēļu sēriju Latvijas klubs noslēgs pirmdien ar cīņu pret Pētera Skudras trenēto Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

KHL hokeja čempionāta spēle:

*Rīgas "Dinamo" - Maskavas "Dinamo" 3:2 (0:1, 1:0, 1:1, 0:0, 1:0)
0-1 Maksims Pestuško (Leonīds Komarovs, Filips Novāks, 2x sk.vair., 13:30)
1-1 Marcels Hosa (Kails Vilsons, 28:05)
1-2 Maksims Pestuško (Filips Novāks, 40:10)
2-2 Pols Ščehura (Sandis Ozoliņš, Marcels Hosa, 59:59)
3-2 Vojtehs Polāks (uzvaru nesošais pēcspēles metiens)
Vārtsargi: Mikaels Telkvists - Aleksandrs Lazušins

Foto: Dinamo Rīga spēlē pret Maskavas Dinamo. Foto (c) Agris Semēvics

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV