Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Pēc Rallija Latvija pirmās dienas vadībā favorīts Jari Ketomā

Easyget.lv, 22.09.2013. 09:54

Sestdien ar pirmajiem četriem ātrumposmiem Cēsīs sākās Latvijas rallija čempionāta noslēdzošais posms Rallijs Latvija 2013. 
Pēc Rallija Latvija pirmās dienas vadībā favorīts Jari Ketomā

Rallija kopvērtējuma līderpozīcijā izvirzījies Jari Ketomā, otrajā vietā 9,14 sek aiz viņa ierindojies Sīms Plangi, trešais Jānis Vorobjovs, kurš līderim zaudē 19,25 sek.

„Diena iesākās grūti, jo sarežģītus brīžus sagādāja riepu izvēle un pareizā spiediena izvēle, tamdēļ pirmajā ātrumposmā mašīnas aizmugure krietni slīdēja. Labi, ka dienas turpinājumā šo atrisinājām un varējām palielināt tempu, jo konkurenti ir neticami ātri un visu laiku ir jābrauc ar pilnu jaudu,” dienas notikumus vērtē sacensību līderis Jari Ketomā, kurš uzrādīja ātrāko laiku trijos no dienas četriem ātrumposmiem.

R2 grupā pārliecinošu 17,02 sek pārsvaru pār tuvāko sekotāju iekrājis Kristaps Feldmanis. „Šodien braucām mierīgi un precīzi, mazāk koncentrējāmies uz rezultātu, bet beigās izrādījās, ka tieši tas deva rezultātu. Bija jau arī kļūdiņas, bet ar stūrmani visu izrunājām un turpinājumā jau izdevās daudz labāk. Arī rīt brauksim savā ritmā, un ceru, ka būs arī rezultāts,” tā jaunais rallija talants. R2 grupā otrajā vietā ierindojies Mārcis Ķenavs, trešais zviedrs Fredriks Ahlins, kurš līderim zaudē 19,15 sek.

R4 grupā līderis Vasīlijis Grjazins iekrājis nelielu 7,06 sek pārsvaru. A+ grupas līderpozīcijās izvirzījies Elviss Hermanis, kurš tuvāko sekotāju apsteidz par 38,75 sek. Tikmēr 2WD klasē ātrākais Andis Neikšāns, kurš dienu noslēdza ar 12,19 sek pārsvaru.

Kopvērtējuma 25.vietā vietā ierindojās Ivo Ķilpja ekipāža, kuras stūrmanis ir rallija pirmās dienas mājinieks, cēsinieks Artis Ceriņš. Viņu stafeti šodien pārņems tukumnieks Jānis Feldmanis, kurš rallija pirmo dienu noslēdza piektajā vietā.

Ar pilniem rallija rezultātiem varat iepazīties www.autorally.lv.

Rallijs Latvija atsāksies Tukuma pusē. Dienas laikā ātrumposmi vedīs Jūrmalas pilsētas virzienā, kur Ķemeros plkst. 14:25 paredzēti pēdēji divi rallija ātrumposmi. Jūrmalā pie Līvu Akvaparka plānota plaša noslēguma programma, kas sāksies plkst. 15:15 ar podium finišu. Turpinājumā plkst. 16:10 2013. gada Latvijas Rallija Čempionu Kartingu Kauss; plkst. 16:50 paredzētas Latvijas Rallija Čempionāta Mehāniķu Sacensības. Savukārt Rallija Latvija 2013 uzvarētāju svinīgā apbalvošana norisināsies plkst. 18:30.

Foto: Jari Ketomā. Foto (c) Jānis Asaris

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV