Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Foto: Labākie kultūristi un fitnesa pārstāves no Latvijas un kaimiņvalstīm pulcējas Rīgā

Easyget.lv, 24.09.2013. 12:28

IFBB Starptautiskais Latvijas kauss „Rīgas Pērle 2013” fitnesā, bodifitnesā, bikini fitnesā, bodibildingā un mens physique Rīgā vienkopus pulcē 75 sportistus
Foto: Labākie kultūristi un fitnesa pārstāves no Latvijas un kaimiņvalstīm pulcējas Rīgā

Galerijas:

75 sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Ukrainas un Krievijas pagājušo svētdien, 22.septembrī, piedalījās IFBB Starptautiskajā Latvijas kausā „Rīgas Pērle 2013”. Tradicionāli, jau otro gadu pēc kārtas pasākums norisinājās Studio69 elegantajā koncerta zālē. Pasākuma ietvaros varēja redzēt ne tikai bērnu, jauniešu, junioru un pieaugušo kategorijas fitnesa un bodibildinga sporta veidos, bet arī federācijas organizētā rudens sezonas projekta „Miss Bikini Fitness Latvija 2013” finālu, informē Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas prezidente Kristīne Vederņikova.

Turnīru atklāja bērnu un jauniešu fitnesa sacensības. Sportistes sacentās piecās vecuma kategorijās. Sarežģīti fitnesa, lokanības un spēka elementi, krāšņi tērpi un mūzika – tas viss sastāda sportistes 90 sekunžu garo izvēles programmu, ko meitenes demonstrē skatītājiem un tiesnešiem. Otrais ir ķermeņa proporciju salīdzināšanas raunds.

Uzvarētājas vecuma kategorijās: Arina Pivnenko (Krievija, 7 gadi); Veronika Harčenko (Latvija, 8-9 gadi); Polina Pospelova (Latvija, 10-11 gadi); Vanesa Nikola Belova (Latvija, 12-13 gadi); Arina Folkmane (Latvija, 14-15 gadi).

Pasākums turpinājās ar sieviešu fitnesa kategoriju, kurā uzvarēja turnīra viešņa IFBB Pasaules čempione Kristina Koroljak no Igaunijas.

Bodifitnesa disciplīnā septiņas sportistes sacentās par labākās titulu. Šajā kategorijā zelta godalga aizceļoja uz Lietuvu Viktorijai Petraitytei. Bronzas medaļu izcīnīja Latvijas bodifitnesa sporta veida pārstāve Kristīne Belverte.

Bodibildinga kategorijā vīriešiem pirmajā vietā – Anton Zajančkovskij (Lietuva), atstājot aiz sevis titulētāko Latvijas bodibildinga vecmeistaru Aivaru Visocki un sportistu no Krievijas Nikitu Pokriškinu.

Ar lielām ovācijām un interesi tika sagaidītas projekta „Miss Bikini Fitness Latvija 2013” deviņas finālistes. Sacensības izvērtās par lielisku sportisko šovu kā skatītājiem, tā arī pašām dalībniecēm. Meitenes bija ļoti atraisītas, plastiskas, ar labu fizisko sagatavotību, skaistām ķermeņa proporcijām un apburošiem smaidiem. Projekta finālistu godalgotais trijnieks: Ina Gžibovska, Inga Janelsiņa, Ieva Jahoviča.

Mens Physique Open kategorijā uzvarētāju trijnieks: Uldis Upītis, Jānis Feldmanis, Jānis Indārs (visi no Latvijas).

Pasākuma pērle, kā ierasts, bija bikini fitnesa kategorija, kur 21 sportiste no piecām valstīm cīnījās par augstākā kaluma medaļām. Turnīru vērtēja IFBB Starptautiskās kategorijas tiesneši no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas un Ukrainas un vienprātīgi atzina, ka bijis grūti pieņemt lēmumu par uzvarētājas nominēšanu. Kategorijā bikini fitness - 168cm uzvarētājas: Laura Klimavičiene (Lietuva), Anastasija Čeredničenko (Latvija), Svetlana Mašiņistova (Krievija). Godalgotais trijnieks kategorijā bikini fitness + 168cm: Sandra Syčiova (Lietuva), Veronika Seržante (Latvija) un Olga Jakovleva (Igaunija).

Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas prezidente Kristīne Vederņikova ir gandarīta par sacensību augsto sportisko līmeni un atsaucību no interesentu puses.

Turnīru organizēja Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācija. Pasākuma ģenerālsponsors „AC Tehnoloģijas”.

Foto: IFBB Starptautiskais Latvijas kauss „Rīgas Pērle 2013”. Foto (c) Anrijs Požarskis

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV