Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Karro sezonu Latvijā noslēdz ar uzvarām Mini MX un MX sacensībās

Easyget.lv, 24.09.2013. 15:33

Latviešu motobraucējs Matīss Karro pēdējā Latvijas motokrosa čempionāta posmā Ķegumā izcīnīja kārtējo uzvaru šī gada sacensībās Latvijā.
Karro sezonu Latvijā noslēdz ar uzvarām Mini MX un MX sacensībās

Pēc Saldus Superkausa posma Karro kontā Latvijas sacensībās (arī vienā Igaunijas posmā) bija 15 braucieni un 15 uzvaras. Taču pēc Ķeguma posma šo bilanci izdevies palielināt, jo Karro uzvarēja gan kvalifikācijā, gan abos braucienos.

Pirms MX starta sportists izmēģināja spēkus Mini MX sacensībās, kur arī tika uzvarēts visos braucienos. „Sestdien mani pierunāja startēt Mini MX klasē. Protams, nekādus treniņus nebiju veicis, tāpēc sākumā bija dīvainas sajūtas. Taču ātri apradu ar to mazo mocīti un beigās uzvarēju ne tikai kvalifikācijā, bet arī abos braucienos, lai arī otrajā braucienā nokritu un tobrīd biju ceturtajā vietā,’’ iesāk Matīss Karro, kurš piebilda, ka ar šo mocīti nav nemaz tik viegli braukt, jo tas esot mazs ar maziem riteņiem, un arī līdzsvara izjūtai jābūt labai.

Neskatoties uz to, ka pirms šī posma Karro nebija aizvadījis treniņus, sportistam izdevās uzvarēt abos MX braucienos, taču ar paša braukšanu sportists nebija apmierināts. „Pēc Saldus posma nebiju aizvadījis treniņus, jo bija jāsaved kārtībā veselība. Taču kvalifikācijā viss izdevās un uzrādīju ātrāko apļa laiku. Pirmajā braucienā no starta aizbraucu kā trešais, taču jau pēc diviem apļiem izvirzījos vadībā. Tobrīd mani apdzina viens igauņu sportists, kurš bija nedaudz ātrāks. Iesēdos viņam astē un gribēju pavērot, kur viņš ir ātrāks par mani, lai beigās mēģinātu apsteigt viņu. Taču igauņu sportists visu izdarīja manā vietā, jo viņš krita, kas man ļāva izcīnīt stabilu uzvaru,’’ pirmo braucienu komentē Karro.

„Otrajā braucienā izdevās fantastisks starts, jo biju pirmais. Pēc tam kādu laiku ar vairākiem sportistiem sīvi pacīnījāmies, līdz vēlāk izvirzījos līderpozīcijā un nobraucu pirmajā vietā.’’

„Lai arī kopvērtējumā esmu pirmajā vietā, īpaši priecīgs ar savu braukšanu neesmu. Rezultāts rāda vienu, bet pašam gribējās būt stabilākam un trasē justies labāk. Bet nu kopumā jāsaka, ka aizvadīti stabili braucieni bez kritieniem un bez traumām, kas man tagad ļaus gatavoties Nāciju kausam un pēdējam Anglijas čempionāta posmam,” nobeidz Karro, kurš pateicās gan faniem, gan MX Moduls komandai par iespēju startēt Latvijā.

Foto: Matīss Karro Latvijas motokrosa čempionāta noslēgumā Ķegumā. Foto (c) Jānis Pastars

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV