Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Reportāža no Pasaules čempionāta posma motokrosā

Mārtiņš Tams, 24.05.2007. 11:00 | komentāri (8)

12. un 13.maijā Vācijas pilsētā Teutschenthal norisinājās kārtējais Pasaules čempionāta posms motokrosā, kurā piedalījās motobraucēji no visas pasaules tai skaitā arī divi sportisti no Latvijas – Inga Pīlādze un Lauris Freibergs.
Reportāža no Pasaules čempionāta posma motokrosā

Galerijas:

Īsti vasarīgajā dienā 32000 skatītāju klātienē norisinājās šīs sezonas interesantākās sacensības, kurās dominēja itāļu motobraucēji David Philippaerts un Antonio Cairoli. David Philippaerts divu braucienu summā uzvarēja MX1 klasē, bet Antonio Cairoli jau piekto reizi šosezon kāpa uz pjedestāla augstākā pakāpiena pēc diviem lieliskiem braucieniem MX2 klasē.

FIM Sieviešu motokrosa pasaules kausa izcīņā uzvaru svinēja septiņpadsmit gadīgā vāciete Larissa Papenmeiere .

MX1

Neskatoties uz to, ka šīs bija tikai piektās sacensības Davida Philippaerta no KTM Red Bull komandas MX1 klasē, viņš spēja uzvarēt un atstāt aiz sevis daudz titulētākos konkurentus, tai skaitā Stīvu Ramonu no Suzuki, kas abos braucienos finišēja kā trešais, bet kopvērtējumā tika vienu pakāpienu augstāk - otrajā vietā. Braucējs no Yamaha komandas Joshua Coppins, pēc uzvaras pirmajā braucienā un sestās vietas otrajā braucienā, kopvērtējumā izcīnīja trešo vietu.

Pirmā brauciena startā sīva cīņa izvērtās starp kvalifikācijas ātrākā laika īpašnieku Joshua Coppinsu un Maximilianu Naglu, bet pēc pirmā līkuma izbraukšanas Joshua izrāvās uz priekšu un palika kā līderis līdz pat brauciena beigām.

Joshua komandas biedram Markam De Reuveram padevās ātrs starts un viņš trasē devās kā trešais, bet jau drīz vien viņš apdzina lēni braucošo Naglu un paātrinot braukšanas tempu pietuvojās Coppinsam, bet neskatoties uz to, atlikušajos 19 apļos viņš nespēja nopietni apdraudēt Coppinsa pirmo vietu.

Maximilians Nagls turpināja krist zemāk un atdeva trešo vietu Davidam Philippaertam, kas savukārt nespēja to nosargāt pret Stīva Ramona ambīcijām, kas pieradis pie uzvarām, negatavojās padoties.

Otrais brauciens sākās ar Miku Brownu līderpozīcijā, bet kritiens treniņu pirmajos apļos atdzīvināja pleca traumu, ko viņš ieguva gada sākumā un tas viņam neļāva noturēt līderpozīciju, un jau nākamajos apļos viņu apdzina Coppins. Čempionāta līderis, izmantojot situāciju, atrāvās no pārējiem, bet pieļāva kļūdu un piedzīvoja kritienu, kas Brownam ļāva atgriezties līderpozīcijā, bet ne uz ilgu laiku, jo De Reuvers redzot notikumu gaitu nosprieda, ka kādēļ ne viņam kāpt uz goda pjedestāla un, šo domu spārnots, apdzina Brownu. De Reuvers un aiz viņa braucošais Philippaerts otrā brauciena priekšgalā riņķoja pa līkumoto trasi, līdz brīdim, kad De Reuvers vienā no līkumiem krita. Līdz ar to Philippapaerts automātiski izvirzījās priekšgalā. Aiz viņiem braucošais Stīvs Ramons sajutis, ka arī viņš varētu uzvarēt un devās uzbrukumā itālim, bet sezonas debitants nebija sevišķi laipns un ne mirkli neatdeva savas līderpozīcijas. Ramonam nekas cits neatlika kā vest mājas savu motociklu komplektā ar trešās vietas godalgu, jo pēdējos apļos viņu apdzina arī Sebastiens Pourcels.

Philippaerts tādējādi revanšējās par neveiksmīgo Itālijas GP, kur viņš divreiz krita.

MX2

Piekto reizi šosezon komandas Yamaha De Carli`s braucējs Antonio Cairoli bija neapstādināms un izcīnīja kārtējo uzvaru. Pagājuša gada čempions Christophe Pourcel no GPKR komandas nespēja noķert veiklo sicīlieti un viņam nācās samierināties ar otro vietu, apsteidzot trešās vietas ieguvēju, komandas KTM Red Bull braucēju Tyla Rattray.

Pirmā brauciena sākumā un vidusdaļā Antonio Cairoli demonstrēja tik pārliecinošu sniegumu, ka atļāvās demonstrēt skaistus rodeo trikus, kuri atdzīvināja iesnaudušos publiku. Brauciena izskaņā Pourcel sāka uzbrukumu brauciena līderim un darīja to tik intensīvi , ka mazs sicīlietis, bailēs par zaudējumu, pēdējā aplī uzstādīja brauciena labāko laiku. Ispējams, ka starp šiem diviem braucējiem bija noslēgtas derības un tas bija papildus stimuls sasniegt rūtaino karogu kā pirmajam. Par ko saderēja abi braucēji to skatītāji uzzināja apbalvošanas ceremonijas beigās, kad otrās vietas ieguvējs Christophers Pourcels izģērbās un atdāvināja daļu no sava apģērba skatītājiem. Iespējams, ka tas ir tikai izdomas auglis un nemeklējot nekādas citas teorijas varam secināt , ka Cristopheram vienkārši bija apnikusi sava dzeltenizilās krāsas forma.

Sajutis briesmas pēc pirmā brauciena Antonio Cairoli jau pēc pirmā līkuma izrāvās visiem priekšā un tā arī sasniedza finiša līniju bez starpgadījumiem nedodot nevienam cerību uz uzvaru.

FIM Sieviešu motokrosa pasaules čempionāts

Septiņpadsmit gadīgajai vācietei Larisai Papenmeierei pēc Itālijas sportistu uzvaras MX1 un MX2 klasēs nācās uzņemties aizstāvēt savas valsts godu, un viņai tas arī izdevās kopvērtējumā iegūstot pirmo vietu. Šis panākums viņai ļāva izvirzīties čempionāta līderpozīcijās. Otro vietu ieguva piecpadsmitgadīgā čempionāta debitante Kawasaki Elf Pfeil komandas braucēja Maria Franke, kas aiz sevis atstāja gaišmataino francūzieti Liviju Lanceloti no GPKR komandas.

Pirmajā braucienā Larissas vadītā Honda visu laiku atradās brauciena priekšgalā, kur notika sīva cīņa ar pagājušā gada čempioni Katherini Prumm. Līdz brauciena vidum Katherina visādi mēģināja apdzīt mazo vācieti, bet braukšana uz riska robežas neattaisnojās un izvēloties nepareizo trajektoriju līkuma izbraukšanai viņa krita.
Otrajā braucienā nesamierināmās līderes Larissa un Katherina cīņā par labāku vietu pirmā līkuma izbraukšanā piedzīvoja nepatīkamus mirkļus, kuri atstāja pēdas uz visu braucienu, jo Larisa braucienu beidza kā ceturtā, atstājot aiz sevis līdzšinējo čempioni Katherinu Prumm.

Maria Franke pirmā brauciena rūtaino karogu ieraudzīja kā ceturtā, bet otrajā braucienā, pateicoties līderu neveiksmei, nokļuva otrajā pozīcijā, palaižot pa priekšu vācieti Stephanie Laier no KTM Germany komandas, kas pirmajā braucienā tehnisku iemeslu dēļ izstājās.

Kopvērtējuma trešās vietas ieguvēja Livija Lancelote abus braucienus pabeidza kā trešā, īpaši nepretendējot uz līderpozīciju, jo atslēgas kaula lūzums, ko viņa ieguva ziemā neļāva to pilnvērtīgi īstenot.

Pagājušā gada čempione Katherina Prumm neskatoties uz to, ka pirms šīm sacensībām ieguva savā īpašumā jaunu Kawasaki motociklu, nespēja uzvarēt, jo abos braucienos piedzīvoja pa vienam kritienam.

Latvijas vienīgajai motokrosistei Ingai Pīlādzei šis čempionāta posms beidzās jau pēc kvalifikācijas brauciena, jo sasniegtais rezultāts neļāva iekļūt labāko trīsdesmitniekā. Par iemeslu tam kalpoja tehniska kļūme pirms kvalifikācijas brauciena, ko gan izdevās ātri novērst, bet jau tā nervozo gaisotni šis apstāklis tikai pastiprināja. Pēc tehnisko problēmu novēršanas Inga devās trasē, bet uzņemtais temps kvalifikācijas pirmajā daļā bija par lēnu, lai pretendētu uz vietu pamatsacensībās.

Kvalifikācijas otrā daļa sākās ar pamatīgu lietus gāzi, kas jau tā dubļaino trasi padarīja vēl slidenāku, bet zaudēt vairs nebija ko un nācās riskēt ,lai uzlabotu rezultātu. Diemžēl dzīšanās pēc sekundēm beidzās pie viena no tramplīniem, kur Inga un vēl dažas braucējas krita. Kritiena rezultātā tika iegūts tikai smadzeņu satricinājums, nevis sengaidītā vieta uz starta pamatsacensībās.

Neskatoties uz šo neveiksmi, Inga tomēr startēs arī Pasaules čempionāta posmā, kas notiks jūlija sākumā Zviedrijā.

Kopvērtējuma pirmais desmitnieks MX1:

1.Philippaerts, David (ITA, KTM), 41 punkti
2. Ramon, Steve (BEL, Suz), 40
3. Coppins, Joshua (NZL, Yam), 40
4. de Reuver, Marc (NED, Yam), 35
5. Strijbos, Kevin (BEL, Suz), 33
6. Crockard, Gordon (IRL, Hon), 30
7. Pourcel, Sebastien (FRA, Kaw), 27
8. de Dycker, Ken (BEL, Hon), 25
9. Barragan, Jonathan (ESP, KTM), 21
10. Brown, Mike (USA, Hon), 19

Kopvērtējuma pirmais desmitnieks MX2:

1.Cairoli, Antonio (ITA, Yam), 50 punkti
2. Pourcel, Christophe (FRA, Kaw), 44
3. Rattray, Tyla (RSA, KTM), 38
4. Leuret, Pascal (FRA, Hon), 33
5. Guarneri, Davide (ITA, Yam), 32
6. Aubin, Nicolas (FRA, Yam), 27
7. Gundersen, Kenneth (NOR, Yam), 27
8. Seistola, Matti (FIN, Hon), 26
9. Nunn, Carl (GBR, Yam), 22
10. Searle, Tommy (GBR, KTM), 20

Sieviešu pasaules kausa izcīņas rezultātu pirmais desmitnieks:

1.Papenmeier, Larissa (GER, Hon), 43 punkti
2. Franke, Maria (GER, Kaw), 40
3. Lancelot, Livia (FRA, Kaw), 40
4. Prumm, Katherine (NZL, Kaw), 38
5. Veenstra, Marianne (NED, Hon), 29
6. Mann, Elin (SWE, KTM), 27
7. Adriansson, Sandra (SWE, Suz), 27
8. Laier, Stephanie (GER, KTM), 25
9. Romlin, Marie (SWE, Yam), 24
10. De Mol, Marielle (NED, Yam), 22

Sezonas kopvērtējums MX1:

1.Coppins, J. (NZL), 234 points
2. Strijbos, K. (BEL), 191
3. Ramon, St. (BEL), 156

Sezonas kopvērtējums MX2:

1.Cairoli, A. (ITA), 247 points
2. Pourcel, C. (FRA), 181
3. Rattray, T. (RSA), 180

Sieviešu motokrosa pasaules kausa izcīņas kopvērējums:

1. Papenmeier, L. (GER), 43 points
2. Franke, M. (GER), 40
3. Lancelot, L. (FRA), 40


Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV