Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Foto: Rīgas "Dinamo" ar 2:5 piekāpjas "Salavat Julajev"

BNS, 10.10.2013. 09:13

Rīgas "Dinamo" ar pašaizliedzīgā cīņā piedzīvotu zaudējumu 2:5 pret Ufas "Salavat Julajev" trešdien sāka triju mājas spēļu sēriju Kontinentālajā hokeja līgā (KHL).
Foto: Rīgas "Dinamo" ar 2:5 piekāpjas "Salavat Julajev"

Galerijas:

Abus vārtus laukuma saimniekiem guva par labāko mājinieku sastāvā nosauktais Mets Robinsons, tomēr uzvarai pār Latvijas hokejista Artura Kuldas pārstāvēto Ufas klubu ar to nepietika. "Dinamo" otrajā trešdaļā izvirzījās vadībā ar 2:1, taču līdz pēdējam pārtraukumam jau nonāca zaudētājos ar divu vārtu deficītu (2:4). Pēdējā trešdaļā "Salavat Julajev" nostiprināja pārsvaru un liedza Arta Ābola vadītajai "Dinamo" izredzes izcīnīt trešo uzvaru pēc kārtas.

Viesi piektajā minūtē ātrā izspēlē atklāja rezultātu, kad Ņikita Filatovs realizēja skaitlisko vairākumu, un "Dinamo" vārtsargam Mikaelam Telkvistam neizdevās apturēt lēkājušo ripu. Trešdaļas vidū "Dinamo" zaudēja aizsargu Oskaru Cibuļski, kurš ceļgala savainojuma dēļ devās uz ģērbtuvēm un laukumā neatgriezās. Tomēr līdz pārtraukumam mājinieki panāca izlīdzinājumu, kad Robinsons uzreiz pēc skaitliskā pārsvara beigām burzmā vārtu priekšā saņēma ripu un pārspēja "Salavat Julajev" vārtsargu Alekseju Volkovu.

Robinsona neatlaidība cīņā pie vārtsarga laukuma ļāva "Dinamo" otrajā periodā izvirzīties vadībā, kad līdzīgā situācijā kā pirmo vārtu guvumā viņš raidīja ripu pāri vārtu līnijai. Mājinieki bija tuvu arī trešo vārtu guvumam, tomēr Mika Indraša mesto ripu apturēja vārtu stabiņš. Tūlīt pat viesi revanšējās un panāca neizšķirtu, kad vārtu priekšā netraucēti ripu saņēma Jegors Dubrovskis un apspēlēja Telkvistu. Enerģiskā cīņā "Dinamo" neveiksmīga bija pēdējā pusotra minūte pirms pārtraukuma, kad laukuma saimnieki ielaida divus vārtus. Igoram Mirnovam pēc "Salavat Julajev" uzbrukuma izspēles atlika ripu no tuvas distances iemest tukšos vārtos, bet Tēmu Hartikainens ar atkārtotu metienu no Telkvista vārtu priekšā panāca Ufas komandai divu vārtu pārsvaru.

Ceturto vārtu zaudējumā "Dinamo" kapteinis Sandis Ozoliņš nopelnīja 10 minūšu sodu, vēl jo vairāk sarežģījot mājinieku uzdevumu aizsardzībā. Savainotā Cibuļska vietā otrajā trešdaļā cīņā iesaistījās Edgars Siksna, taču viņam neklājās viegli pret tehniskajiem un ātrajiem pretinieku uzbrucējiem. Lai gan "Dinamo" nepadevās un izturēja četras minūtes skaitliskajā mazākumā, Antons Sļepiševs ātrā uzbrukumā ar metienu vārtu augšējā stūrī vēl jo vairāk sarežģīja mājinieku cerības vērst ko sev par labu.

Mājas spēļu sēriju "Dinamo" turpinās piektdien pret Ņižņekamskas "Ņeftehimik", bet svētdien uzņems Magņitogorskas "Metallurg" hokejistus.

KHL spēle:

Rīgas "Dinamo" - Ufas "Salavat Julajev" 2:5 (1:1, 1:3, 0:1)
0-1 Ņikita Filatovs (Tēmu Hartikainens, Dmitrijs Makarovs, sk. vair.) 04:11
1-1 Mets Robinsons (Marcels Hosa, Kails Vilsons) 14:26
2-1 Mets Robinsons (Marcels Hosa, Kails Vilsons, sk. vair.) 25:21
2-2 Jegors Dubrovskis (Aleksandrs Mereskins) 28:47
2-3 Igors Mirnovs (Aleksejs Kaigorodovs, Anti Pilstrēms) 38:34
2-4 Tēmu Hartikainens (Dmitrijs Makarovs) 39:45
2-5 Antons Sļepiševs (Brents Sopels) 51:21
Vārtsargi: Mikaels Telkvists - Aleksejs Volkovs

Foto: Rīgas Dinamo spēlē pret Salavat Julajev. Foto (c) Agris Semēvics

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV