Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Trīspadsmitgadīgā rīdziniece izcīna sudraba medaļu IFBB Eiropas čempionātā fitnesā

Easyget.lv, 11.10.2013. 16:31

Mājās atgriezusies Latvijas jauniešu fitnesa izlase, kura veiksmīgi piedalījās IFBB 2013.gada Eiropas čempionātā fitnesā bērniem un jauniešiem, kas no 4. līdz 6.oktobrim norisinājās Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā. Latvijas komandu pārstāvēja rīdzinieces Vanesa Nikola Belova un Veronika Harčenko, informē Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas prezidente Kristīne Vederņikova.
Trīspadsmitgadīgā rīdziniece izcīna sudraba medaļu IFBB Eiropas čempionātā fitnesā

Vingrošanas Olimpiskā Centra audzēkne Vanesa Nikola Belova izcīnīja sudraba medaļu un IFBB 2013.gada Eiropas vicečempiones titulu kategorijā fitness jaunietes 12-13 gadi. Vanesa ir pieckārtēja IFBB Latvijas čempione, 2010.gada un 2012.gada IFBB Pasaules čempione fitnesā, 2013.gada Pasaules vicečempione fitnesā un kārtējo reizi pierāda savas meistarības augsto līmeni Eiropas prestižākajā turnīrā, izcīnot IFBB Eiropas vicečempiones titulu. Pirmajā vietā Regina Benko (Ungārija), 3.vietā Kristina Juricova (Slovākija).

Otra rīdziniece, IFBB Latvijas čempione fitnesā Veronika Harčenko tāda ranga sacensībās piedalījās otro reizi un ierindojās augstajā 4.vietā kategorijā fitness meitenes 8-9 gadi. Veronika atkārtoja savu IFBB 2013.gada Pasaules čempionāta rezultātu, kur viņa kopvērtējumā izcīnīja 4.vietu.

Sacensībās piedalījās 85 sportisti no septiņām Eiropas fitnesa lielvalstīm - Ungārijas, Slovākijas, Ukrainas, Rumānijas, Čehijas, Turcijas un Latvijas. Meitenes sacentās piecās vecuma kategorijās sākot no 7 līdz 15 gadiem un grupu kategorijās, jaunieši - divās vecuma kategorijās.

Latvijas sportistes tradicionāli izcēlās ar ļoti labu ķermeņa fizisko sagatavotības līmeni, graciozitāti, krāšņiem skatuves tērpiem un emocionāli skaistām un tehniski sarežģītām izvēles programmām.

Latvijas bērnu un jauniešu fitnesa komandai piedalīšanās IFBB Eiropas čempionātā ir kārtējais lielais panākums, kas dod iespēju veiksmīgi popularizēt bērnu un jauniešu fitnesu gan valsts ietvaros, gan Pasaules līmenī. Bērnu un jauniešu fitness kā sporta veids ir jau labi pazīstams Latvijā un pēdējās IFBB Starptautiskās sacensības „Rīgas Pērle 2013” pulcēja Latvijas galvaspilsētā fitnesa sporta veida pārstāvjus no piecām valstīm.

Latvijas fitnesa komanda pateicas Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam un Vingrošanas Olimpiskajam Centram par atbalstu sacensību sagatavošanas periodā un komandas starta nodrošināšanu Eiropas čempionātā.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV