Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Dinamo Rīga ar 2:1 pieveic Ņeftehimik

BNS, 12.10.2013. 11:22

Rīgas "Dinamo" piektdien savā laukumā "Arēna Rīga" sīvā cīņā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā ar 2:1 uzvarēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komandu.
Dinamo Rīga ar 2:1 pieveic Ņeftehimik

Galerijas:

Laukuma saimnieku labā vārtus guva Mārtiņš Cipulis un Sandis Ozoliņš, bet par labāko rīdzinieku sastāvā atzina vārtsargu Mikaelu Telkvistu, kurš atvairīja 27 no 28 pretinieku metieniem.

Uzvaru Rīgas "Dinamo" nodrošināja komandas kapteiņa Ozoliņa spēles 50. minūtē gūtie vārti. Rīgas "Dinamo" ar 15 spēlēs izcīnītām deviņām uzvarām un 28 punktiem ir 4.vietā KHL Rietumu konferencē.

Spēles sākumā aktīvāki bija viesi, kuri centās izdarīt spiedienu un piespiest laukuma saimniekus vairāk aizsargāties,m kas rīdziniekiem arī veiksmīgi izdevās. Pirmās trešdaļas pēdējā minūtē Rīgas "Dinamo" pēc pašaizliedzīgas cīņas izdevās atklāt rezultātu. Pie laukuma apmales aiz "Ņeftehimik" vārtiem ripu izcīnīja Pols Ščehura, kurš to adresēja uz vārtu priekšu Cipulim, bet tas par spīti pretinieku aizsarga pūlēm izdarīja metienu un ripa ielidojot vārtu stūrī.

Otrajā periodā abas komandas nopelnīja daudz noraidījumu. Trešdaļas sākumā rīdzinieki divas minūtes varēja spēlēt piecatā pret trijiem pretiniekiem, taču lielajā vairākumā nesekmējās kā cerēts. Labākā izdevība bija Hosam, kura mestā ripa trāpīja pa vārtu stabiņu. Savukārt Ņižņekamskas hokejisti savu vairākumu izmantoja, kad vārtu priekšā veiklākais bija augumā mazais Mihails Aņisins, no burzmas iebakstot ripu vārtos. Perioda izskaņā trijatā aizsargātie jau vajadzēja mājiniekiem, kad noraidīti bija Ščehura un Vitālijs Pavlovs, tomer mazākumā Rīgas "Dinamo" izturēja.

Spēle nevienādos sastāvos bija izšķirošā arī pēdējā periodā, kad skaitlisko vairākumu realizēja Ozoliņš. Rīgas "Dinamo" kapteinis eleganti pieslēdzās uzbrukumam un saņēmis piespēli no Marcela Hosas no tuvas distances bija precīzs, gūstot uzvaras vārtus. Pirms tam komandu no nepatikšanām glāba Telkvists, kurš izmisīgā lēcienā ar nūjas lāpstiņu atvairīja ripu pēc viesu izgājiena trijatā pret vienu aizsargu.

Spēles izskaņā "Ņeftehimik" uzbruka ar lieliem spēkiem, pēdējā minūtē nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču Rīgas "Dinamo" spiedienu izturēja un smagā cīņā izcīnīja uzvaru.

Mājas spēļu sēriju Rīgas "Dinamo" pabeigs svētdien pret slavenā trenera Maika Kīnena vadīto Magņitogorskas "Metallurg".

KHL hokeja čempionāta spēle:

*Rīgas "Dinamo" - Ņižņijnovgorodas "Torpedo" 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
1-0 Mārtiņš Cipulis (Pols Ščehura, 19:12)
1-1 Mihails Aņisins (Dmitrijs Kosmačovs, 34:35, sk.vair.)
2-1 Sandis Ozoliņš (Kails Vilsons, Marcels Hosa, 49:43, sk.vair.)
Vārtsargi: Mikaels Telkvists - Aleksandrs Sudņicins

Foto: Dinamo Rīga spēlē pret Ņeftehimik. Foto (c) Agris Semēvics

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV