Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Siguldā ar zelta lapu pusmaratonu noslēdzas "Skrien Latvija" sezona

Easyget.lv, 14.10.2013. 14:15

Ar Siguldas pusmaratonu 12. oktobrī ir noslēgusies trešā skriešanas seriāla "Skrien Latvija" sezona. Pusmaratona distancē uzvarēja Renārs Roze un Dace Lina, informē biedrības "Skrien Latvija" pārstāvis Jānis Dreiškins.
Siguldā ar zelta lapu pusmaratonu noslēdzas "Skrien Latvija" sezona

Siguldā pati māte daba bija parūpējusies, lai pusmaratona dalībnieki izbaudītu kolosālo un neatkārtojamo zelta rudeni Siguldā, kas tos lutināja ar īstu atvasaras dienu. Organizatori bija parūpējušies, lai dalībniekiem un to atbalstītājiem sniegtu pilnu servisu, atrakcijas bērniem, sporta produktu degustācijas, apsildāmas ģērbtuves, enerģijas paciņas katram dalībniekam pirms starta, ūdens un sporta dzērieni dzirdināšanas punktos sacensību laikā, kultūras programma, uzstājas divas grupas: Inese Ērmane ar grupu un „Mākoņustūmēji”, atbalsta grupas trasē (bundzinieki un karsējmeitenes).

Vīriešu konkurencē Renārs Roze jau no pirmajiem kilometriem ieguva vadību, un distances gaitā tempu noturēja un izcīnīja pārliecinošu uzvaru – 1:08:21. Otrajā vietā ierindojās Kristaps Vējš-Āboltiņš (1:11:21) un trijnieku noslēdza līdzīgi kā pērn Andrejs Dmitrijevs (1:11:30).

Sieviešu konkurencē par uzvaru bija nopietnāka cīņa, tikai kāpinot tempu pirms pēdējā apļa Dacei Linai (Rīga) 1:19:12 izdevās aizbēgt no savas nopietnākās konkurentes Kitijas Valteres (Līvani) 1:20:19, un trešajā vietā līdzīgi kā vīriešu konkurencē arī sievietēm Liene Bernsone atkāroja savu pērnā gada sasniegumu un izcīnīja trešo vietu ar rezultātu 1:26:47.

Kopumā Siguldā pusmaratona distancē startēja 571 dalībnieks, kas reizē ir arī „Skrien Latvija” visu 7.posmu labākais rezultāts (2.vietā SPORTLAT Valmieras maratons ar 559. dalībniekiem, 3. vietā Biķernieku pusmaratons ar 519.dalībniekiem).

Nike 10.55 kilometru distancē uzvaras izcīnīja, Jānis Girgensons (33:58) un Jeļena Ābele (39:17), bet 5.27 kilometru tautas skrējienā Toms Kunakovs (17:06) un Zane Siliņa 20:57.

Visi sacensību rezultāti pieejami www.siguldasmaratons.lv un www.skrienlatvija.lv

„Skrien Latvija” skriešanas seriāla trešā sezona līdz ar to noslēgusies. Seriālā ietilpa pazīstamākie, apmeklētākie un skaistākie Latvijas pusmaratoni un tautas skrējieni – Rēzeknes Pusmaratons, Biķernieku Pusmaratons, Ventspils Piedzīvojumu parka Pusmaratons, Liepājas Pusmaratons, SEB Kuldīgas Pusmaratons, Sportlat Valmieras maratons un Siguldas Pusmaratons.

Tiekamies 2014. gada „Skrien Latvija” posmos!

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV