Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Jānis Vinters noslēdz Eiropas čempionātu 3.vietā

Easyget.lv, 23.10.2013. 12:52

Latvijas motobraucējs Jānis Vinters Eiropas čempionātā veterānu klasē izcīna augsto trešo vietu
Jānis Vinters noslēdz Eiropas čempionātu 3.vietā

Aizvadītajā nedēļas nogalē Portugālē notika Eiropas čempionāta noslēdzošais fināla posms, kurā Latvijas motobraucējs Jānis Vinters veterānu klasē trīs dienu sacensībās izcīnīja augsto 2.vietu (pirmajā dienā 2.vieta, otrajā dienā 3.vieta, trešajā dienā 2.vieta). Līdz ar to Eiropas čempionāta kopvērtējumā pēc aizvadītiem četriem posmiem Jānis Vinters sezonu noslēdzis ar izcīnītu 3.vietu (133 punkti) veterānu klasē, kurā brauc sportisti virs 40 gadiem, informē LaMSF ģenerālsekretārs Kaspars Kuļikovs.

„Tagad saprotu, kāpēc pašu portugāļu sportistu ir samērā maz- viņi nemāk uzbūvēt trases! Tās tiek nospraustas pa neizbraucamiem akmeņainu kalnu apvidiem, kas burtiski noklāti ar visādiem brikšņiem, kas braucot ķeras kājās un plēš drēbes. Paši akmeņainie kalni bija tik grūti izbraucami, ka jau pēc pirmā apļa domāju, ka pietiks!!! Taču ar katru nākamo tika atsevišķi posmi izņemti, jo bija pārāk liels atbirums. Lietus otrajā dienā paveica savu darbu un trasi vairs varēja veikt tikai ar pirmo pārnesumu.” Savos iespaudos dalās Jānis Vinters.

Pavisam pirmajā dienā bija jāveic četri apļi, katrs 55 km 1 stundu un 45 min un trīs testi, enduro, krosa un ekstrīms. Ekstrīms beigās izrādījās arī visvieglākais, kurā Jānis Vnters otrajā dienā uzstādīju ātrāko laiku.

Foto: Jānis Vinters. Foto (c) apollo.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV