Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Par UEFA Čempionu līgas kausa ieguvējiem kļuvuši "Milan" futbolisti

Gatis Kreceris, 24.05.2007. 15:30 | komentāri (3)

UEFA Čempionu līgas kausu trešdien izcīnīja „Milan” futbolisti, kuri ar 2:1 pārspēja angļu „Liverpool”, tādejādi itāļi revanšējās par zaudējumu pirms diviem gadiem. Uzvarētāju labā abus vārtus guva Filippo Inzagi.
Par UEFA Čempionu līgas kausa ieguvējiem kļuvuši "Milan" futbolisti
Lieki teikt, ka Atēnu olimpiskais stadions bija pārpildīs. Angļu (Liverpool) līdzjutēji acīmredzami bija vairākumā, kuri arī jau no mača pirmajām minūtēm savus mīluļus atbalstīja skaļāk. Mača sākumā aktīvāk uzbruka angļi, viņiem arī piederēja neliels teritoriāls pārsvars. Spēles pirmajā pusē reālu vārtu gūšanas momentu bija maz. Kā vienmēr uzbrukumā aktīvi darbojās Liverpūles komandas kapteinis un līderis Stīvens Džerārs, savukārt Milāniešiem redzamākie spēlētāji laukumā bija pieredzējušais Inzagi un Kakā. Protams, nevar nepieminēt prasmīgo Gatuzo spēli aizsardzībā, kurš kā allaž cementēja savas komandas aizsardzību. Abu komandu vārtsargiem Reinam un Didam pirmajās 45 minūtēs savu meistarību demonstrēt nācās samērā reti. Likās jau, ka pirmais puslaiks noslēgsies ar bezvārtu neizšķirtu, taču tā nenotika. Spēles 45. minūtē noteikumi tika pārkāpti pret Brazīliešu superzvaigzni Kakā, kā rezultātā tika nozīmēts soda sitiens no 22m uz Reinas sargātajiem vārtiem. Soda sitienu devās izpildīt Pirlo. Pēc viņa raidījuma bumbu ar plecu skāra Inzagi un tika izmainīts tās lidojuma virziens, kā rezultātā tika gūti pirmie vārti spēlē. Atlikušajās minūtēs pirmajā puslaikā vairs nekas nemainījās un rezultāts pēc aizvadītām 45 minūtēm bija 1:0 „Milan” labā.

Otrā puslaika sākumā abas komandas vairāk kārt pārkāpa noteikumus, par ko mača arbitrs ne vienu reizi vien spēlētājiem bija spiests parādīt dzelteno „plāksteri”. Arī šajās 45 minūtēs nedaudz aktīvāk uzbruka „Liverpool” spēlētāji. 64. minūtē laba izdevība izlīdzināt rezultātu radās Džerāram, taču viņa raidījums lidoja nedaudz garām vārtu tālajam stūrim. Puslaika otrajā pusē „Milan” treneris Ančelotti izdarīja 2 spēlētāju maiņas, pastiprinot aizsardzību. „Liverpool” treneris Banitezs laukumā laida Anglijas izlases uzbrucēju Krauču un Kjuelu. Jau no mača 70. minūtes itāļi sāka spēlēt manāmi lēnāk, jo šāds spēles iznākums viņus pilnībā apmierināja. Nedaudz negaidīti 82.minūtē „Milan” guva savus otros vārtus spēlē, tādejādi itāļi spēra platu soli tuvāk čempion titulam. Pēc lieliskas Kakā piespēles 1:1 ar vārtsargu izgāja Inzagi, kurš meistarīgi apspēlēja Reinu un ieripināja bumbu vārtos. Pašā mača izskaņā 89. minūtē goda vārtus ar galvu pēc stūra sitiena guva Kjuits. Atlikušajās minūtēs „Liverpool” darīja visu, lai izlīdzinātu rezultātu, taču šoreiz atspēlēties neizdevās un „Milan” septīto reizi izcīnīja Čempionu līgas titulu.

„Milan” – „Liverpool” 2:1 (1:1) Inzagi 45, 82, Kjuits 89.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV