Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

FMX Latvijas Grand Prix 2013 uzvar austrālietis Robs Adelbergs

Easyget.lv, 27.10.2013. 14:32

Ar latīņu teicienu "Veni, vidi, vici" FMX Latvijas Grand Prix 2013 izcīņu varētu raksturot austrālietis Robs Adelbergs.
FMX Latvijas Grand Prix 2013 uzvar austrālietis Robs Adelbergs

Galerijas:

Robs Adelbergs pēc trīs gadu pārtraukuma atgriezās Motofrīstaila Pasaules čempionātā, pirmo reizi viesojās Rīgā un izcīnīja uzvaru. 26. oktobrī Arēnā Rīgā notiekošajā FMX Latvijas Grand Prix 2013 latviešu publikas mīlulis, čehs Libors Podmols, kurš piekāpās Robam Adelbergam un Maiklam Melero, atguva čempionāta līdera statusu.

Jau kvalifikācijā austrālietis Robs Adelbergs "pacēla latiņu" ļoti augstu, parādot, ka cīņa par uzvaru būs ļoti sīva un čempionāta līderiem ir nopietni jāsaņemas, lai izcīnītu tik kāroto uzvaru. Tajā pašā laikā kvalifikācijas lielākie zaudētāji bija vācietis Hanns Akermans, kurš piedzīvoja tik smagu kritienu, ka samaņu atguva tikai slimnīcā, un līdzšinējais čempionāta līderis, francūzis Deivids Rinaldo, kurš pieļāva pārāk daudz kļūdas un neiekļuva finālā, tādējādi zaudējot arī čempionāta līdera statusu. Runājot par neveiksminiekiem, jāpiemin arī mūsu pašu Mārtiņš Aleksandrovičs, kurš plānoja piedalīties Whip lēcienu sacensībās. Viņš rīta treniņu sesijā piedzīvoja tikpat smagu kritienu kā Hanns Akermans un uz sacensībām Arēnā Rīga spēja noskatīties tikai no malas.

Čempionāta astotā posma finālā bez Adelberga, Melero un Podmola iekļuva arī čehs Petrs Pilats, spānis Hose Miralles un francūzis Braiss Izzo. Jāatzīmē, ka pārtraukums čempionātā nesa jaunas vēsmas – faktiski visi piloti bija sagatavojuši jaunus trikus un triku kombinācijas, kas lika lauzīt galvu ne vien sacensību komentētājam, bet arī pieredzējušajiem tiesnešiem. Finālā visi sportisti izskatījās ļoti spēcīgi, taču Hose Miralesam un tikko traumas izārstējušajam Braisam Izzo neizdevās tik labs sniegums, lai cīnītos par godalgotajām vietām. Vienīgi Petram Pilatam izdevās no tiesnešiem saņemt tik labu vērtējumu, ka līdz pēdējam brīdim viņš cerēja, ka saņems vismaz bronzu, taču jau pēc dažiem Adelberga lēcieniem Pilata acīs bija lasāms, ka viņš nojauš, ka arī šoreiz Rīgā viņam neizdosies saņemt godalgu.

Gan augstlēkšanas sacensībās, gan Whip lēcienu sacensībās triumfēja vācietis Kajs Hāse, kurš augstlēkšanā vienīgais pārvarēja 7,8 metru atzīmi, bet Whip lēcienos pārspēja pārējos dalībniekus.

Motofrīstaila Pasaules čempionāts Latvijā kopš 2007. gada viesojās ik gadu. Taču 2014. gada kalendārā Rīgas vārds vairs nav iekļauts un šobrīd nav zināms, kad atkal tas tajā varētu parādīties. Latvijas GP organizatori darīs visu, lai jau tuvākajos gados atkal atrastu finansējumu sacensību norisei Latvijā.

Plašāku informāciju par FMX Latvijas Grand Prix iespējams atrast www.fmxlatvia.lv, kā arī www.nightofthejumps.com

Foto: FMX Latvijas Grand Prix. Foto (c) Artūrs Igaveņš (ASRT Media)

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV