Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Latvija ciklu sāk ar uzvaru izbraukumā pret favorīti Portugāli

Latvijas Handbola federācija, 31.10.2013. 09:47

Latvijas handbola izlase veiksmīgi sākusi 2015.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmo posmu. Latvijas handbolisti viesojās pie nominālās grupas favorītes Portugāles, kas mača laikā ne reizi nebija vadībā, un izcīnīja pelnītu uzvaru ar rezultātu 29:26.

No potenciālajiem pamatsastāva spēlētājiem Latvijas izlasei šovakar savainojumu dēļ nebija līnijas spēlētāja Jāņa Glušaka un saspēles vadītāja Ģirta Lilienfelda. Savukārt karjeru ir beidzis kreisā mala Armands Uščins un līnijas spēlētājs Margots Valkovskis, bet vārtsargs Helmuts Tihonovs ir pārtraucis spēlēt. Latvijas izlase pēdējoreiz ar Portugāli tikās 2010.gadā, kad Luksemburgā piedzīvoja minimālu zaudējumu ar rezultātu 30:31.

Latvija ļoti labi iesāka spēli, pēc Aivja Jurdža metiena vārtu devītniekā astotajā minūtē ātri iegūstot trīs vārtu pārsvaru (4:1). Latviju ar Edgara Kukša un vārtu stabu palīdzību turpināja teicami spēlēt aizsardzībā, bet Ingars Dude, saņēmis bumbu līnijā, 15.minūtē to skaisti pārmeta pāri vārtsargam un pārsvaru palielināja jau līdz pieciem vārtiem (8:3). Diemžēl jau nākamajā aizsardzībā otro divu minūšu noraidījumu nopelnīja Dainis Krištopāns, un, atšķirībā no pirmā vairākuma, šajā Portugālei izdevās apspēlēt Latvijas aizsardzību un izdarīt nelielu lūzumu spēlē.

Latvijas uzbrukums tika piebremzēts, un portugāļi 23.minūtē pēc ilga pārtraukuma bija vairs tikai viena metiena attālumā (9:10). Tomēr Latvija atguvās, īsā laikā atjaunoja pārsvaru un puslaiku pārtraukumā devās ar pelnītu plus četri - 13:9. Pēc līdzīgām pirmajām minūtēm arī otrajā puslaikā iniciatīvu ieguva Latvija, kas pēc diviem Jurdža vārtiem pēc kārtas izvirzījās vadībā ar 18:12. Portugāle pieprasīja pārtraukumu, bet puslaika desmitajā minūtē Krištopāns izprovocēja divu minūšu pārkāpumu un Latvija turpināja audzēt pārsvaru.

Pēc Jurdža precīza metiena spēles 43.minūtē Latvijai jau bija plus astoņi (21:13), tomēr saldā dzīve laukumā drīz beidzās. Žuzē Košta ar diviem vārtiem pēc kārtas piespieda Latviju pieprasīt pārtraukumu (17:23), taču pat drīz sekojošais vairākums neļāva uzelpot. Latvijas uzbrukums iestrēga Portugāles aizsargu spīlēs, uz kādu brīdi pieklusa arī Kukša, un Žilbertu Duarte ar diviem vārtiem īsā laika sprīdī deficītu samazināja līdz trijiem vārtiem (21:24).

53.minūtē trešo divu minūšu noraidījumu nopelnīja Uldis Lībergs, kurš arī ar pārkāpumu nespēja kavēt pretiniekus no vārtu gūšanas un kuram spēle bija beigusies. Portugāle izmisīgi centās glābt spēli, tomēr Latvijai izdevās saglabāt divu trīs vārtu pārsvaru, un Krištopāns pamatlaika pēdējā sekundē pielika mačam treknu punktu - 29:26 Latvijas labā!

Latvijai bez Portugāles grupā ir ielozēta arī Bosnija un Hercegovina un Igaunija. Nākamo spēli Latvija aizvadīs 3. novembrī, kad Dobelē uzņems igauņus. Pēc divu apļu turnīra no grupas izkļūst tikai pa vienai izlasei, kuras nākamajā kvalifikācijas kārtā pievienosies vēl 13 vienībām. Pasaules čempionāts 2015.gada sākumā norisināsies Katarā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV