Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Samoilovs: Sajūtas "Open" turnīrā Durbanā ir divējādas

Easyget.lv, 18.12.2013. 09:12 | komentāri (1)

Masu mediji aizvadītajās brīvdienās jau ziņoja, ka Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš 14. decembrī guva uzvaru sezonas pēdējā pludmales volejbola Pasaules kausa posmā, kas norisinājās Durbanā, Dienvidāfrikas Republikā. Aleksandrs Samoilovs atzina, ka turnīrs ir labi noorganizēts, taču apkārt valda diezgan liela nekārtība un nabadzība, tāpēc sportista sajūtas ir divējādas.
Samoilovs: Sajūtas "Open" turnīrā Durbanā ir divējādas

„Šobrīd esam Dienvidāfrikā, kur notiek sezonas pēdējais Pasaules Kausa posms. Turnīrs ir labi noorganizēts, taču apkārt valda diezgan liela nekārtība un nabadzība, tāpēc sajūtas šeit ir divējādas. Tomēr pats galvenais ir sportiskā puse, un šajā ziņā viss kārtībā – esam jau nodrošinājuši 1.vietu sezonas kopvērtējumā, par ko esam ļoti priecīgi. Līdz ar to vismaz līdz nākamā gada aprīlim varēsim sevi saukt par pasaules labākajiem pludmales volejbolistiem,” atklāja Aleksandrs Samoilovs.

Tāpat novembrī sportists telefona sarunā atklāja, ka šī sezona bijusi tik veiksmīga, jo ar Jāni Šmēdiņu ir izveidojusies laba komanda. Viņš atzina, ka abi uzreiz atraduši kopīgu valodu un arī atbalstītāju finansiālais atbalsts bijis pietiekams, lai aizvadītu divus ar pusi mēnešus ilgus treniņus Ēģiptē.

„Šī vieta ir labi piemērota pludmales volejbola treniņiem - nekad nav lietus, ziemas mēnešos tur nav pārāk karsts, tāpat ir daudz tiešo lidojumu no Latvijas. Arī laika zona ar Latviju ir viena un tā pati. Viss treniņos ieguldītais darbs rezultējās labos panākumos," pastāstīja Aleksandrs.

Aleksandrs arī atklāja, ka 2014. gada janvāra vidū abi volejbolisti dosies uz treniņiem Beļģijā, bet līdz tam plāno piedalīties "Latvijas Gada balva sportā" un "Jūrmalas Gada balva sportā" svinīgajos pasākumos.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš starptautiskajos turnīros pāra sastāvā startē kopš 2012. gada. Šogad viņi veiksmīgi aizvadīja 2013. gada Pasaules kausa tūres pirmo pusi, trīs posmus pēc kārtas sasniedzot finālu un vienā turnīrā arī gūstot uzvaru, uzvarēts arī sezonas pēdējā posmā. Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ir SMScredit.lv atbalstīto sportistu vidū.

Latvijas sporta attīstībā SMScredit.lv, viens no akciju sabiedrības 4finance pārstāvētajiem zīmoliem, investē kopš 2009. gada. Uzņēmuma atbalstīto sportistu vidū ir arī skeletonisti Tomass un Martins Dukuri, šķēpmetējs Ainārs Kovals, basketbola komanda "VEF Rīga", futbola komanda "FS Metta/Latvijas Universitāte" un motokrosa komanda "MX Moduls".

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV