Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Jūnijā sākumā Latvijas futbola izlase stāsies pretī Spānijas un Dānijas valstsvienībai

Gatis Kreceris, 25.05.2007. 17:25 | komentāri (1)

Latvijas nacionālā futbola izlase jau pavisam drīz 2.jūnijā un 6.jūnijā aizvadīs Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles. Mūsu komandas pretinieki komentārus neprasa. Pirmo spēli mūsu valstsvienība aizvadīs pret Spāniju, bet otro pret Dāniju. Abas šīs komandas ir vienas no spēcīgākajām Eiropā.
Jūnijā sākumā Latvijas futbola izlase stāsies pretī Spānijas un Dānijas valstsvienībai
Preses konferencē izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs atklāja: „Pirmajos divos mačos pretī nāks ļoti spēcīgi spēlētāji, ar lielu pieredzi. Latvijas izlasē laukumā izies visi labākie spēlētāji. Aizstāvēt valsts krāsas tas ikvienam ir liels gods. Esmu pārliecināts, ka pieredzējušie spēlētāji vēl nav teikuši savu galavārdu izlases sakarā. Jāspēlē būs ar 100% atdevi un jācīnās par katru bumbu un katru centimetru tad rezultāts neizpaliks”.

Latvijas Olimpiskā izlase – U-21 arī savas pirmās divas spēles aizvadīs 2. un 6. jūnijā, izbraukumā. Pirmo spēli mūsu komanda aizvadīs pret Serbiju (Belgrada), bet otro ar Ungāriju (Budapešta). Eiropas U-21 izlašu čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvija ir ielozēta vienā grupā ar Serbiju, Ungāriju, Baltkrieviju un Sanmarīno. Kā pastāstīja U-21 izlases galvenais treneris Genādijs Šitiks tad šajā grupā izteiktu favorītu neesot. Lai Latvijas komanda varētu iekļūt Eiropas U-21 čempionāta finālturnīrā tad mūsu komandai ir jāieņem pirmā vieta grupā vai jābūt starp četrām labākajām otro vietu ieguvējām. Pavisam piedalīsies 51 komanda, kuras būs sadalītas 10 grupās. Grupu spēles tiks izspēlētas 10 maču dienās starp 2. jūniju šogad un 10. septembri 2008 gadā.

Traumu dēļ U-21 izlasei palīdzēt nevarēs „Olimpa” aizsargs Dmitrijs Šiļuks, FK „Ventspils” pussargi Jevgēņijs Kosmačovs un Artis Lazdiņš.

Aleksandrs Starkovs nobeigumā vēl piebilda: „Ļoti iespējams, ka izlasei varēs palīdzēt Andrejs Rubins, taču šobrīd nav īstas skaidrības par viņa sportisko formu. Es ļoti labi pazīstu šo spēlētāju esmu viņu trenējis pietiekoši ilgi un zinu, ka Andrejs ātri atgūst formu, tomēr nevaru pateikt cik daudz viņš varēs spēlēt vai tās būs 20 vai 90 minūtes”.

Pastāv iespēja, ka kādā no mačiem izlasē debitēs „Skonto” FC 1988. gadā dzimušais talants Aleksandrs Cauņa.

F apakšgrupā Latvija pagaidām ar izcīnītiem trīs punktiem atrodas piektajā vietā.

Šo sestdien, 26.maijā „Statoil” degvielas uzpildes stacijā, Ulmaņa gatvē 110, pa ceļam uz Jūrmalu no plkst.11.00 līdz plkst.14.00 Latvijas nacionālā futbola izlase pirms nākamās Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles pret Spāniju, tiksies ar Latvijas izlases līdzjutējiem. Būs iespējams piedalīties dažādos konkursos, laimēt balvas, kā arī nofotografēties ar valstsvienības futbolistiem un uzreiz saņemt fotogrāfiju. Latvijas Futbola federācija aicina visus futbola fanus uz šo aizraujošo akciju.

Spānijas futbola izlases sastāvs spēlei ar Latviju: vārtsargi - Ikers Kasiljass (Madrides "Real"), Hosē Pepe Reina ("Liverpool", Anglija); aizsargi - Antonio Lopess (Madrides "Atletico"), Karloss Marhena ("Valencia"), Karless Pujols ("Barcelona"), Hoans Kapdevilja (Lakorunjas "Deportivo"), Serhio Ramoss (Madrides "Real"), Ksavi Navarro ("Sevilla"), Anhels (Vigo "Celta"); pussargi - Fransesks Favregass ("Arsenal", Anglija), Andress Iniesta ("Barcelona"), Ksavi ("Barcelona"), Ksavi Alonso ("Liverpool", Anglija), Migels Anhels Angulo ("Valencia"), Davids Silva ("Valencia"), Davids Alvelda ("Valencia"), Hoakins Sančess ("Valencia"); uzbrucēji - Davids Villa ("Valencia"), Fernando Toress (Madrides "Atletico"), Roberto Soldado ("Osasuna").


Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV