Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Jūrmalā šovasar notiks nebijuša mēroga starptautisks turnīrs pludmales volejbolā

Easyget.lv, 21.01.2014. 15:15

No 28. līdz 31. augustam Jūrmalā pirmo reizi Latvijā notiks reprezentablais Eiropas Volejbola konfederācijas (European Volleyball Confederation – CEV) starptautiskais „Satelīta” turnīrs pludmales volejbolā vīriešiem.
Jūrmalā šovasar notiks nebijuša mēroga starptautisks turnīrs pludmales volejbolā

Turnīrs tiks iekļauts Starptautiskās volejbola federācijas 2014. gada oficiālajā pludmales volejbola kalendārā un starptautiskajā turnīru sistēmā. Tā rezultātā sportistiem būs iespējams oficiāli nopelnīt Pasaules kopējā reitinga punktus. Šāda līmeņa turnīrs Latvijā tiks organizēts pirmo reizi.

Turnīrā piedalīsies gan Latvijas spēcīgākie pludmales volejbola pāri, gan arī pludmales volejbolisti no citām Eiropas valstīm, kopumā turnīrā piedalās 44 Eiropas labākie pāri.

20. janvārī Jūrmalas pilsētas domē notika domes vadības un Latvijas Volejbola federācijas vadības tikšanās, lai pārrunātu šī starptautiskā mēroga turnīra organizēšanu, kā arī vienotos par ilgtermiņa sadarbības iespējām starp Jūrmalas pašvaldību un federāciju.

Īpašu gandarījumu par starptautiska mēroga pasākumu Jūrmalā pauda pasaules labākais pludmales volejbolists, Jūrmalas Gada cilvēks 2013, Aleksandrs Samoilovs, kurš ir pārliecināts, ka tas ir tikai pirmais solis uz Jūrmalas kā norises vietas iekļaušanu pasaules līmeņa turnīru darba kārtībā.

„Jūrmalas vislielākā vērtība ir pludmale, ko daudzi pasaulē pat sapņos nav redzējuši, – sakopta, ar īpaši smalkām smiltīm – ideāla pludmales volejbolam. Mūsu pludmale ir labāka nekā izslavētā Riodežaneiro Kopakobana!” uzskata A. Samoilovs.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis apliecina Jūrmalas pašvaldības tālejošos nodomus par pludmales volejbola attīstību: „Jūrmala ar „Satelītu” grib parādīt Eiropai, ka mēs varam noorganizēt Eiropas līmeņa turnīru, bet tas ir tikai pirmais solis, lai pilsēta varētu iedibināt jaunas tradīcijas un nonākt līdz pat pasaules kausa posma rīkošanai.”

Latvijas Volejbola federācijas prezidents Atis Sausnītis uzsver, ka Jūrmala ar savu infrastruktūru un daudzveidīgo piedāvājumu varētu būt ļoti laba vieta, kur ilgtermiņā attīstīt valsts nozīmes volejbola, it īpaši pludmales volejbola, tradīcijas. Jau tuvākajā laikā starp Latvijas Volejbola federāciju un Jūrmalas pilsētas domi tiks parakstīts ilgtermiņa sadarbības līgums šo mērķu īstenošanai.

Foto: Aleksandrs Samoilovs. Foto (c) www.cev.lu

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV