Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Reinis Nitišs šogad startēs pasaules rallijkrosa čempionātā

Easyget.lv, 23.01.2014. 15:58

Eiropas rallijkrosa čempions Super 1600 klasē Reinis Nitišs 2014. gadā startēs pasaules rallijkrosa čempionāta prestižākajā klasē SuperCar, pārstāvot vienu no spēcīgākajām komandām OlsbergsMSE Ford, informē LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns.

Reinis Nitišs startēs pasaules čempionāta SuperCar klasē, būdams viens no diviem šīs vienības galvenajiem pilotiem. Komandas biedrs būs norvēģis Andreass Bakerūds, kurš jau aizvadījis vienu sezonu pasaules prestižākajā rallijkrosa klasē. Abi izmantos OlsbergsMSE Ford sagatavotās Ford Fiesta SuperCar automašīnas.

Reinis Nitišs: „Esmu nonācis lieliskā, profesionālā komandā ar rallijkrosa labākajiem speciālistiem. Pērn izcīnītais Eiropas čempiona tituls Super 1600 klasē lika spert tālākus soļus, un jau sākotnēji šajā starpsezonā mūsu mērķis bija 2014. gada pasaules čempionāts. Lai gan solis no priekšpiedziņas Super 1600 uz SuperCar ir milzīgs, esmu gatavs šim izaicinājumam. OlsbergsMSE Ford man tic, pērn es sevi pierādīju, un esmu gatavs cīnīties par komandas izvirzītajiem uzdevumiem. Sākotnējās sacīkstēs mans uzdevums būs iekļūt top-12, tātad sasniegt pusfinālu fāzi. Domāju, tas ir realizējams uzdevums.”

Komandas vadītājs Andreass Eriksons atzīst, ka tik jauna sportista pieņemšana komandā startam SuperCar ir izaicinājums, taču ne risks, jo Nitiša 2013. gada Eiropas čempiona tituls apliecina sportista talantu.

Andreass Eriksons: „Mēs pieņēmām Reini Nitišu savā komandā, jo mēs pērn redzējām, cik strauji viņš ir spējīgs progresēt. Ja sezonas sākumā es redzēju kļūdas, kuras radīja pieredzes trūkums, tad sezonas beigās viņš bija neuzvarams. Mēs ticam Reinim!”

Lieliska ziņa Reinim Nitišam ir fakts, ka par OlsbergsMSE Fordkomandas menedžeri kļuvis somu speciālists Jusi Pinomaki, kurš pērn bija Reiņa pārstāvētās komandas SET Promotion vadītājs. Pinomaki un Nitišs pērn izveidoja lielisku sadarbību, kuru šobrīd iespējams turpināt, abiem nonākot jaunā komandā.

Jusi Pinomaki: „Neredzu šobrīd iemeslus, kāpēc Reinis Nitišs šogad nevarētu veiksmīgi pievienoties SuperCar klases līderiem. Skaidrs, ka jāmācās mums visiem būs ļoti daudz, sevišķi pilotiem, lai sasniegtu rezultātus. Taču pērn, strādājot ar Nitišu Set Promotion rindās, es pilnībā esmu ieguvis pārliecību, ka Reinis ir talantīgs, strauji progresējošs sportists. Šobrīd Reinim nav izteiktu vājo punktu, kas mūs uztrauktu – viss ir kārtībā, šobrīd visu izšķirs darbs.”

Līdzās diviem pasaules čempionāta SuperCar klases pilotiem Nitiša un Bakerūda OlsbergsMSE Ford nosauca sastāvu startiem citos seriālos. Komanda tiks pārstāvēta arī Eiropas rallijkrosa čempionātā, ASV bāzētā Global Rallycross čempionātā, kā arī Zviedrijas nacionālajā seriālā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV