Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Latvijas volejbola izlase debitēs Eiropas Līgā

easyget.lv, 26.05.2007. 10:30 | komentāri (2)

Šajā nedēļas nogalē Latvijas vīriešu volejbola izlase, Valmierā – Vidzemes Olimpiskajā centrā debitēs prestižajā Eiropas Līgā. Mūsu izlases pirmie pretinieki būs Slovākijas valsts izlases spēlētāji. Spēles sākums sestdien pl. 17.30 un svētdien pl. 18.00. Abas spēles translēs LTV7 kanāls.
Latvijas volejbola izlase debitēs Eiropas Līgā
Eiropas līga ir prestižākais starptautiskais turnīrs aiz Eiropas čempionāta. Novērtējot Latvijas vīriešu izlases līdzšinējos startus Eiropas čempionāta kvalifikācijas kārtas spēlēs, tās konkurētspējīgo sniegumu ar tādām volejbola līdervalstīm kā, Bulgārija (3.vieta Pasaules čempionātā) un Vācija (9.vieta Pasaules čempionātā), Latvija, pirmo reizi tās vēsturē, uzņemta Eiropas Līgas komandu saimē. Tas ir augsts novērtējums Latvijas volejbolam un nozīmīgs solis pretī Latvijas volejbola panākumiem starptautiskajā arēnā.

Kopumā Eiropas Līgas sacensībās piedalās 12 Eiropas valstu izlases - Vācija, Spānija, Beļģija, Nīderlande, Grieķija, Čehija, Portugāle, Slovēnija, Latvija, Slovākija, Turcija, Rumānija. Eiropas Līgas sacensības notiek jau ceturto reizi un ir kļuvušas par veiksmīgu Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) rīkotu turnīru nacionālajām vīriešu izlasēm.

Latvijas izlase iekļauta vienā apakšgrupā ar Slovākijas, Turcijas un Rumānijas valstu izlasēm. Visu trīs valstu izlases ir ļoti spēcīgas. Slovākijas un Turcijas izlases iekļuvušas Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Latvijas labākie volejbolisti jau no maija sākuma aizvadīja treniņnometni Valmierā. „Treniņos slodzes ir pietiekoši lielas, puiši strādā ar 100% atdevi un pie tāda darba apjoma rezultāti neizpaliks”, cerību pilns ir Latvijas izlases galvenais treneris Raimonds Vilde.

Gan Latvijas, gan Slovākijas izlasēs šobrīd notiek paaudžu maiņa, abas komandas ir gados jaunas. To, kurš uzvarēs pirmajā Eiropas Līgas C apakšgrupas spēlē redzēsim jau šovakar. Latvijas izlases spēlētājs Ansis Medenis: „Komandā ir ļoti labs mikroklimats. Visi esam jauni un strādāt griboši. Mums ir ticība sev un vēlēšanās uzvarēt, tā kā cīnīsimies par uzvaru katrā spēlē. Mums visiem labākās spēles vēl tikai priekšā.”

Latvijas izlases sastāvs: Ansis Medenis, Ruslans Sorokins, Vjačeslavs Grimailovs, Gundars Celitāns, Armands Celitāns, Agris Leitis, Ivars Kovals, Viktors Koržeņevičs, Jevgeņijs Grimailovs, Valters Ramma, Lauris Iecelnieks, Austris Štāls.

Eiropas līgas spēles:
26. maijs, pl. 17.30 Latvija – Slovākija (Vidzemes OC)
27. maijs, pl. 18.00 Latvija – Slovākija (Vidzemes OC)
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV