Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

“LMT Autosporta Akadēmija” izcīna dubultuzvaru Latvijas rallija čempionāta pirmajā posmā

Easyget.lv, 03.02.2014. 10:16

„LMT Autosporta Akadēmijas” ekipāžas aizvadījušas pirmo Eiropas rallija čempionāta posma „Rally Liepāja” dienu - Ralfs Sirmacis / Māris Kulšs izcīnīja uzvaru, bet Kristaps Feldmanis / Andris Velme Latvijas rallija čempionāta ieskaitē R2 klasē finišēja otrie.
“LMT Autosporta Akadēmija” izcīna dubultuzvaru Latvijas rallija čempionāta pirmajā posmā

Eiropas ieskaitē pēc „Rally Liepāja” pirmās dienas vienas ass piedziņas (2WD) grupā R.Sirmacis ir septītajā, bet K.Feldmanis ierindojas astotajā vietā. Ātrākais šodien bija čehu braucējs Jans Černijs, otrais palika soms Risto Immonens, bet trešais - norvēģis Stīvs Roklands.

„LMT Autosporta Akadēmijas” sportisti ralliju iesāka piesardzīgi, bet ar katru ātrumposmu temps tika kāpināts. Pēc trešā ātrumposma R. Sirmacis 2WD klases kopvērtējumā ieņēma 3. vietu. Šajā pozīcijā viņš noturējās līdz pat pirmspēdējam ātrumposmam. Taču sestais ātrumposms R. Sirmacim bija neveiksmīgs - apsteidzot priekšā braucošo automašīnu, manevrs prasīja papildu sekundes, kā rezultātā R. Sirmacis pēc pirmās sacīkšu dienas Eiropas rallija čempionāta ieskaitē ir 7. vietā. Noslēdzošais pirmās dienas ātrumposms nebija veiksmīgs arī K. Feldmanim - jau ātrumposma sākumā automašīnai pazuda nakts apgaismojums un sportists bija spiests braukt ierobežotas redzamības apstākļos.

Jau rīt sportisti aizvadīs sacensību otro dienu. R. Sirmacis ir apņēmības pilns uzlabot savas pozīcijas: „Centos braukt stabili un ar šodienas sniegumu esmu apmierināts – bija laba cīņa! Rezultātu sabojāja sestais ātrumposms, kad veicu priekšā braucošās automašīnas apdzīšanas manevru, un nodilušās riepas - pēdējā ātrumposmā tajās vairs nebija radzes! Neskatoties uz šodienas nelielajām neveiksmēm, ceru, ka rīt būs laba cīņa!”.

Gatavs otrajai sacīkšu dienai ir arī K. Feldmanis: „Pirmajā „Rally Liepāja” dienā guvu vērtīgu braukšanas pieredzi. Visvairāk laika pazaudēju noslēdzošajā dienas ātrumposmā – pašā sākumā izslīdēju no trases un nolauzu automašīnas nakts apgaismojuma stiprinājumus. Arī riepās vairs nebija palikusi gandrīz neviena radze - rezultātā braukšana bija nestabila. Kopumā dienu vērtēju kā ļoti sarežģītu. Esmu sapratis specifiskos braukšanas apstākļus - rīt man būs vieglāk.”

Otrajā „Rally Liepāja” dienā, kas būs arī Latvijas rallija čempionāta 2.posms, sportisti aizvadīs sešus ātrumposmus ar kopējo trases garumu 102,74 km. Pirmā sporta automašīna ātrumposmā startēs plkst. 8:00, bet apbalvošana notiks plkst.20:30, Liepājā, Vecajā ostmalā 30.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV